להוריד או לא להוריד חום? :O

khamala

New member
להוריד או לא להוריד חום? :O

באינטרנט אפשר למצוא כל מיני גישות לגבי עליית חום הגוף בזמן מחלה. יש כאלו שטוענים שלא צריך להוריד את החום כי זו הדרך של הגוף להילחם בחיידקים, יש כאלו שטוענים שזה שטויות. נורא קל ללכת לאיבוד בבלאגן הזה במיוחד שחלק מהרופאים הקונבנציונאלים גם מתנגדים להורדת חום עד גבול מסוים, כשגם כאן לכל אחד גבול אחר.
הייתי רוצה לדעת מה באמת נכון עם הפניה למחקרים רציניים. אני רוצה אסמכתה ביד כדיי לנגף כל דיעה ולדעת כיצד באמת יש עלי לפעול במידה ויש לי חום גבוה.
עד כה לא נעזרתי ( ואחותי אף יותר קיצונית ממני) בשום כדורים להורדת חום או אנטיביוטיקות ( ב 7 שנים האחרונות, הגעתי גם לטמפרטורות של 39.5) . אבל אחותי לאחרונה תפסה חיידק בשתן וכרגע היא עם אנטיביוטיקה וכדור להורדת חום, ולא ממש שלמה עם זה. אני מרגישה בין הפטיש לסדן, כל אחד נותן בום ניצח עם התיאוריה המוחלטת שלו, והכל נראה באלגן של אינפורמציה.
לכן אשמח לדעה כמה שיותר אובייקטיבית, ושוב, עם הפניה למאמרים.

תודה :)

sharpantie

New member
סליחה שאני מתערב

אני לא מבין למה נושא כזה הופך לויכוח עם הרבה אגו שצריך ''לנצח בו''. הגישה שלי בנושא היא שכאשר יש לי חום
החום מחליש אותי ואני נאלץ לבלות במנוחה במיטה. אם החום יורד, בדרך כלל גם החולשה פוחתת וההרגשה משתפרת. אז בשביל מה לסבול? בשביל העיקרון? זו דעתי וכך אני נוהג, בלי לכפות את דעתי על אחרים.
אין תאוריה מוחלטת בנושא הזה. האם אתה מכיר תאוריה שאומרת שאסור להוריד חום עם תרופות, כי הורדת החום
מפריעה לגוף להלחם במחלה? אני לא מכיר.

בברכת בריאות שלמה.

חום

במצב של זיהום חום הוא חלק מהגנת הגוף. אצל ילדים קטנים מומלץ להוריד את החום עקב סיבוכים שהוא יכול לגרום בפני עצמו. אצל מבוגרים אם החום גבוה גם ניתן להוריד על מנת לשפר את ההרגשה וזה איננו פוגע בטיפול.

khamala

New member
עדיין לא ברור מהתשובה שלך אם חום עוזר בתהליך

השמדת החיידקים או הוירוסים, או עוזר באופן כללי להתחסנות הגוף, כי אם זה כך,למה בכלל להוריד חום? אלא אם כן החום הוא גבוה במיוחד ומהווה סיכון, כי אחרת אם רוצים לצאת מהמחלה ללא תרופות נוספות, הורדת החום כן תפגע בתהליך.
לי באופן אישי הייתה מחלה כרונית של סטרפטקוקוס בגרון. כבר 7 שנים, טפו טפו טפו, אין לי אותה. מעבר לעובדה שהתחלתי לתרגל באופן יומי יוגה ומדיטציה, ואני בטוחה שזה תרם לשיפור העניין, הפסקתי להוריד חום, שמתי לב שבעבר שבכל פעם שהתפתח סטרפטקוקוס הוא התחיל עם חום גבוה, שאותו הורדתי וישר לאחר מכן הופיעה לי הדלקת הנוראית בגרון.
מצאתי כמה מאמרים שתמכו בתאוריה הזאת, רציתי לדעת מה בגדול המחקרים הרפואיים אומרים על זה, אשמח גם להפניות למאמרים כאלו, אין לי בעיה עם אנגלית.

למעלה