לד"ר קרני - בנוגע לבטאפרון

לד"ר קרני - בנוגע לבטאפרון

בס"ד שבוע טוב ותודה על התייחסותך ובכן עשיתי בדיקה עצמית- ניסוי ודחיתי את הזריקה הבאה מהבוקר ללילה דהינו לאחר 60 שעות בין ההזרקות נוכחתי לדעת שתופעת העצבים הנ"ל הלכה ופחתה בעוצמתה ועכשיו כבר מס ימים ללא טיפול יותר קל לי נפשית ואין עצבים לא מוסברים שגם חשיבה חיובית לא יכלה להם - כרגע אני במצב הקרוב לנורמלי שלי שעם התיסכולים מהחיים הלא קלים שלי (ללא קשר לטרשת) ברוך השם אני מצליחה להתמודד, למרות המתחים שאני חווה בהחלט יכלו לגרום לתופעות חרדה ועצבנות יתרמצבי טוב יותר והרבה יותר רגוע ללא הזריקות בתקווה שאצליח להתגבר גם על זה וימצא לי פתרון תרופתי מסויים אחר למלחמה בטרשת אני חושבת על אימונו ובמקביל אני חושבת על האפשרות להכנס לניסוי החיסוני אך קודם לכן אני רוצה לברר מעט ,,, אגב עכשיו אני כבר שבוע ללא בטאפרון וגם תחושת הנימול היציבות והרדימות שליוו אותי הולכים ופוחתים ,,, ברוך השם שאלה שתעיד" קצת" על בורותי בנושא מהם תאי T ומהו תפקידם בגוף בקצרה האם הם קיימים רק אצל חולי טרשת ופוגעים במיאלין כי אם הם קיימים אצל אנשים בריאים מן הסתם חייב להיות להם תפקיד מוגדר בגוף כך שחיסולם יכול לגרום נזק אחר אולי חמור יותר ועוד לגבי החיסון הבנתי מעט מהניסוי שאצל חלק מהחולים נעלמו לחלוטין תאי הטי מה זה אומר לגביהם מה קורה הלאה האם הגוף לא מיצר תאי טי חדשים בריאים?? האם התאים החדשים שנוצרים , אם בכלל, בגוף חולה טרשת נוצרים פגומים ועם פוטנציה לפגוע במיאלין מחדש אשמח מאוד אם תוכל לסייע לי ולו בשל אפשרותך לנגישות למידע רפואי והבנתו לעומק ברמה הרבה יותר גבוהה ממני וגם המידע שאשיג ממארגני הניסוי (אם בכלל יחלקו אותו אתי) לא בהכרח יהיה מהימן ונכון כי הם מחפשים "שפני ניסיון" חדשים כדי להמשיך ולחקור מה שהם מחפשים ולא תמיד מוסרים מידע מלא על מנת לא להפחיד חולים פוטנציאליים כדוגמתי ושוב המון המון תודה והערכה על מלאכת הקודש שלך פה

תגובה

תאי T הינם תאים של מערכת החיסון (וישנם תאים נוספים ששיכים לה). הטיפול בחיסון אינו מחסל את כל תאי ה- T אלא מיעוט קטן אשר נמצא שהוא יודע לפעול נגד מיאלין. כלומר התאים שנעלמו הם רק אלה אשר יודעים לתקוף מיאלין ואילו שאר תאי ה- T "ברוך השם" נשארים ללא פגע היות שהגוף זקוק להם במלחמתן\ו נגד וירוסים, חיידקים, פטריות וכיוצ"ב.

למעלה