לד"ר ג'ייקל ומיסטר הייד

קסנדרה*

New member
לד"ר ג'ייקל ומיסטר הייד

אמנם אין לי כל סמכות לומר לך על אלו נושאים לכתוב, אבל כאשר דמות אשה ביצירתך נקראת "כלבונת קטנה" וכאשר יש רמיזה לכך שהיא צריכה למלא פקודות ולשמוע בקולו - אני מביעה את מחאתי כאשה - לא עוד. ואני מקווה שכל הנשים כאן בפורום ינהגו כמותי. גמח"ט, לך וגם לאותה דמות קסנדרה

קודם כל

כדי שידעו במה מדובר: http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=33&msgid=86539049 ...ולענייננו - אם את רוצה לפתח את הנושא - אדרבא ואדרבא (רק שלא יהיו תלונות כמו בפעם הקודמת)
יחסי BDSM נעשים בהסכמת כל הצדדים. לא מדובר כאן בשליטה של גבר באישה דווקא. אם מדובר ב - MaleDom אז כן, מדובר בגבר ששולט באישה. בבת זוגתו. אם מדובר ב - FemDom - אז ההפך. הכניעה נעשת מרצון. יש אנשים, או נשים לצורך העניין, שאוהבות לחיות בכניעה לבן זוגן - מבחירה. אם את מעוניינת קצת לקרוא על בדס"מ את מוזמנת. (אל תפספסי את ההבדל בין בדסמ להתעללות).

דק1

New member
כן קראתי

אצלך בבלוג "מן הראוי להסביר כי מערכת יחסים בריאה... בלה בלה בלה" הרשה לי להביע את דעתי שמערכת יחסים כזו היא חולנית. אילו אני שר הבריאות הייתי מוסיף אותה לסל חינם אין כסף. יש מחלות בהן החולה אינו מודע למחלתו בד"כ אין אלו מחלות פיזיות. גמר חתימה טובה, שלך בהכנעה!

קסנדרה*

New member
וחשוב להוסיף לדבריך דק...

כשלמדתי פסיכופתלוגיה,יחסים סאדו-מזוכיזם, נחשבים לפָּרָפיליה לפי ה-DSM (ספר ההפרעות הפסיכיאטריות). פָּרָפיליה - זה דפוס התנהגות מינית קבועה, שבה דרושים חפצים, טקסים או מצבים יוצאי דופן לשם השגת סיפוק מיני מלא. האדם הפרפילי נבדל בהתמדה ובבלעדיות היחסית שבהן מתמקדת המיניות שלו בפעולות או בחפצים שבלעדיהם אין הוא מסוגל בד"כ להגיע לסיפוק מיני. לעתים קרובות יש לפרפיליות גם אופי כפייתי, ויש פרפילים שמוצאים אדם בעל פרפיליה כמו בסאדו-מזוכיזם מיני. לפי ה-DSM-IV, סאדיזם מיני ומזוכיזם מיני, נמצאים ברשימת הפרפיליות הנוספות הקיימות. אפשר לכתוב על זה מאמר שלם, על מקרים בהם זה לא מסתיים רק בהשפלה, אלא גם מסכן חיי אדם, והיו מקרים שזה הגיע לרצח. לכן איני חושבת שאין לזה מקום בפורום שלנו. קסנדרה

קסנדרה*

New member
אני פניתי אליך כאן, והנה אנו דנים

איני מעוניינת לדון בסוגי היחסים הסאדו מזוכיסטיים, על זה למדתי מספיק, בפסיכופתלוגיה, ויש לי את הדעה שלי בעניין זה. תקרא את תגובתי, התוספת לתגובתו של דק. אני מוצאת שאין מקום לנושא זה בפורום שלנו. כפי שאנו לא עוסקים בשירה ארוטית, לא נכלול בפורום שירים על סטיות מיניות, לפחות כאלה החורגות מהנורמה המקובלת, ואשר גובלות באלימות והשפלה, גם אם מדובר באשה וגם אם מדובר בגבר, ילדים ואפילו בבע"ח. יש לכבד את התכנים הרציניים, אם תרצה השמרניים של הפורום. גמח"ט קסנדרה

תראי...

מצד אחד כתבת שאת לא רוצה לדון בנושא, מצד שני כתבת לא מעט פוסטים בשירשור הנ"ל... מה זו סטיה? סטיה הינה סטיה מהנורמל... מה זה נורמלי? נורמלי זה מי שמתנהג כמו כולם. אי-לכך - אם כולם היו בעלי נטיות סאדו-מאזוכיסטיות, אז ה"נורמלים" היו ה"סוטים". זה לא סוד שלפני לא מעט שנים הומוסקסואליות היתה פשוט מאד "תועבה", סטיה לשמה. זה לא סוד שאנשים מפחדים מהשונה, מהלא נודע. לאט לאט יצאו להם לא מעט אנשים הומוסקסואליים מהארון... והפלא ופלא, זו לא תועבה יותר. לאחרונה יותר ויותר אנשים בעלי נטיות סאדו-מאזוכיסטיות יוצאים מהארון. מנכ"לים, אנשי עסקים, מורות... you name it. בקרוב גם תראי מצעדי גאווה סאדו-מאזוכיסטית בת"א. יש 101 מאמרים שיציגו את ה - BDSM כ"דבר-רע", ועוד 101 מאמרים שיציגו זאת באור אחר לגמרי. http://www.psychologytoday.com/articles/pto-19951101-000036.html http://www.beok.co.il/SelectedSearchArticle.aspx?ArticleID=2911 http://www.itam.org.il/members/docs/benzion_23_5_2001b.htm

קסנדרה*

New member
או קיי, אני לא באה להוכיח

אותך או לשפוט אותך ובמה שאתה מאמין. בהומוסקסואליות אין כל נזק לא לאדם עצמו ולא לחברה, ואילו ביחסים סאדו מזוכיסטיים, לא אחת זה נגמר בטרגדייה וכאן ההבדל. ובכל מקרה, אין לזה מקום בפורום שלנו. קסנדרה

אהמ

הטרגדיה לא קשורה לסאדו. מי שעוסק בתחום מודע לכללי ה-SSC. אני חושב שאולי אפילו להפך. אם יערכו סקר עוד יגלו שמי שעוסק בתחום מודע לעצמו ושולט בעצמו יותר מאנשים שמצויים בקשר ונילי "נורמלי".

קסנדרה*

New member
ד"ר ג'ייקל הרשה לי לתקן משהו בבלוג

בבלוג שלך, אתה מסביר שהמונח סאדיזם נגזר משמו של המרקיז דה-סאד, זה נכון. אבל כתבת כי זה בגלל שהוא הוא כתב נובלות סאדיסטיות - להד"ם. המרקיז דה-סאד הפעיל אכזריות איומה למטרות מין, על קורבנותיו, עד שבסופו של דבר אושפז כבלתי שפוי. אף שמשמעות המונח הורחבה לציון אכזריות בכלל, בפסיכופתולוגיה משתמשים במונח זה במובן המוגבל לציון השגת גרייה מינית וסיפוק מיניים ע"י גרימת כאב גופני או נפשי או השפלה לשותף המיני. ותוסיף לזה ביטוי כמעט נרדף, לפחות דפוס קרוב מאד "כפיתה ומשמעת"- B&D- bondage and discipline לגבי מזוכיזם, זה אכן נכון מה שכתבת, ע"ש הסופר האוסטרי ליאופולד זאכר-מאזוך, שדמויותיו הבדיוניות עסקו בהתלהבות בעונג המיני של הכאב. התמונה הקלינית בשני המקרים דומה. בסאדיזם וגם במזוכיזם קיימת סכנת מוות למשל במזוכיזם, מוכרת התופעה: "אספיקסיה אוטו-אירוטית" שהיא חנק עצמי עד למצב של חסך בחמצן. קסנדרה

למעלה