להוכיח רוחניות ?

העין

New member
להוכיח רוחניות ?

לכל כופרי הפורום רוחניות היא לא דבר הניתן להוכחה אמפירית רוחניות היא הרגשה שבלב היא ההתחברות לאחר שהענקת מעצמך לזולתך וסביבתך. אינני מתכוון לומר שאין אפשרות להוכיח ע"י הסתברות שהתורה היא אמת אך כמובן שהוכחה מדעית היא בלתי אפשרית לענין רוחני כי אי אפשר למדוד רוחניות במעבדה מה שכן אפשר זה לחוות את החוויות הדתיות מיסטיות למינהן ולהיווכח באמיתותן. ועוד יש להעזר במסורת המועברת מאב לבן במשך אלפי שנים. וכן המעיין בקורות עם ישראל אם נבחן את הדברים בלוגיקה פשוטה לא היינו צריכים להיות קיימים יותר. והבעייתי ביותר הוא שרוב הכופרים במציאות אלוהית הם מדמים את אלוהים ע"י מונחים אנושיים מדי וירודים מדי. גם אני חשבתי כמותכם אך ספרי קבלה של הרב אשל'ג ,הרמח"ל, ועוד מקובלים נוכחתי לדעת כמה ילדותית היתה תפיסתי את המציאות האלוהית ועם תפיסה ילדותית שכזו אי אפשר להבין דבר לכן בשעתו הייתי כותב יחד איתכם את כל דברי ההבלות והכזב.

G ove rn or

New member
אם יש לך הוכחה כלשהי, ולו שמץ,

לקיום אלהים מחוץ לספוג שבין שתי אזניך, או לאמיתות התורה - אתה מוזמן להציגם בפנינו. ...Fight or flight (הלחם, או עוף מעינינו...)

מששה

New member
פתאום סייברדיןמגין על גוברנור

נכון שאתה מפקח עליו מטעם... אבל ככל שיותר תגין עליו יגלו את הקשר ביניכם.

יש משהו בדבריו !

מה פתאום סייברדין מתעניין בהאשמות שמוטלות על המומר ? מחשיד מאוד ! לוא נניח שאין קשר בין השניים - וסייברדין "במקרה" קורא כל תגובה שמתפרסמת בפורום - מאיפה הוא יודע האם זה נכון או לא ?!?! אדרבא - ! ההחילצות ההירואית של סייברדין להגנתו של המומר רק מחזקת את אמיתות הדברים ! יתרה על כך: כשאדם משקר, ושקריו נחשפים - בדרך כלל אינו יכול לעמוד בשלווה והוא חייב להגיב - גם אם התגובה שלו תגרום לכולם להבין שהוא אכן משקר. זהו דחף בלתי נשלט אצל השקרנים - והוא נובע מהאגו המנופח שלהם - אגו שלא סובל פגיעה בכל מחיר - ויהי זה אפילו מחיר חשיפת שקריו. לכן, קל לאמר שבאופן כללי ניתן להבחין בקשר (לינק) ישיר בין מי שעומד מאחורי הודעות המומר לבין סייברדין. הקשר בנוי על היסודות הבאים: 1. היכרות אישית עם המומר. 2. מטרה משותפת יחד עם המומר. 3. אינטרסים משותפים אחרים שלו עם המומר - האם אינטרסים אלו הם כלכליים, אידאולוגיים או אחרים - אין לי כרגע אפשרות לאמר. יש להניח שהם אינטרסים כלכליים - מכיוון שאנו יודעים עבור מי סייברדין כותב מאמרי כפירה - ואנו יודעים כי יש מימון כבד מצד אותו אירגון לכך, ולעשות אחד ועוד אחד זה כבר לא מסובך יותר מדי.

מששה

New member
גוברנור=איגרא רמא אתה מתחמק מלענות

ענה כבר נשאלת ואתה מתחמק שוב ושוב ענה או הודה על האמת שנואת נפשך מצגר לא עונה לך כי מה יש לענות לאדם כמוך שיפסיד את פרנסתו אם יודה על האמת. אז למה לו לבזבז את זמנו? הוא לא מתפרנס כמוך מכתיבה בפורומים אם תממן לו משכורת כמו שסידרת לעצמך אז אולי...

תיקון קטן...

הסיבה שאיני עונה לו היא משום שאיני מדבר עם מומרים הקוראים לעבודת אותו האיש, והיות והוכח שהוא מומר - אין לי שיג ושיח איתו כלל. דוגמא אקטואלית נוספת מהיום המראה שהאיש מומר - תוכל למצוא כאן. בהקשר הזה, הבא ונתבונן במאמר הבא: רשע, מה הוא אומר? מה העבודה הזאת לכם - לכם ולא לו לפי שהוציא את עצמו מן הכלל וכפר בעיקר, אף אתה הקהה את שיניו ואמור לו בעבור זה עשה ה´ לי בצאתי ממצרים . לי ולא לך, אילו היית שם לא היית נגאל ! נשאל מרן זצ"ל: מדוע להקהות את שיניו, מדוע לא להסביר לו שדרכו שגויה ולנסות להשיבו למוטב ?! שמעו מעשה שהיה: בעיר אחת היתה חנות בבעלות יהודית שמכרה בשר טרפה ר"ל. באו בעליה אל הרב וביקשו... הכשר ! תמה הרב: כיצד אוכל לתת הכשר והחנות מוכרת טרפות ונבלות ! השיבו הבעלים: היא גופא - יעניק הרב אישור, שאנו מוכרים בחנות זו טרפות ונבלות, והחנות טרפה לחלוטין ! לקחו את המכתב, מסגרוהו ותלוהו על הקיר מאחרי הדלפק לנוכח דלת הכניסה. ראו הכל מכתב ממוסגר ובו שם הרב חתימתו וחותמו - ונהרו לקנות בחנות . איש לא טרח לקרא באותיות הקטנות ! כיוצא בכך, ברגע בו טורח הרב להשיב לשאלות הרשע ולסבר אזנו, מקבל הרשע הכשר לבוא בקהל, בר שיח הוא, ושאר הבנים עלולים לקבלו לחברתם ולהיות מושפעים ממנו. לפיכך חייב הרב להקפיד שלא תהיה כל שייכות ביניהם ולהבהיר שאינו בר שיח כלל ועיקר !

אגב, בועז, תשובה להשגותיך...

כאן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=13172426

G ove rn or

New member
מעשיות שובות-לב על חנות קטנה מטריפה

לא תושענה אותך, ואחת היא לי אם תגיב, אם לאו. הדלוגים הם קשקוש/כשכוש, וחייך מתבזבזים לריק...

תיקון גדול:

אבל אתה הוא עובד האלילים, מר מצגר! אתה הוא זה שמנסה להדיח את אחינו עם ישראל לאמונה בכזבים ובשקרים שפותחו על ידי מסיונרים נוצרים. כך אני רואה את הדברים. אינני חושב שאני היחיד.

היגיון ראוי לציון.

"העין" מציף את הפורום בשטויות שלו, וגוברנור מציף אותו בחזרה. הכי פשוט היה אילו היו מתעלמים זה מזה, ואז אפשר היה להמשיך בדיונים נורמליים, נכון? במיוחד כש"העין" מבקש מהדתיים להתעלם מגוברנור, אבל בעצמו עוסק בו באובססיביות... אבל כשאני כותב איזו מילה, ישר אני "מגן בהירואיות". להלן התייחסויותי לנקודותיך, ולא אכפת לי אם לא תאמין להן. 1. אינני מכיר אישית את גוברנור וגם לא לא-אישית. אין לי שום קשר עימו למעט המעט שבפורום זה. 2. מטרתנו הזהה, לא המשותפת, היא לבער את פסודו-המדע וההבלים שמשתמשים בהם על מנת לטשטש את מוחם של בני אדם. 3. אין לי שום אינטרס כלכלי, משום שאין שום מימון לפעולותיי בתחום זה. עכשיו, מר מצגר, התואיל בטובך להתייחס לתשובתי בנושא הדילוגים הארוכים?

למעלה