לד"ר סובחי ולשאר משתתפי הפורום

ULTRAVIOLET

New member
לד"ר סובחי ולשאר משתתפי הפורום

שלום דוקטור ! מצטער שאני הולך להרחיב בסוגייה שאני מביא,וזה בגלל חשיבותה עבורי ! אז איתכם הסליחה מראש אני בן 28,במאי 2002 עברתי ניתוח הטבעת(שוודית) חלה ירידה משמעותית במשקל שלי,עקב שמירה על כללי ניתוח ודיאטה לאחרונה אני סובל מגדילה משמעותי בנפח הארוחות וכמובן התרחבות הפאווץ במבט לאחור אני מבין אולי,מה גרם להתרחבות הפאווץ',וזה ככל הניראה מאכילת יתר מרוכזת,לעיתים קרובות,עקב חוסר מעס,זה קורה בעיקר בסופי שבוע,כאשר במהלך השבוע קיימת שמירה על אכילה הגונה ,נכונה לפי הכללים,אבל לאחרונה אני שובר את הכלים ואת הכללים בסופי שבוע,באכילה מופרזת ושבירה טוטאלית של הדיאטה ועבירה על הכללים ! התחושה היא שהפאווץ' גדל,והתרחב משמעותית,אני חש את הדבר,וזה מתבטא בגדילה משמעותית בנפח הארוחות ובתחושת רעב מתמדת שלא היתה לפני כ 4-5 חודשים ,החשש להשמנה הדרגתית בחזרה ברקע,והתיסכול הרב מהמצב הקיים גורם לפחד והרבה דאגה,שמה,כל מה שהשגתי יהרס בגלל תחושת הרעב התמידית,והצורך לאכול ובעיקר דברי מאפה,וגלידות ! אני יוצא מנוקדת הנחה שהפאווץ' נהרס לי,משמעו,גדל,והתרחב באופן משמעותי האם נכון לומר,שעקב כך,באה תחושת הרעב התמידית שקיימת לאחרונה אצלי? האם שמירה על תזונה הגונה ונכונה ואכילה בכמויות ראויות, והליכה מחודשת לפי הכללים של ניתוח טבעת,תתרום מחדש,לצימצום והקטנת הפאווץ' בשאיפה ותקווה להחזירו לכ 70% מהמצב הקודם לפני רגעי השברון ואכילת היתר שאני סובל ממנה בתקופה האחרונה?! האם,בכלל,קיים סיכוי,בדרך כזאת או אחרת,להקטין,לצמצם,פאווץ' שהתרחב עקב אכילת יתר,כתוצאה מסיבות מסוימות,פסיכולוגיות או אחרות,להחזירו לחצי אולי,מהמצב הקודם שלאחר הניתוח ?! ואם לא ניתן הדבר,איך יהיה איפשר להתגבר על תחושת הרעב הקיימת,שהולכת וגוברת לאחרונה? ניתן לציין שמאז התקנת הטבעת במאי 2002,כמעט שנה,לא עברתי אף בדיקת הדמיה או צילום כלשהוא למצב הטבעת,המנתח טוען שאין צורך,ובתכלס,אני לא מתלונן על כאבים כלשהם,באיזור הניתוח והטבעת,האם נכון לומר,שכל עוד לא מתלונן על כאבים מסוימים,אין צורך בכזאת בדיקה לאיבחון מצב הטבעת מחדש ? בשורה התחונה,בנסיון לתמצת כאן,יש פאווץ' שגדל והתרחב משמעותית ככל הניראה,וזה נגרם עקב אכילה מאומצת,בעיקר בסופי שבוע,כאשר במהלך שבוע יש שמירה יחסית על הכללים,ועקב תחושת רעב שהלכה וגדלה לאחרונה אני זקוק ליעוץ מחודש,הכוונה,ואולי אם תואילו בטובכם קצת תמיכה בעניין הפחד והחשש לחזור לאחור גורם לתיסכול,וזה מדכא אותי עוד יותר וגורם לי ליותר תחושות רעב ויותר התפרצויות ובולמוסי אכילה . אשמח לקבל את חוות דעתך דוקטור סובחי ואשמח אם משתתפי הפורום יחוו דעתם וינדבו מידע ,תמיכה ויעוץ מנסיונם בנושא ,ורוב תודות מראש

dקובי

New member
שלום לך אמיר

תשובה מפורטת תקבל כמובן מד"ר סובחי אני מציע שתכנס לפורום קיצורי קיבה ושם תוכל לקבל עזרה מהחברים. אני רק לא מבין כל כך את דבריך מה זה יש לי תחושה שהפאוץ גדל והתרחב אתה חי לפי תחושות? אולי אתה טועה והפאוץ לא התרחב, אני מציע שתעשה צילום ושט קיבה ובצילום יוכלו לבדוק מה קורה עם הטבעת והפאוץ ,למה לך לחיות בחוסר ודאות שאפשר בצילום פשוט לבדוק, בקשר להגדלה בהיקף האוכל כדאי להתיעץ עם דיאטנית ,בעית המאפים והגלידות ידועה לי ולצערי שנינו באותו מצב . גם טבעת לא יכולה לחסום מעבר של מתוקים ... קובי.

משה פ

New member
האם לא עברת ניפוח בכלל?

אולי אם תנפח, תחת שיקוף ובריום, הרופא יוכל לראות אם יש פאוץ'. ואז גם תוכל להתגבר על תחושות הרעב וגם תהיה שקט יותר בנושא הפאוץ'.

ULTRAVIOLET

New member
כן עברתי ניפוח

שלום לכם ותודה על התגובות כן עברתי ניפוחים,האחרון שבהם היה לפני כ 4 חודשים בסה"כ במסגרת שנה היו 3 ניפוחים או אולי 4 ! הבעיה היא שאני לא יודע מה סה"כ נוזל יש בפנים מה שהוזרם במרפאה(מרפאות חוץ) נרשם בתיק,היו פעמיים חפוזים במחלקה שלא נרשמו לדעתי בתיק,כך שסה"כ נוזל מבחינת הכמות CC לא ידוע ואני לא חושב שהרופא יודע ! אני חושב שהטבעת שלי סגורה ,עובדה היא שאני לא יכול ואין לי איפשרות להתחיל ארוחה בלי לשתות מרק כלשהוא,ע"מ לרכך כנראה את המעבר ואז ניתן לאכול,ובלי לעיסה כראוי,מזון עלול להתיקע לי במעבר ואז תחושת חנק והקאה לדעתי,ומה שאני חש,הטבעת סגורה למרות הכל,אבל שוב,הגעתי למסכנה,שאפילו במצב כזה ,עם לעיסה ממושכת איפשר לאכול,בתנאי,שהמזון נלעס כדרוש ובנוגע לשאלתך קובי,אם אני חיי לפי תחושות,בכל הקשור לפאווץ' וגודלו,הרי היא שממידע שאספתי בנושא הפאווץ',ונסיתי ליישם בסטואציה העכשווית שלי,הגעתי למסכנה שכזאת,ביני לבין עצמי,שהפאווץ' אצלי גדל,אחרת לא הייתי מסוגל להכפיל את כמויות המזון שאני לועס ואוכל לאחרונה,הסיבה היא פשוטה,פשוט לא שמרתי בערך ב3 חודשים האחרונים,אני כן מודה והדגשתי זאת בהודעה קודמת שהעליתי כאן,וכי למה לא שמרת ?! כי חלו שינויים מבחינת מצב הרוח,פסיכולוגי יותר,עקב שינויים מסוימים באורח החיים,אתן לך רמז ? אני אחד מ 300 מפוטרי חברה גדולה שהחליטה לקצץ בכח אדם שלה ! ואז ? באופן אטומטי מצאתי המון זמן מיותר,חוסר מעס,שלדעתי גרם לי להיסחף לסטות,מהרגלי אכילה שהסתגלתי אליהם לאחר התקנת הטבעת . מכאן התחילו להצטבר אצלי לאחרונה תחושות רעב שלא הייתי רגיל אליהם,וגם עלייה בנפח הארוחות ובמשקל כמובן,תוך חודשיים עליתי בכ 7 ק"ג והדאגה היא הובילה אותי לעשות בירורים וחושבים ! מנסה אני כעת להבין,שאם אדרוש הפעם מהרופא המנתח,צילום וושט וקיבה,האם דרך הצילום המתבקש,התמונה תהיה יותר ברורה?אם הפאווץ' אצלי התנפח בצורה משמעותית,ואם בכלל קיים פאווץ'? ואם אבקש שאיבה מוחלטת של כל הנוזל מהטבעת,ע"מ לנפח מחדש,במטרה לעקוב ולדעת את כמות הנוזל שתוזרם הפעם לשם,האם זה קביל,הגיוני,וזה נעשה במצבים כמו שלי?! אשמח מאד לקרוא שוב את תגובותיכם בסוגייה

dקובי

New member
שלום לך ידידי

אני מאמין לך שבגלל שינויים באורח החיים יש נטיה לאכול יותר והאכילה היא חלק מבעיות שיש לנו ,לא מפתיע אותי שבגלל הפיטורים התחלת באכילה לא מאוזנת. בכל זאת אני מציע שתעשה צילום ושט קיבה וזה הדבר ההגיוני ביותר, במקרה ויש לך פאוץ' לא תיהיה ברירה אלא לפתוח את הטבעת שלא יגרם נזק נוסף,את הדברים האלה אני אומר מניסיון שיש לחברים בפורום שהיתה להם בעיה דומה .אם יש לך פאוץ' זה יהיה לא נכון לנפח ואף רופא לא יעשה את זה, רק ההפך לפתוח את הטבעת כי פאוץ' יכול לגרום לתזוזת הטבעת וזה כבר סיפור יותר רציני. תשתדל להתגבר על האכילה (תאמין לי אני יודע כמה זה קשה)ונקווה לטוב תמתין לתשובה מד"ר סובחי אולי הוא בחו"ל כי בדרך כלל הוא עונה אחרי יום יומיים . בהצלחה וסופשבוע נעים. קובי!!

ULTRAVIOLET

New member
קובי,שלום,רק הבהרה

אמרת שהדבר הנכון זה לעשות צילום ושט-קיבה,ואת זה אדרוש בתוקף הפעם אמרת שבמקרה ויש פאווץ' לא תהיה ברירה אלא לפתוח את הטבעת שלא יגרם נזק נוסף ואני בפשטות שואל,האם פאווץ' גם יכול להעילם,להתבטל כתצואה מאכילה לא מאוזנת? ואם הוא קיים,מה הכוונה לא תהיה ברירה אלא לפתוח את הטבעת,ניתוח?! או הכוונה היא לרוקן אותה מהנוזל שלה? ע"מ שלא יגרם נזק נוסף....ואם כן,אז?! הכל שוב יהיה פתוח מחדש כאילו אין טבעת?או שבמצב כמו זה,חוזרים ומנפחים אחרי תקופה מסוימת?! ואם קיים פאווץ',למה לא נכון לנפח? אשמח אם תענה לי שוב,זה מאד מטריד אותי ורב תודות מראש

אנסה לעשות קצת סדר...

קודם כל - אני מקווה שראית את תשובתו של ד"ר סובחי, וכמובן שזו גם תשובתי האינטואיטיבית לך. אם אתה מרגיש שמשהו לא בסדר- לך תבדוק, ואז תיכנס ללחץ. אבל יותר מכל אני חושבת שיש פה בלבול בין שתי תופעות, לשתיהן אתה וקובי קוראים פאוץ' והן שונות לגמרי... ואולי כאן מקור הבעיה. כאמור, במהלך הניתוח יוצרים ע"י הטבעת מעין קיבה קטנה חדשה - מה שאתה, לדעתי, מכנה הפאוץ'. מיד אחרי הניתוח הקיבה החדשה היא קטנה מאוד (התיאורים המקובלים אומרים בנפח של אגרוף / חצי כוס וכיוצב') - אולם עם הזמן, בהיות הקיבה שריר גמיש מאוד (ויעיד על כך נפח הקיבה האדיר איתו רובנו מגיעים לניתוח) גם כיס זה גדל במעט. זה מצב יחסית נורמלי. מאידך, קובי מתייחס למצב בעייתי המכונה dilatation כלומר הרחבה פתולוגית של הקיבה הקטנה - ובלשון העם 'יצירת פאוץ'. מצב זה דורש טיפול כיוון שעומס על פאוץ' גדול מדי (שנוצר באכילה מרובה) יכול ליצור לחץ חזק על הטבעת שידחוק אותה כלפי מטה, והדבר יכול לגרום למגוון פגיעות נפלאות בקיבה- מה שכמובן יכול להיות מסוכן. לכן מצב כזה דורש טיפול ולא הצרה נוספת (שאך מגדילה את הלחץ על הטבעת). במקרה של יצירת פאוץ' שכזה, מקובל לרוקן את הטבעת מהנוזלים שהוזרקו אליה בהצרות (ע"י שאיבה מהפורט ולא ע"י ניתוח) ולבלות כמה שבועות בדיאטת נוזלים ומרוסקים, כדי להשיב את הפאוץ' לגודלו המקורי. אח"כ אפשר לחזור ולהצר. בתקופה זו אמנם הטבעת ריקה, וההגבלה היא זהה לזו שהיתה אחרי הניתוח וטרם ההצרה הראשונה, אולם תאמין לי שהחרדה ממה שעלול לקרות אם לא תקטין את הפאוץ' תגרום לך לשמור על תזונה ראויה - ולכן זה שלב שדווקא עוברים אותו יחסית בשקט. מה שאתה מתאר הוא מצב שיכול לנבוע מכמה מצבים - 1. התרחבות טבעית ולא פתולוגית של הקיבה העליונה; העליה בכמויות הנאכלות יכולה לנבוע או מאכילה מתמשכת של כמויות קטנות לאורך כל היום (נניח אתה כל הזמן מנשנש משהו, אבל לא "באמת" מעמיס טונה אוכל על הקיבה), או מצריכה של מזונות קלים לאכילה אבל מאוד לא מומלצים (שוקולד ודומיו). כאן אפשר רפואית לבצע הצרה נוספת, אולם חיוני להתייעץ עם דיאטן/ית כדי לבחון את הרגלי האכילה שלך ואיך להתמודד איתם, אחרת כל הצרה תאבד מיעילותה. 2. יצירת פאוץ' בקיבה העליונה; אמרתי מה עושים במקרה זה. 3. דלף מהטבעת או מהפורט שגרם לריקון הנוזל שהיה בה, ולכן ליכולת לאכול כמויות גדולות יותר. אם זה המצב - ניתן בניתוח להחליף את החלק הפגום. 4. מצבים אחרים שאני לא מצליחה לחשוב עליהם. השורה התחתונה היא זו שד"ר סובחי הצביע עליה - אנחנו יכולים להמשיך ולשער ולנחש מאה שנה, אבל שיקוף פשוט יגיד לך מיד מה מקור הבעיה, ויאפשר לך לטפל בה ולהתמודד איתה. אז למה סתם להיכנס ללחץ ? -- אגב, לאור תיאוריך אני מאוד ממליצה בכל מקרה על הוועצות באיש מקצוע כדי ללמוד להתמודד בצורה שלמה יותר עם נושא האכילה ומקומו בחייך.

התלבטות לגבי גודל הפאוץ

אתה מעלה השערות שונות ומשונות ובונה תיאוריות במקום לגשת לרופא שלך ולבצע צילום ולקבל מענה על כל הסוגיות ואז אופי הטיפול ייקבע לאור הממצאים בצילום

ULTRAVIOLET

New member
תודה לרופא ולחברים על התגובות

באמת רב תודות כעת אני לפחות יותר מגובש ויודע מה הצעד הראשון שאני אמור לעשות וזה לדרוש בתוקף צילום ויש קיבה ע"מ לברר את הסוגייה לעומקה ולתת מענה להתטלבטויות,לחששות,ולמה שאני בגדול עובר לאחרונה תודה לך הילה,תגובתך היתה בהחלט חיונית ויש בה הכוונה,ומתן טיפים שאני אקח בגדול לתשומת ליבי אכן נקבע תור לרופא הכירורג המטפל וגם הדיאטנית שלי,שוב ממליצה בחום על המרפאה להפרעות אכילה,גם לשם קבעתי תור,שזה כבר נושא אחר,אולי שם,יכוונו אותי,יתנו לי גיבוי,כלים,שיסייעו לי להתגבר על המצב שאני עובר לאחרונה,עקב ולאחר ההתפתחויות שחלו באורח חיי בגדול,כולי תקווה,שאוכל להתגבר ולהציל חלק,אם נכון לומר,ממה שהצלחתי להשיג לאחר התקנת הטבעת אני הייתי מעונין בשמחה לשמוע את חוות דעתכם על הטיפול בקליניקה להפרעות אכילה,אם מישהו עבר וטופל במקרה באחת המרפאות האלה,אופי הטיפול,ועד כמה זה יתרום לסוגייה כמו שלי

למעלה