לד"ר אלקיים שאלה בנושא משככי כאבים

זוהרה7

New member
לד"ר אלקיים שאלה בנושא משככי כאבים

אני חולה בתשישות ובפיברומיאלגיה וגם כאבים אורטופדיים. לאחר נסיון של כל מיני משככים מצאתי את האדויל. בהתחלה לקחתי 2 ביחד והם לא עזרו. אח"כ שמעתי מהרוקח אומר למישהו שיקח 3, בהתחלה 3 היה סביר, לא לגמרי מכהה את הכאב אבל מחליש אבל עם הזמן גם 3 אדויל לא עזר ואני לוקחת בעת כאבים חזקים 4 ביחד. הייתי במרפאת כאבל והד"ר שם נתן לי מטדון, אח"כ בשיחה עם חברי בפורום נאמר לי שזה ממש סמים ומסוכן וגם בהתויה אסור להשתמש עם מכשירים וכמובן לא לנהוג. אז את המטדון זרקתי. כעת שמעתי על טיפול במגנזיום דרך עירוי עם הצלחה חלקית. האם ידוע לך על טיפול יותר יעל נגד כאבים. הכאבים אצלי לא ממוקדים במקום אחד אלא בכל הגוף כך שזריקות ממוקדות לא יועילו. אשמח לקבל תשובה. תודה. זוהרה (מנהלת פורום תמיכה בחולי תשישות ופיברומיאלגיה בוואלה)

משככי כאבים בפיברומיאלגיה

משככי כאבים נוגדי דלקת לעיתים אינם מועילים במצבים של פיברומיאלגיה - רצוי יותר להתרכז במשככי כאבים פשוטים כגון אלגוליזין או אופטלגין ובעיקר במינונים נמוכים של תכשירים מרפי שרירים כמו אלטרולט או אחרים

זוהרה7

New member
תודה ד"ר אלקיים, אבל...

אני מטופלת אצל ד"ר גליה רהב שטוענת שאופטלגין מאוד לא טוב לעמוד השדרה ולכן היא ביקשה שלא אגע באופטלגין. אלגלוזין פורטה לא עוזר לי ואלטרולט הרס לי חודש בתקופת הניסוי ואח"כ לא הזיז לי וכמובן לא לכאבים. עשיתי עוד כמה נסיונות של ויוקס 50 מ"ג בבוקר, במשך חודשים והיה דרוש לי בנוסף גם אדויל. ניסיתי גם בטרן SR 100 ליום. ביום הראשון היה יופי עד הערב ובערב שוב הופיעו הכאבים. ביום השני כבר בצהרים נזקקתי לאדוויל. ניסיתי גם אוקסיקונטין 20 וזה לא עזר. אשמח לקבל תגובה גם לגבי האופטלגין וגם לגבי שאר הדברים שלקחתי. וכן אשמח לדעת האם מסוכן לקחת אדויל 4 כדורים בפעם אחת בין פעם לשלוש שפעמים ביממה. תודה ושבת שלום. זוהרה*

משככי כאבים

אני לא רואה בעיה מיוחדת בשימוש באופטלגין- אני בהחלט לא ממליצה ליטול בבת אחת 4 כדורי אדויל , כמה פעמים ביום - זה בהחלט מופרז !

נוריתnora

New member
שאלה על שמוש(ממושך)בטרמדקס ../images/Emo184.gif

ד"ר אלקיים שלום רב, מנסיוני המר עם תרופות כמו אלו שהזכרת (אלגוליזין ודומיו ועד אלטרול/ט ודומיו) הגעתי למידע אודות תרופה בשם טרמדקס. למרות שהיא מקבוצת ה"וולטרנים" - אני מבינה שהשמוש בה הוא בעיקר לשכוך כאב שלא בדרך נרקוטית. האם שמוש ממושך בתרופה שכזו יכול לגרום לנזק כלשהו? (למיטב הבנתי, ולטרן ודומיו יכולים להזיק לקיבה, ואיוקס גרם לתופעות לוואי לא נעימות ונדמה לי משהו עם ספיקת כליות...... במקרים מסוימים) ---והאם כדאי לערוך תקופתית בדיקות מסוימות (תפקודי כבד? ספירת דם??) אודה לתשובתך,
נורית.

טרמדקס

טרמדקס אינה משתייכת למשפחת הולטרן - זהו משכך כאבים מועיל ללא השפעה נוגדת דלקת- אין צורך בבדיקות דם תקופתיות לרוב

נאן

New member
היי נורית

אני אישית לוקחת פרוקסול פורטה וטרמידקס ושניהם מעולים את הטרמידקס בטיפות לפי רמת הכאב שיש לי. ופרוקסול בכדור אני לא משלבת בין שניהם. לקח לי הרבה זמן להגיע לכדור הנכון מקוה שזה עוזר לך נאנוש

נוריתnora

New member
לד"ר אלקיים ולנאן - טרמדקס

לנאן ולד"ר אלקיים : תודה על תשובותיכן. הרופא הסביר לי שזו בעצם תרופה נוגדת דלקת במקור אך שאינה פועלת כך הלכה למעשה. ושמשתמשים בה לשיכוך כאב. כמון כן, הוא דיבר איתי על תקופה מוגבלת - בשמוש יומיומי! ולא סמפטומלי - עד שלוש פעמים ביום בכדורים - ועל חזרה לשימוש תכוף אחרי הפסקה - בנוגע לטרמדקס. אינני מצליחה להפסיק כי הכאבים פשוט... קשים מידי והכדורים עוזרים לי בהתמודדות היומיומית. קודם לכך צרכתי כמויות של משככי כאבים ונוגדי דלקת שאני בטוחה שהזיקו.. בשל תופעות לוואי שונות. וכעת, משנדמה שמצאתי את העזרה המתאימה, העזרה היא מוגבלת.. נאן: אשמח אם תאמרי לי אם השתמשת (בתקופה מסוימת או אף כעת) באופן ממושך בטרמדקס? האם הפרוקסול פורטה ניתן לך במקביל על ידי אותו רופא והאם הוא או ו/האחר הגבילו אותך בשימוש ממושך באחת מתרופות אלו? אם כן, מה היתה התקופה הארוכה ביותר? זה חשוב לי לדעת... נאן, הרגישי טוב !!!! ולשתיכן :בריאות טובה וחג שמח!!!
נורית.

למעלה