להודעה הזאת אין שום קשר לנושא

mkarin

New member
להודעה הזאת אין שום קשר לנושא

המרכזי של הפורום, אבל אני מקווה שבכל זאת מישהו יוכל לייעץ לי באיזו צורה... יום כיפור מתקרב. ההורים שלי צמים, והם דורשים שאני אצום איתם. שנה שעברה ניסיתי לשכנע אותם בכל דרך אפשרית שיאפשרו לי לא לצום, ולא הצלחתי, ובסופו של דבר צמתי. לא משנה שהרגשתי שאני בוגדת בעצמי ובכל מה שאני מאמינה בו [או לא מאמינה]. הוריי אמרו לי שכשאני אגור בבית משלי אני אוכל לאכול כמה שאני רוצה ביום כיפור, אבל כל עוד אני גרה בביתם, אני חייבת לצום. לפני כמה שבועות העלתי את הנושא, ואפילו אמרתי שאני אשן בבית של חברה, והם סירבו. אל תיקחו את זה לא נכון, ואני בהחלט מבינה אותם, ואני מבקשת שיבינו אותי! אין לי שום סיבה לצום אם אני לא מאמינה שזה יעזור לי! ואני לא חושבת שאם אני לא צמה אז אני לא מכבדת אותם. אני באמת לא רוצה להגיע למצב שבו אני אדרש לצום השנה, ואחר-כך ארגיש רע, וארגיש שבגדתי בעצמי. למישהו יש רעיון?

שרiןבן

New member
במשלי כתוב:

חנוך הנער לפי דרכו, גם אם יזקין לא יסור ממנה. העמידה על החופש להחליט עבור עצמך את הטוב בענייך היא דבר שאת מתחילה להתוודע אליו והמלחמה שלך מוצדקת. אמנם, היא לא צריכה להיות מלחמה, לפחות לא מנקודת מבטך.

תשכנעי את ההורים לא אותנו../images/Emo13.gif

זו בעיה אם הם מכריחים אותך לצום ואין דרך לשכנע אותם אחרת. את צריכה לדבר איתם שוב, בכל מקרה לא נראה לי שהם יזוזו מדעתם... אולי באמת את צריכה ללון אצל חברה.

גריני

New member
../images/Emo4.gif קשה,קשה! אני איתך, נערה ../images/Emo23.gif

אז בואי ונתחיל בזה שאני מבינה לליבך, מאוד! את מבקשת מאיתנו עצה וזה כשאני מבינה שניסית את כל הדרכים לדבר על ליבם ולא הצלחת... כך שאין טעם לייעץ לך להגיד להם כך או אחרת: הם נחושים בדעתם. מה דעתך לדבר עם עצמך - ולהגיע למסקנה (זמנית בלבד!) - שלצום כתוצאה מלחץ של הוריך זו איננה בגידה בעצמך? איך זה נשמע לך? מה שאני חושבת זה שאת נמצאת בגיל בו להוריך זכות לכפות עליך דברים מסויימים (זה בהנחה שגילך - כמו שכתוב בכרטיס שלך). זה אולי לא פיר, וזה בוודאי מקומם אותך - אבל ככה זה בחיים... אני מתארת לעצמי שהוריך משוכנעים שהם עושים את הטוב בשבילך והם כנראה חושבים שאת צעירה מידי כדי להחליט החלטות מסויימות. דברים שקשורים באמונה הם הרבה פעמים כרוכים ברגשות מאוד סוערים, כך שקשה להתווכח על כך עם אנשים. ואם תהיי מסוגלת להשתמש בבגרות שבה כתבת את ההודעה שלך, ומתוך הבגרות הזו להבין - שישנם דברים שאת לא יכולה להחליט עליהם כיום, אבל ללא ספק תוכלי להחליט בעתיד - נדמה לי שזה יוריד את הלחץ מתחושת הבגידה בעצמך. מה דעתך?

mkarin

New member
אני מניחה שאני אקבל...

[אגב, אני בת 14 חודש הבא...] אני מניחה שאני אהיה חייבת לקבל את הצעתך, כי ברגע זה אין לי דבר אחר לעשות. כמו שכתבתי אמי סירבה לבקשתי לישון אצל חברה, והיום העלתי את הנושא שוב, והיא חזרה ואמרה שאני אהיה חייבת לצום. אני מודעת לעובדה שמה שאני אכתוב יכול לערער את הרצון האמיתי שלי בעיניכם, אבל בעיני זה לא כך. אחרי שדיברתי עם אמי דיברתי עם חברה שלי, ושאלתי אותה מה היא עושה ביום כיפור. היא אמרה שהיא ועוד כמה בנות החליטו לעשות פיקניק [דווקא ביום כיפור?!]... אני חייבת לציין שלפיקניק אין כל קשר לעובדה שאני לא רוצה לצום... תודה לך גריני, בכל מקרה.

גריני

New member
מקווה שיעבור לך בקלות ../images/Emo39.gif

כתבת: "אני מודעת לעובדה שמה שאני אכתוב יכול לערער את הרצון האמיתי שלי בעיניכם, אבל בעיני זה לא כך" אני דווקא מאוד רוצה לקרוא את מחשבותיך, ומה שאני או אחרים נחשוב על זה - זה פחות חשוב, ייתכן שזה יעזור לך לעשות "סדר" במחשבות, להבין את עצמך עוד יותר. ולפעמים - משהו שמישהו אחר מגיב לך - יכול לעזור בקטע של לתת לך זווית מחשבה שונה, שלא ראית קודם. בדיוק בשביל זה יש פורומים

F650

New member
קצת סקפטיות אם מותר ...

עם אוצר מילים כמו שלך, צורת התבטאות לשונית פנטסית ולפי הכרטיס את ווירטואוזית לשונית גם לא בשפת הקודש..... או שאתה גבר משועמם ומשכיל
(שאוהב כמובן להתחבא אחרי מקלדת). או שאני אאחל לעצמי בת כמוך

mkarin

New member
../images/Emo24.gif

תודה... ולא אני לא גבר
וכן אני יודעת קצת שפות נוספות... [קצת קשה עם גרמנית אבל בכל זאת
] גריני תודה גם לך...

F650

New member
../images/Emo10.gif נולדתי בעשור הלא נכון...../images/Emo99.gif

למעלה