להגיע מת"א לכפ"ס באופניים

toko1996

New member
להגיע מת"א לכפ"ס באופניים

יש דרך להגיע מתל אביב לכפר סבא באופניים רק דרך מדרכות ו/או שבילי אופניים?

fieten

New member
לצומת הפיל אין ממש מדרכה

שמאפשרת רכיבה רציפה.

ItsikH

Member
בעייתי. המסלול שתואר כאן עובד רק עד הפיל, אחר כך המדרכות
בעייתיות, וברמת השרון ובדרום הרצליה מסוכנות ממש [וגם הכביש מסוכן]. גם המעבר מהרצליה לרעננה, שכרגע בעבודות, מסוכן.
מסלול חלופי אפשרי שרציתי לבדוק אי פעם [אבל כולל דרך עפר]:
מרכז הטניס
גשר הולכי רגל על כביש 5
שכונת מורשה
בית קברות הוד השרון [ממורשה לשם לא ברור עד כמה בלתי סלול ועד כמה עביר, דרך עפר יש בתצ"א אבל לא בטוח שיש מעבר]
ומשם בגשר על כביש 4 להוד השרון

fieten

New member
יש דרך ארוכה...

לאורך הים עד הרצליה ומשם לרעננה ולכס

ItsikH

Member
אכן חלופה רלוונטית ורובה שבילי אופניים, המקום היחיד
הבעייתי הוא החיבור של הרצליה עם תל אביב:
במחלף גלילות יש מעבר קצר לא סלול אך עביר צמוד למחלף, מהקאנטרי ז"ל עד לגשר הולכי הרגל של הרב מכר.
אחרי שחוצים את הגשר אין ברירה אלא לרכוב מהרב מכר למחלף הסירה, זה קטע בעייתי נטול שוליים אך קצר מאוד.
במחלף הסירה יוצאים לכיוון הרצליה העיר, גם כאן אין שוליים וגם כאן הקטע קצר - מומלץ לפנות שמאלה עוד לפני הירידה לאיילון, למשרד הרישוי, לעבור את פסי הרכבת בגשר להולכי רגל לתחנת הרכבת [יש אפילו רמפה לאופניים, בניגוד לרב מכר] ומשם לאורך רוב הרצליה יש שביל אופניים, גם אם חלקו לא הכי משכנע.

rolling9stony

New member
יש דרך מצויינת ובטוחה, להגיע לכ"ס מצד מזרח, אבל -

על אופני שטח, או סייקלקרוס. מדובר על שטח קל, שבילים לבנים.
לא רוצה להשמע כופר, מת על אופני כביש, מעדיף כביש, אבל בטיחות מעל הכל. ולחצות את כל רעננה על מדרכות זה לא לעניין.
עד לא מזמן הייתי רוכב כמעט כל יום מת"א לעתיר ידע בכ"ס (קרוב לאזור תעשיה, קניון G, סוף רח' וויצמן), לקח בערך שעה כל כיוון. תגיד לי אם זה רלוונטי ואעלה מסלול מלא.

nachshon4

New member
אסור לרכב על מדרכות

אם אני מבין נכון את המושג, ולא מדובר בשבילי אופניים, אני לא מבין איך רוכבים מדופלמים מציעים לרוכב אחר לרכב על מדרכות. זה אסור לפי חוק ואסור על פי ההגיון.
אנחנו מבקשים ומצפים מכלי רכב אחרים על הכביש להכיר בנו ככלי רכב לכל דבר ועניין, ובצדק. אך כשזה נוח או יותר בטוח לנו אנחנו פתאום לא כלי רכב, ומותר לנו ליסוע על מדרכות?
אולי באמת מגיעה לנו ההתייחסות הזו על הכביש.

ItsikH

Member
עקרונית נכון, ובאזור עירוני פרופר רכיבה על מדרכה היא אכן
סכנת נפשות לרוכב ולהולכי הרגל כאחד, אבל יש מקומות רבים בהם מע"צ בטוב ליבה כי רב חסמה את השוליים לחלוטין לטובת מדרכות למען רוח הקודש, בפרט בכבישים בין עירוניים שעוברים בשטח עירוני [קוראים לזה "דרך מעויירת" ואני קורא זאת "דרך מאויירת" - ללכת עם - להרגיש בלי, או במלים אחרות - שעטנז].
בדרך המדוברת, הן ברמת השרון והן בדרום הרצליה, הכבישים אכן עירוניים בתכלית, המדרכות עמוסות הולכי רגל, והסכנה היא הן בכביש והן במדרכה [זה שהחוק מתיר לך לנסוע בכביש ואוסר עליך לנסוע על המדרכה לא הופך את הכביש למסוכן לך פחות מהמדרכה]. במרכז הרצליה יש כמה שבילי אופניים סמליים, ולכל אורך רעננה יש שביל אופנים. נותר אזור הכפר הירוק והחיבור בין הרצליה לרעננה, בשני מקומות אלו הכבישים בין עירוניים בהחלט והמדרכות ריקות מאדם [אלא רק שבין רעננה להרצליה יש קטע בו אין אפילו מדרכה, האזור הוא מחלף בבניה ולכן מסוכן במיוחד].
ד"א מה זה "רוכבים מדופלמים"? יש לי דיפלומה ולא ידעתי עליה?

למעלה