להדליק אור באבטלה...

מחפשת2

New member
להדליק אור באבטלה...

שלום לכולם, פוטרתי מעבודתי לפני חודשיים. בהתחלה הייתי מאוד עליזה, והרגשתי רעננות של התחלה חדשה. הרגשתי שזה היה נכון בשבילי ללכת משם. עכשיו נחשפתי קצת יותר למצב בשוק, והתחילה לחלחל בהלה. אני מרגישה שטמונה הרבה הזדמנות במצב הזה, של אבטלה. שאני יכולה לעשות המון דברים שאף פעם אין להם זמן, אבל אני לא מצליחה באמת לעשות את זה, וזה מאוד מתסכל אותי. גם אני חייבת לציין, שלמרות המצב, ולמרות שאני יודעת שמקומות עבודה דוחים אותי כי יש לפחות עוד אלף כמוני, הביטחון העצמי קצת מתערער... ואני מכירה את עצמי אדם מאוד בטוח ביכולת המקצועית שלו. אני אשמח לשמוע עצות מאנשים שהתנסו במצבים כאלה, וגם מכאלה שלא... תודה סיגל

dharmax

New member
מוכר מאוד

הייתי מובטל במשך שמונה חודשים, והייתי נחשב לאחד הטובים בתחומי. מה שכן, אני ניצלתי היטב את תקופת האבטלה ונהניתי בה. המצב בשוק דפוק, וזו עובדה. אבל - נצלי את הזמן. תתכנני מה את עושה שבוע מראש, דברים יצירתיים, שאת אוהבת, סידורים, טלפונים לחברים שמזמן לא דיברת איתם, תמצאי שפתאום.... יווו... כיף! ((
ברכות אום

dharmax

New member
אה, וכמובן:

רצוי *מאוד* לשלב תרגולים פיסיים/מנטליים לדעתי. כמו טאי-צ´י, ו/או יוגה וכו´.

מחפשת2

New member
תודה תודה ../images/Emo39.gif

בימים טובים אני פורחת. נהנית מכל רגע. מהחופש. עושה יוגה, מציירת. פוגשת המון אנשים. וזה יופי. אבל יש ימים שאני פשוט נכנסת לאיזה סוג של ייאוש. ואז לא מצליחה לעשות כלום. לא מצליחה לעשות יוגה ולא מצליחה לרצות לראות אף אחד. לא יודעת מה גורם ליום להחליט אם הוא כזה או אחר, זה פשוט קורה. ואז אני גם מתחילה לדאוג מהמצב הכלכלי וכל השטויות האלה. וברור לי באיזשהו מקום שזה קשקוש ולא מה שבאמת מטריד אותי. אולי החופש מטריד אותי... תודה על התשומת לב בכל אופן

avivaht

New member
אין עוד אלף כמוך...

יש רק אחת כמוך... זה משהו שאני עובדת עליו חזק, ובקול רם עכשיו... אין עוד אלף, מה שאני או את או כל אחד מאיתנו יכולים להציע, הוא רק שלנו, רק אנחנו יכולים להציע את זה בדרך שלנו המיוחדת והאישית. אני, בת 42, נשואה + 3 ילדים, ו"מובטלת" עם המון עבודה. החלטתי שאני אייצר עבודה עבורי, במה שאני אוהבת לעשות ואני לא מתביישת להראות אותה. תראי, הייתי אשת שיווק בהיקפים מאוד גדולים, למרות שמעולם לא רכשתי השכלה בנושא זה, ומאווד הצלחתי.היו המון אנשים ששיווקו לידי אבל אני הצלחתי יותר...כי עשיתי את זה בדרך שרק מיוחדת לי. בדרך שלי.וכשראיתי שהדרך שלי איננה מתאימה יותר, הלכתי. זה דומה גם לבחירה של רופא שמטפל בנו. יש המון רופאים בכל התמחות מסביב, אבל יש את זה שאנחנו אוהבים יותר ואיליו אנחנו הולכים. תמיד יש את מי שירצה אותנו, צריך סבלנות ואורך רוח וזה מגיע... יש ימים ככה, וימים ככה, ההגדרה "מובטל" נראית לי נגזרת של בטלן... זה משהו פסיכולוגי שצריך להתגבר עליו. כשישבתי שם וחתמתי עם כולם, ידעתי שזה זמני, ולא משנה מה יהיה, זה לא שלי... היום פתחתי עוסק מורשה, העסק נקרא "חיים טובים" כמו שם משפחתי. והוא משלב בתוכו המון דברים שעושים טוב לאנשים, רק תחשבי כמה טוב את יכולה לעשות עם כל מה שאת יודעת לעשות, ואז תראי איך אנשים רוצים את זה... לא יודעת אם אלה עצות, זה בא מהבטן, מקווה שזה עשה משהו אביבה

מחפשת2

New member
../images/Emo24.gif

הי אביבה, קבלי חיבוק. יופי של דברים כתבת, ורואים שהם מהבטן. אני אנסה לחשוב ככה כמה שאני יכולה, כי זאת הדרך היחידה לחשוב. אני יכולה להתחבר לזה ברב הזמן, אבל יש את הרגעים האלה שזה נעלם פתאום... אולי אני אקרא את מה שכתבת ברגעים האלה דווקא. תודה תודה סיגל

av_i_va

New member
עוד פן../images/Emo140.gif

כל מה ששלך - שלך הוא. כשאת מנסה לקבוע סדרי העדיפויות, חפשי בליבך את סדר העדיפות הנכון. זכרי, בפני עצמך - אינך יכולה להסתיר דבר, על כן, היה כנה וישרה עם עצמך. בדקי האם יש משהו חשוב יותר או משמעותי יותר בתוך ליבך, מאשר למצוא עבודה (במשמעות של חיפוש מקום עבודה) או שמא - מסיבה זו או אחרת את נוטה לדחוק אותו הצידה. חפשי בתוכך את הנשגב, את אותם דברים בהם היתרון לצידך. רק כך תוכלי להוציא אל הפועל את התהילה. אחד מאותם דברים נפלאים היא ההתנדבות. כשאדם נותן משהו, מכל הלב, באהבה ובשמחה אמיתית, ללא חרטה, הוא מקבל חזרה מתנה. מתנה יקרה ששמה סיפוק. סיפוק הוא היהלום שבכתר. סיפוק הוא כוח, העצמה. אם תדעי להשתמש במתנה זו בדרך הנכונה, תמצאי את דרכך בקלות. הצעתי לגבי אותם רגעי משבר: עמדי מול המראה, נשמי עמוק, תני ליקום לחבק אותך ואמרי לעצמך: IT´S UP TO ME. I CAN DO IT. שתהיה לך שבת יפה.

עבודת הצמיחה

שלום סיגל הכותרת שלך חזקה. להדליק אור באבטלה, נשמע לי ממש חשוב, להביא את הכוח דווקא למקום של החולשה. הבוקר כתבתי לצוקומוקו פירוט נוסף לתרגיל של הגדרת יכולות וכוחות ייחודיים, אני מאמין שהוא יכול לעזור גם לך. בנוסף לכך אני ממליץ לך להכיר את עבודת ההתבוננות הרגשית שמופיעה במאמרים המצורפים וכן לקרוא את העלון של החודש, יש שם התייחסות לתהליך של בניית הכוחות בתקופה מעבר. האם את קוראת שרשורים ושיחות עם אחרים, היו כמה וכמה שיכולים להיות רלוונטים לך. בהצלחה, אמיר

yupy9

New member
גם אני הייתי במצב הזה בדיוק.

כשפוטרתי הייתי בשמים, ראיתי את החופש לנגד עיניי, את כספי הפיצויים הגבוהים, תכננתי לשהות בבית בזמן שאני אקבל דמי הבטלה- ובים הזמן שיהיה לי לעשות כל מה שבא...! אך כמוך, מייד נלחצתי כשהבנתי את מצב השוק, מה גם שפתאום גיליתי את הצורך הנפשי כמעט שיש לי בשגרה הזאת של לקום מוקדם בבוקר, להתלבש, להראות טוב, לצאת לעבודה, לפגוש אנשים וכן הלאה... אני באותו הרגע מצאתי לנכון פשוט לקחת את העבודה הראשונה שתציעה לי שכר הוגן ותנאים טובים, ואכן כך היה- העבודה הראשונה שהציעו לי היא זאת שרצתה אותי. למרות שבאתי בגישה של "טוב, זו עבודה לבינתיים, ואין מניעה שבמקביל אני אמשיך ואנסה למצוא משהו טוב יותר" - אך מפה לשם מצאתי את מקום העבודה ממש נחמד - ובינתיים אני לא ממהרת לשום מקום... שיהיה לך בהצלחה!

למעלה