להבת הטורבו שלי שבקה חיים ואני תוהה

מ צ ד ה

New member
להבת הטורבו שלי שבקה חיים ואני תוהה

למי עליי לפנות - טכנאי גז או טכנאי כיריים.

הכיריים, בני 7, של סאוטר - אולי אתם יודעים מי נותן שירות לסאוטר?

בכ"א, אשמח לכל המלצה, במיוחד אם היא באיזור ב"ש.

רוב תודות והמשך יום נפלא
!

lseugy

New member
אם יש מישהו שיעזור - שינסה קודם לבד. עדיף.

נתחיל מזה שאני לא יודע מה זו להבת טורבו. זה המבער הכפול עם שתי טבעות אש?

נמשיך בכך שאני לא סומך על טכנאים. יחליף חלק גם אם לא צריך, מי יודע כמה יקח ואולי גם ינסה לדחוף לי כל מיני דברים אחרים.

אצלי כשלהבה שובקת חיים (או נחלשת) - קודם כל ניקוי דיזה (יש לומר דיסה לדעתי). זה החריר דרכו יוצא הגז מהצינור שבתוך הכיריים - למבער.

לפי מה שאת מתארת, לא סביר שכיריים יתקלקלו אחרי 7 שנים כך שלא יזרום גז בצנרת הפנימית שלהם (סיכוי קלוש, אם כי זה יתכן). יותר סביר שמשהו גלש או נזל וסתם את החריר שדרכו עובר הגז מהצנרת הפנימית למבער. זו הדיזה. יתכן שיש קצת פיח בחריר. אם תוציאי את המבער והראש - רואים את את הדיזה במרכז השקע/הבית של המבער. באמצע יש חריר זערורי.

אם יש לך מי שיעזור ויש לו ידיים טובות (בדרך כלל יש שכן כזה), חוט מתכת דקיק יעשה את העבודה. מחדירים אותו לחריר ומשתמשים כמו פצירה. יתכן שתצטרכי פנס לראות כשמחדירים אותו לחריר. זה מקום אפל וגישה קטנה. בכל טלפון יש היום פנס כזה.

ומאיפה החוט? יש שקיות פלסטיק שסוגרים אותן עם חוט מתכת דקיק מצופה פלסטיק. הולך טוב כאשר קונים מכשיר חשמלי/אלקטרוני חדש וכבלים למיניהם קשורים בפטנט הזה. מקלפים ונשאר החוט. מיישרים אותו בידיים. אני משתמש בחוט כזה.
לדעתי גם חוט מתכת מצופה שקושרים בו שקיות קוקי (לאפיה בתנור) הוא מצויין. מספיק קשיח ולא עבה מדי.
יש גם שקיות לחם שסוגרים אותן עם דבר כזה - כפול וקצת קשיח. אם הוא לא עבה מדי זה יהיה מעולה.

עם פלאייר שפיץ או פינצטה טובה, משחילים לתוך החור בדיזה ומשתמשים בו כמו בפצירה. כמה פעמים פנימה והחוצה (לא עד הסוף שלא ישאר בפנים) או קדימה ואחורה. בזהירות שלא יפול פנימה. יתכן שסיכה דקה תפתור את הבעיה אבל הן בדרך כלל עבות מדי.

אצלי זה תמיד עובד. גם לאמי עשיתי את זה כשכמעט רצה להחליף כיריים בגלל זה. כמה מאות שקלים שנחסכו בעבודה של כמה שניות.
בהצלחה.

ואתם מוזמנים לבלוג שלי
[URL]http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya[/URL]

מ צ ד ה

New member
תודה ענקית על התשובה המפורטת! הצלחתי לפתור את הבעיה בעצמי!

עובד כרגיל!

למעלה