להוגי ומומחי התוכנית

דלית41

New member
להוגי ומומחי התוכנית

גם אני, בלי תואר ותעודות יכולה להסביר למשפחה שמכניסה 13,000 ש"ח בחודש איך לחסוך. בוא נראה אתכם מסבירים למשפחה שמכניסה 4,000 ש"ח בחודש, שמתוכם כ-2,000 ש"ח הולכים למשכנתא , 5 נפשות, איך וממה לחסוך? למה אתם לא מראים משפחות כאלה?

dubih1

New member
תגובה וחיזוק לדלית 41

צודק במאה אחוזים גם בעיני נראה שהמשפחות שנבחרו עד עכשיו הם המ שנקר "מיוחסים" ולא תכלס משפחות שזקוקות לעזרה ממש ואותם צריך להציל ומזה עם ישראל יכול ללמוד!

נכון שבוחרים שם משפחות מחתך

סוציואקונומי לא הכי מינימלי שיש, כי אז אין להם על מה לעשות תכנית, אבל בוחרים אנשים ממוצעים, ששניהם עובדים, שעם ישראל יוכל פחות או יותר להזדהות/ללמוד מזה משהו. אם יקחו כל פעם משפחה עניה אחרת, שאין באמת מאיפה לקצץ, זה יראה כמו "לעג לרש" וזה באמת לא מכובד.

תמירי

New member
שיש להם בעיה עם מותגי בגדים

ב-700 ש"ח לחודש..... נו, באמת....

שי קון

New member
לקנות בגדים ב-700 ש"ח כל חודש

מי קונה באופן קבוע, מה זה ארנונה לבחור יש 17 ג'ינסים (מקווה שדייקתי) בארון ועוד מלא חולצות זה כל לא קשור למותגים - 17 ג'ינסים

ZARINA1

New member
משהו מהחיים../images/Emo39.gif

אני אספר לכם מקרה אמיתי שקרא. אולי זה ישפוח קצת אור על התענה שלך. פעם יצא לי לעבור דירה ובעיקבות כך גם לעזוב מקום עבודה ולתחום אבטלה. באתי ללשכת עבודה ישב שם בחור פיצח גרענים והיה עצבני נורא. במקרא הוא עיצבן אותי כי פיצח גרעינים בצורה מוגזמת על הריצפה. יצא והתחלנו לדבר שאלתי אותו למה אתה עצבני? הוא ענה איך לא. אני לא מקבל כלום וחיי על הבטחת הכנסה שהיא מזערית תיראי את השכן שלי יש לו בית יש לו רהיטים חדשים יש לו אוטו חדש... שאלתי אותו האים השכן שלו עובד? הוא ענה בטח.הוא עובד במפעל מבוקר וחוזר בערב אישתו גם יוצאת לעבודה הילדים מנקים במספר בלוקים בשכונה את המדרגות ואפילו סבא וסבתא לקחו עוד מספר בלוקים כאלה. שאלתי אותו למה הוא לא עושה כמוהם ועובד קשה. הוא ענה מה אני פרייר בשביל מינמום אני יכול גם לשבת בבית. שאלתי למה הוא לא ללומד כדי שהייה לך מקצוע כך תוכל לעבוד פחות קשה ולהרויח יותר טוב. הוא ענה אין לי ראש ללמודים.לא אמרתי כלום. אין צורך להגיד הכל ברור בחור צעיר בריא ממורמור אך לא יודע אך להתחיל. בחיים כדי להתקדם צריך אחת מ-3 דברים או אבא ואמא בעמדות בכירות (יש מעט כאלה).או שניזכה בלוטו, או שנילמד וניתקדם. כל ההתחלות קשות אבל צריך ללכת ולעבוד אין בררה ושני בני זוג. וגם ללמוד זו לא מילה גסה . (כדי לעבוד פחות קשה). אם לא נתחיל להזיז דברים הם לא יזוזו בעצם. לכל דרך יש פיתרון השאלה היא איזה.

משפחה שמרוויחה 4000 ש"ח בחודש

ומשלמת 2000 ש"ח בחודש על שכירות לא יכולה להסתדר . גם אם ישבו מומחי כלכלה הכי גאונים שיש. הדבר היחיד שאפשר לעשות זה להגדיל את ההכנסות.

צימעס

New member
או לשכור דירה יותר זולה

בפריפריה ניתן לשכור דירה שמתאימה ל 5 נפשות בהרבה פחות מ 2000 ש"ח.

T i k t a k i t

New member
אבל

בפריפריה אין עבודה -אז אם למשפחה הזו הייתה הכנסה של 4000 ש"ח במקום מגוריהם הנוכחי(שאף אחד לא אמר שהוא לא פריפריה ,אגב),איש לא מבטיח להם עבודה באיזור הנגב למשל.

אלוני.

New member
בהחלט צודקת .... ../images/Emo10.gif

זה כמו להגיע לרופא ולומר לו שזו חכמה קטנה לעזור לאנשים שצריכים תרופה, או ניתוח או אפילו רחמנא לצלן השתלה, בא נראה את הרופא מרפא (חס וחלילה) חולה סופני או (אלוהים ישמור) בר מינן. אפשר כמובן להסתדר גם בלי הציניות, להעריך נסיונות לעזרה למי שניתן לעזור לו , ואני באמת לא מתכוון לשתי המשפחות שהיו בתוכנית האחרונה, אני מדבר על כאלה שמקבלים עזרה כאן בפורום, ולאלה שפונים באי מאיל או במערכת המסרים ומקבלים תשובות ככל שניתן.

דלית41

New member
זאת אומרת שלדעתך משפחות עם

הכנסה נמוכה, הן , רחמנא ליצלן, סופניות ואין מה לעשות עבורן, אז נזרוק אותן לכלבים, נכון? יפה. בגלל אנשים כמוך, המדינה נראית ככה. שיהיו לך חיים נפלאים ושלעולם לא תדע מחסור מהו.

ruven77

New member
יש צדק בדברי דלית

דלית צודקת אם כי רוב הציבור בארץ לא שייך למעמד הסוציו-אקונומי עליו היא מדברת,אבל מן הראוי להקדיש להם זמן.בנוגע לאותן משפחות שהתוכנית מכסה יש איזה פספוס.מראים למטומטמים (צר לי,אבל אין מילה אחרת) איך לחסוך על ג'ינסים של 700 ש"ח ומנסים לשכנע אותם להפסיק עם הימורים חוקיים שעולים 10% מההכנסה! חבל,כי זו בעייה שלהם! מי שמוכן לזרוק סכומים כאלה על מותגים (כי ככה אני רגיל וזה כיף לי...) הוא אידיוט! מי שקונה דירה ענקית שהוא ממש לא צריך כי "מתאים לו" הוא חסר כל הבנה כלכלית והגיון בסיסי! מה שכן,העצות לגבי חסכון בקניית מזון,דלק וכו' מעשיות בהחלט.

m a m m y

New member
סלחו לי רגע אבל...

אם משפחה של 5 נפשות שמרוויחה 4000 שקל ומשלמת 2000 שקל משכנתא משהו שם לדעתי לא עובד כמו שצריך. יש הרבה דרכים להוסיך 1000 שקל פה ו1000 שקל שם להכנסה. תישאלו את בעלי שעובד כשצריך גם 5 עבודות.

למעלה