להאמין או לא להאמין

לב אם

New member
להאמין או לא להאמין

הילד בא עם סיפור נורא שקרה לו: - תפסו אותי 3 ילדים עם פנים מכוסות ולקחו אותי לפינה והורידו לי את המכנסיים - הרב הושיב אותי על הברכיים וליטף לי את הישבן - מורה נהיגה כל הזמן מניח לי ידים על החזה ועל הרגל ורומז רמיזות - סבא לוקח אותי לחדר ומבקש שאגע לו ב... מה אני כהורה אמור לעשות??? בניגוד לפתיחות קודמות שבהם פתחתי דיון בלי הבעת דעה - הפעם אני אצרף משהו שכתבתי בפורום אחר כפתיחה לדיון הזה. תשובה למי שרוצה להטיל ספק

לב אם

New member
תמיכה ללא תנאי

אני רוצה להמשיך ולחזק: כאשר קורה לילד (ואפילו למבוגר) דבר כזה, קשה מאד לבוא ולספר. יש לא מעט אנשים ששומרים בבטן את הפגיעה במשך שנים, וסובלים ולא מצליחים להתגבר. הדבר הכי חשוב שאנו כהורים יכולים לתת לילד זה אמון, הקשבה ותמיכה ללא תנאי. לשדר לו: אני אתך, אני מקשיב, אני רוצה לעזור לך, בוא נמצא פתרון יחד ונראה מה לעשות. רק זה יאפשר לו להמשיך להיות ילד, להתגבר ולצאת מהפגיעה בלי צלקות וטראומות לחיים (או לפחות להמעיט את הנזק)

לב אם

New member
מקרה לא טראומטי

לא כל סיפור של ילד הוא בהכרח מקרה שבו כלו כל הקיצין. לא כל ארוע שכולל מין או אלימות יגרום בהכרח טראומה לילד. לדוגמא אביא שאלה שנשאלה בפורום אחר - חלק מן התשובות מתייחסות לאופן בו ההורים יכולים לעזור להשאיר את הארוע כחלק טבעי מן הילדות, משחק מיני תמים בין ילדים, ולא כארוע טראומטי.

0 אור 0

New member
הדיונים האלו מעוררים את השאלה

של התייחסות למשחקי מין בין ילדים. הועלתה שם גישה שזה בסדר גמור וההורים צריכים לקבל את זה כמו כל משחק אחר ובכך לפתח התייחסות בריאה יותר למין אצל ילדיהם. הגישה ההפוכה טענה שכל ארוע כזה מצביע על בעיה לפחות אצל אחד הילדים, דורש בירור שאין שם רקע של התעללות מינית ובכל מקרה נדרשת הפסקת הקשר בין הילדים ואיסור על מעשים כאלו. ובאמצע טווח שלם של התייחסות שהמרכזי בהם אומר שצריך להסביר לילדים כי זו התנהגות שאינה מקובלת, אבל לעשות זאת בצורה מינורית לגמרי בלי ליצור תחושה של איסור גורף ומעשה חמור. למנוע מהילדים תחושה של טראומה.

למעלה