לד"ר שלום, אנא חו"ד שלך...

dudisrael

New member
לד"ר שלום, אנא חו"ד שלך...

אני בן 21. עד היום, כבר 10 שנים שאני עם משקפים בלבד. ברצוני לרכוש עדשות מגע יומיות לשימוש מידי פעם כתחליף למשקפים ומידי פעם ליציאות בערבים. המספרים שלי הם 4.5- בכל עין עם צילינדר 0.75 ו 0.5. עשיתי בדיקת אופטימטריסט בהלפרין שקבע עדשות יומיות 4.75- בעין אחת ו5- בעין שניה בלי צלינדר (כי זה עדשות יומיות ) האופטימטריסט אמר שזה לא בעיה לוותר על הצילינדר, ואז הראיה היא 95%. האם זה נכון ? 1. השאלה שלי, האם ניתן לוותר על הצילינדר ??? בדקתי אצל כמה אופטימטריסטים וקיבלתי אותה תשובה כמו הלפרין. 2. שאלה נוספת, איזה עדשות יומיות לקחת ? קשות/רכות ?? ואיזה חברה כדאי ? FOCOUS או ג'ונסון & גונסון ??? (שניהם פשוט במבצע עכשיו בהלפרין.. (-: ) 3. האם יש משהו שעלי לשים עליו דגש ? ראוי לציין,שאני עובד שעות מול המחשב (למעלה מ-8 שעות ביום ) תודה מראש על תשובתך החשובה לי מאוד !

עדשות

1. הצילינדר שלך קטן ולכן אפשר לוותר עליו בכלל או להגדיל מעט את המספר הכללי בעדשה - SPHERICAL EQUIVALENT. 2. היומיות הן רכות בלבד. לגבי המלצה על חברה - אין לי די נסיון, ולא נהוג לתת המלצות על חברות מסוימות 3. כללי בטיחות: הגינה כללית של הידים. משך נשיאת עדשות לא גדול מ 8 שעות. להפסיק מיד השימוש בעדשות במידה ומופיע אודם בעין.

dudisrael

New member
תודה רבה.

בבדיקה בהלפרין האופטימטריסטית אמרה שהצילינדר עלה (לפי הבדיקה שלה..) ל- 1 בעיין אחת ובעיין השנייה נשאר 0.75. האם זה עדיין לא קריטי ?

crespa

New member
אם נוח לך עם משקפיים אל תעבור לעדשות מגע!

אני התרגלתי לעדשות ועכשיו יש לי דלקות וקשה לי להתרגל למשקפיים על האפ והאוזניים, למרות שעדשות זה פי אלף יותר נוח, תזכור לא להתרגל יותר מדיי! יש המון בעיות מהעדשות, העין מתרגלת להגנה צמודה ואחרי זמן מה לא רגילה לאויר לשמש ולכל מה שיש מולה!! בעיה... בהצלחה! אתה יכול לקנות עדשות יומיות, ואז לשים אותם ליום שלם (לזה הם מיועדות) הם יקרות יותר אך גם בטוחות יותר, כי הן נזרקות בסוף היום. ולא צריך לקנות חומרי ניקוי כל חודש!! אתה יכול לקנות חודשיות (דושבועיות) ולהשתמש מתי שבא לך במשך חודש, זה אומר שאתה לא יכול יותר מ 8 שעות (כי אז יתחילו הבעיות) וצריך גם חומרי ניקוי יש גם שנתיות , הפחות מומלצות , בהם גם אפשר לעשות עם צילינדר !

למעלה