לד"ר אלקיים - פיברומיאלגיה ותשישות

זוהרה7

New member
לד"ר אלקיים - פיברומיאלגיה ותשישות

גם אני ועוד כמה ממשתתפות הפורום של תשישות כרונית מדווחות על נעילת ידיים ורגליים תוך כדי שינה. כמובן אחר כך מרגישים הכל מכווץ וכואב. בידיים זה גורם לי ממש לסימנים אדומים של הלחץ. מישהי סיפרה שהיא ישנה עם כרית. אני משתדלת להתחיל את הלילה עם תרגילי הרפיה ומתחילה לפחות בצורה רגועה. לפני השינה אני לוקחת קלונקס במינון 0.5. במנוחת הצהריים אני מרגישה יותר את הנעילה של הידיים. האם יש מה לעשות מעבר לתרגילי הרפיה. אשמח לקבל תשובה. תודה. זוהרה* מנהלת פורום תשישות כרונית בוואלה.

זוהרה7

New member
ד"א אלקיים - עוד משהו

הכנסתי את הפורום שלך בקישורים שלנו. שיביא תועלת לכולם. יום טוב. זוהרה* מנהלת פורום תשישות כרונית ופיברומיאלגיה בוואלה. קישור למעלה בקישורים.

גם הפורום נעול../images/Emo32.gif

אין כניסה לפורום תשישות כרונית ופיברומיאלגיה רק לבעלי היתר אחרי שהם מגישים בקשה עם נימוקים למנהלות הפורום. אצל חולי תשישות לא רק הרגליים והידיים נעולים גם הפורום.

זוהרה7

New member
תשובה לעצוב בפורום

כולם קיבלו הרשאה לפורום פרט למטרידנים. באם תזכיר לי מי אתה בוואלה אוכל להזכיר לך איך הטרדת. באם לא נכנסת אף פעם אתה מוזמן להירשם ולהיות חבר. אתה יודע שסגרנו את הפורום לחברים לאחר מאות הטרדות שלא הצלחנו להשתלט עליהן. באם פניך לשלום אתה מוזמן להצטרף. כל טוב. זוהרה*

מתח שרירים ותשישות כרונית

את נוהגת נכון מאד - להערכתי סיבת הנעילה היא אכן מתח שרירים וחשוב לנסות טכניקות שונות להרפיה בתוספת לתכשיר תרופתי כגון קלונקס - כדאי גם מאד לשמור על חום , להשתמש בבקבוק חם אולי גם אמבטיה חמה לפני השינה . בהצלחה ותודה על הקישורית !

זוהרה7

New member
ד"ר אלקיים תודה, תגובה, ועוד שאלה

אכן אני לוקחת קלונקס לפני השינה ועושה לפחות פעם ביום אמבטיה. לפעמים מוסיפה מלח ים ושמנים אתריים, מדליקה נרות ריחניים, למדתי דמיון מודרך, היפנוזה עצמית ומדיטציה ומשתמשת הרבה מאוד בכלים אלו. גם עושה מתיחות כל פעם שאני מרגישה את עצמי מכווצת. גם חושבת חיובי. מבינה שאני עושה את המקסימום, במישור הרוחני, ורק מעט פיזי.לא מסוגלת לעשות שום פעילות גופנית כי כל פעילות מעלה לי מיד את הדופק ואת לחץ הדם שהוא גבולי גבוה עם תמיכה תרופתית. והשאלה: מה אני יכולה לעשות מבחינה פיזית?? מסוגלת רק ללכת מעט בליווי או לבד במקומות סגורים. האם יש מה לעשות??? אודה בעד תשובה. תודה. זוהרה*

פעילות גופנית

האם ניסית הידרותרפיה או פלדנקרייז ? אולי רצוי לשקול תחילה פלדנקרייז פרטני. אפשרות נוספת היא התאמת תכנית כושר גופני על ידי פיזיולוג- הדבר הזה אפשרי- אם תהיי מעונינת, תחזרי אלי

זוהרה7

New member
ד"ר אלקיים שבוע טוב

ניסיתי הידרוטרפיה, בבריכה מחוממת מיוחדת בירושלים. אבל היה קשה לי להוציא את עצמי מהמים. ואח"כ כמעט שהתעלפתי מחולשה. לא ניסיתי פלדנקרייז אבל ניסיתי התעמלות פסיבית אצל אשה שעושה גם שיאצו רייקי ועוד דברים כאלו. לאחר הטיפול לחץ הדם עלה והרגשתי מאומצת מאוד. ניסיתי גם סתם מסג' חשבתי לפחות לקבל עיסוי כדי לפתוח את הכיווצים, אבל גם אחרי זה הרגשתי מותשת מאוד ולחץ הדם עלה. בלי מאמץ מיוחד לחץ הדם די יציב, כמובן עם תרופות. מסוגלת ללכת כ200 מטר עם תמיכה או הליכה במקומות סגורים כמו קניון. כמובן הליכה ליד מעקות או קירות כשהרצפה ממש ישרה. חוץ מזה משתדלת בבית ללכת זקופה, לתלות במרפסת פה ושם כביסה, ואני קוראת לזה התעמלות. לגבי בריכה ניסיתי ביום חם מאוד ללכת לבריכה עם מדרגות. אבל למרות שהמים היו חמים, מכיוון שהייתי עם רגליים חשופות נגרמו לי התכווצויות ברגליים. האם את חושבת שפלדנקרייז יהיה יותר עדין עבורי מהתעמלות פסיבית? אשמח לשמוע. תודה ושבוע טוב. זוהרה*

פלדנקרייז לעומת התעמלות פאסיבית

אני לא חושבת שפלדנקרייז יהיה יותר עדין- יש בו חלק פעיל אך יש גם מרכיב של הרפיה - אני ממליצה לנסות אולי תחילה באופן פרטני והדרגתי

למעלה