לד"ר שלום,אני סובלת ממחלת לופוס ...

דפנה351

New member
לד"ר שלום,אני סובלת ממחלת לופוס ...

מסוג DLE כשלוש שנים בערך.אובחנתי סופית לפני כשלושה חודשים. התחלתי, טיפול בכדור PLAQUENIL בחודש הראשון לטיפול היה בסדר למעט תופעות לוואי קלות. אבל, אז התחלתי להרגיש אובדן תחושה בכפות הידים והרגליים ,תחושת צריבה בירכיים ובזרועות, ושינוי קיצוני בשיער. תופעות אלו נמשכות גם עכשיו..הטיפול היה לחודשיים ואיני מעוניינת להמשיכו בעתיד! אני רוצה לדעת בבקשה,האם METHOTREXATE יכול להועיל במצבי??

gaia20

New member
דפנה, כנסי!

אני בטוחה שתשובתה של הד"ר תתן לך מענה, אבל אני ממליצה לך בנוסף להכנס לפורום לופוס , מספרו 377 בשלט הכתום יש אנשים במצב שלך שיוכלו לעזור לך. בהצלחה

טיפול בDISCOID LUPUS

אכן הטיפול הראשוני המומלץ בDISCOID LUPUS הנו PLAQUENIL במינון של 400 מג ליום - התופעה של נשירת שער היא שכיחה למדי אך לא כן התחושות האחרות שאת מתארת וכדאי להיות בטוח שאכן תופעות הלוואי קשורות לתרופה. PLAQUENIL הנה תרופה מצויינת אשר עשויה לעצור את המחלה וכדאי למצותה. במידה ובכל אופן יוחלט להפסיקה כדאי לנסות תכשירים אנטי מלרים אחרים כגון כלורוקין או אחרים METHOTREXATE עוזר בעיקר לתופעות המפרקים של לופוס ופחות לתופעות העוריות יש כמובן אופציות אחרות אך אחרי שנוסו התרופות שהזכרתי קודם בהצלחה

למעלה