לד"ר גלעד

איילה42

New member
לד"ר גלעד

מוכרת לך...זמן רב לא נכנסתי לפורום ויש לי 2 שאלות:1)מטופלת באנברל משנת 2008.נכון להיום במינון של 2 זריקות בשבוע.לצערי,למרות הטיפול וההתמדה התרופה כבר כמעט ואיננה משפיעה...יש לי כאבי פרקים(אמנם נסבלים)אך הפסוריאזיס חוגג....האם התופעה ידועה?האם יתכן שהגוף התרגל לתרופה ולכן אין השפעה?אני בדילמה מה עושים בהמשך?להמשיך להשתמש בתרופה ביולוגית שלא משפיעה על הפסוריאזיס?נודע לי שכיום יש תרופה חדשה (לא קלטתי נכון את שמה סטולרו או סטלרה???)האם זה נכון והאם היא מיועדת גם לפרקים וגם לפסוריאזיס? .2)אני מטופלת בתרופות נוספות יום-יום: ז'ילרגי,לנסופרזול,ציפרלקס,אמריל,סימבסטין,אלטרנה (ואסיבל לפי הצורך). לאחרונה אני חשה נפיחות ועליה במשקל. בדיקות דם בצום 152 סוכר ,HBA1C 7.4 ,טרגיליצרידים 265 , HB 11.3 וכן קישריות בבלוטת התריס. האם יש תרופה מסויימת שאני נוטלת שהזכרתי לעיל שגורמת לי לנפיחות והשמנה? אודה על תשובתך.
 

glomiti

New member
לאיילה-אפשר ללות את המינון למשך שלושה חודשים

חברה שלי שמקבלת את התרופה כבר 3 שנים,בשנה הראשונה ובשלושת החודשים הראשונים לטיפול היא קיבלה 100(2 זריקות ביום פעמיים בשבוע) מ"ג בשבוע,לאחר מכן היא ירדה ל 50 מ"ג ששמר לה לתגובה טובה לשנתיים לאחר שהפסוריאזיס(בתחילת השנה) התחיל לחזור הרופא העלה לה את המינון לשלושה חודשים ל-100 מ"ג בשבוע ושוב הפסוריאזיס היה במצב של השנתיים הראשונות לפני 4 חודשים היא ירדה ל-50 מ"ג והתגובה עדיין כמו השנתיים הראשונות. את יכולה לשאול את הרופא אם הוא יכול לעלות לך את המינון ל3 חודשים ויש סיכוי גבוה ששוב תגיבי לטיפול!
 

leong

New member
לאיילה ../images/Emo150.gif

שלום איילה, אני לא מרגיש כ"כ נוח בייעוץ האינטרנטי הספציפי הזה. אני מאמין בקשר ישיר ואישי בין חולה ורופא ורופא וחולה עם מחוייבות ואחריות - דבר שקצת קשה לעשות בצורת הקשר בינינו. לפיכך אני אקח את התשובה לכיוון הכללי: 1. בהחלט ידוע שלאנברל יש התרגלות וההשפעה יורדת עם הזמן. שנתיים זה פרק זמן שכיח אצל מי שזה קורה אצלם (בהחלט מיעוט מקרב המטופלים). 2. במצבים כאלה אפשר לנסות ולהעלות את המינון לפרק זמן מוגבל (מינון כפול ל- 3 חודשים) או להוסיף ולשלב טיפול פוטותרפי אמבולטורי או טיפול סיסטמי במטוטרקסאט למשל. 3. החלפת התרופה היא גם אלטרנטיבה אפשרית - סטלרה עדיין לא מוכרת כיעילה למפרקים ולא רשומה לטיפול במפרקים. הייתי שוקל הומירה או רמיקייד.
 
למעלה