להביא הורה לארה"ב

משל333

New member
להביא הורה לארה"ב

אני אזרחית, ורוצה להעניק אזרחות לאמי שגרה בארץ.
עשיתי ייעוץ טלפוני זריז עם עו"ד מקומי, ועכשיו אני רואה שלא ברור לי התהליך.

הוא אמר שהיא צריכה קודם לבוא לכאן ולתכנן להיות לפחות חצי שנה. 90 יום לאחר שהיא מגיעה, הוא יגיש עבורה בקשה ל- work and travel , ואת זה היא תקבל כ- 3-4 חודשים לאחר מכן. אחרי שיש לה גרין קארד היא אמורה במשך 5 שנים לגור לפחות 180 יום בארה"ב על מנת שבסופו של התהליך תקבל אזרחות.

מה שפיספסתי הוא מתי מגישים את הבקשה לגרינקארד?מיד כשהיא נוחתת פה? בזמן שמגישים את הבקשה ל- work and travel? ומתי צפוי שהיא תקבל את הגרינקארד?

תודה מראש!

zuki3

New member
יש לך כמה טעויות

1. לא צריך עורך דין, אפשר להגיש לבד
2. את צריכה לגור בארצות הברית כדי שתוכלי לבקש את אמא שלך
3. כדי לקבל אזרחות היא תצטרך לגור לפחות חצי שנה בכל שנה במשך 5 שנים, לא מספיק 180 יום, אלא כפול 5.
או כמו שכתוב בחוק, היא צריכה לגור 30 חודשים מתוך 5 שנים.
4. יש 2 מסלולים לקבלת גרין קארד, אחד שהיא נשארת בישראל ואת מבקשת עבורה ויזה והיא תקבל ויזה אחרי שנה וכשתכנס לארצות הברית היא תהפך להיות בעלת גרין קארד, זה המסלול הנכון,
או שכשאת גרה בארצות הברית, אמא שלך תבוא לבקר אותך בארצות הברית בתור תיירת, ואחרי 90 יום היא תבקש שינוי סטטוס ותתחיל תהליך של גרין קארד, אחרי חצי שנה - שנה היא תקבל גרין קארד.
5. אם המטרה שהיא תשאר לגור בישראל, אין שום טעם בגרין קארד, זה מיועד רק למי שרוצה לגור בארצות הברית.

משל333

New member
תגובות

1. ברור, אבל עדיין מעדיפה עו"ד, אני חושבת
2. אני גרה בארה"ב
3. ברור.
4. בהינתן שאני גרה בארה"ב, האם עדיין אפשר לבקש במסלול כשהיא בארץ? איזה סוג ויזה אני מבקשת עבורה? והאם במשך השנה הזו היא יכולה להמשיך לבקר בארה"ב? והאם באופן אוטומטי ימירו לה את הויזה לגרין קארד?

תודה רבה!

zuki3

New member
תשובות

בהינתן שאני גרה בארה"ב, האם עדיין אפשר לבקש במסלול כשהיא בארץ?
כן, ברור, מוזר שהעורך דין לא אמר לך, זה המסלול הנכון והרגיל.
איזה סוג ויזה אני מבקשת עבורה?
ויזת הגירה, שתהפוך לגרין קארד בכניסה הראשונה לארצות הברית
והאם במשך השנה הזו היא יכולה להמשיך לבקר בארה"ב?
כן, אם יש לה ויזת תייר
והאם באופן אוטומטי ימירו לה את הויזה לגרין קארד?
כן

משל333

New member
ממש טוב לדעת את האינפורמציה הזו!

לא ברור לי מדוע העו"ד לא סיפר לי על האופציה הזו, שברור שהיא עדיפה.
עוד 2 שאלות. אתה כותב ויזת הגירה, מה זה בדיוק? ידוע לך השם המדוייק?
כמה זמן בדר"כ לוקח לקבל את הויזה הזו?

משל333

New member
ואחרי שחקרתי עוד קצת

אני מבינה שצעד ראשון אני אמורה למלא טופס i-130 , ואז פשוט מחכים לראות אם זה מאושר? כשזה מאושר, היא ניגשת לקונסוליה בישראל וממלאת עוד טפסים?
ושוב, יש למישהו מושג כמה זמן בממוצע זה לוקח?
ובוודאות היא יכולה להמשיך לבקר בארה"ב על ויזת תייר לאחר שמגישים i-130?

tair1986

New member
לא בדיוק, כמה תשובות

ממלאים I-130, נשלח ל USCIS, אחרי אישור נשלח ל NVC, רק אחר כך, אחרי שמאושר התיק מועבר לקונסוליה בישראל ויזמנו אותה לראיון.
כרגע כל התהליך לוקח שנה, שנה פלוס מהארץ, אין לוח זמנים מדוייק, יש הרבה עיכובים לאחרונה במיוחד בשלב הראשוני.
ואין שום מניעה לבקר בארה"ב בזמן התהליך, כמובן כל עוד היא תעמוד בתנאי ויזת התייר שיש לה.

Nobilis

New member
אם גילוי מלא - אז עוד פריט מידע קטן.

הממשל דוחף כרגע לצמצום מסיבי בנתיבי ההגירה לבני משפחה, ומדברים במפורש על ביטול האפשרות לאיחוד עם (כלומר מתן GC ל)הורים.
&nbsp
אישית אני חושב שהסבירות שזה יקרה נמוכה למדי (כי רפורמות הגירה בדרך כלל נתקעות בקונגרס), אבל אם את חושבת אחרת ממני, כלומר:
* מאמינה שטראמפ כן יצליח להעביר את רפורמות ההגירה שלו.
* מאמינה שיחילו אותה גם על בקשות שכבר הוגשו (וטרם טופלו).
אז... יש לך אינטרס לסיים את ההליך כמה שיותר מהר. כלומר, כן ללכת על שינוי סטטוס מתוך ארה"ב (לאחר 90 יום, כמובן), ולא על בקשה לטיפול בארץ (ואז המתנה של שנה ומשהו עד לטיפול).
&nbsp
לשיקולך, כמובן.

משל333

New member
שאלת המשך - מיסים

אז אם בתקופת הגרין קארד, ההורה גר 6 חודשים בארץ ו6 חודשים בארה"ב, מה לגבי המיסים? משלמים בארץ ואז בארה"ב מצהירים ששילמו כבר בארץ? (הרי יש אמנה). או שיש מצב שמשלמים כפול איכשהו?

ilanvag

New member
אתה צריך ייעוץ פרטני, בהתאם לפרטים הספציפיים של ההורה.

יש כל מיני דברים שצריך לקחת בחשבון, ואי אפשר לתת תשובה ספציפית פה בפורום.

בגדול, בהנחה שהמשכורת (או הפנסיה) של ההורה היא בארץ, והוא כבר ממוסה בארץ - אזי המיסוי בישראל גבוה יותר מאשר בארה"ב, ולכן לא אמור להיות תשלום מס נוסף בארה"ב.

אבל, זה רק לגבי המשכורת. יש הרבה דברים אחרים שבהם יכולים ליפול בפח. כמה דוגמאות:
* קרן השתלמות: היה ויש כזו ופודים אותה, הרי בישראל הקרן פטורה ממס, אבל בארה"ב היא לא פטורה ממס וצריך לשלם עליה מס.
* קרנות נאמנות ועוד כל מיני אחזקות בבנקים: יש הרבה אחזקות פיננסיות בישראל שהן מאוד בעייתיות מבחינת ה-IRS, וגורמות לסיבוכים, ואולי גם לתשלום מס נוסף בארה"ב.

ויש מן הסתם עוד דברים, ובגלל זה צריך ייעוץ פרטני. פנו ליועץ מס, ורצוי אחד שמכיר היטב את שתי מערכות המסים, ומוסמך בשתיהן (ויש רבים כאלה בארץ).

Kender00

New member
מסכים עם אילן, וזה תלוי גם בסטייט שגרים

יש סטייטים שלא מכירים במס ששולם בישראל כגון קליפורניה...
וכמובן יש סטייט שלא גובים מס על משכורת כגון טקסס, פלורידה ועוד...

למעלה