להוריד את הבגדים

inbale

New member
להוריד את הבגדים../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif

יש לי הרגשה שמאז שעשינו היכרות עם המושג golden hour המטרה של צוות האמבולנס הוא לפנות כמה שיותר מהר ומשום מה שוכחים שבדרך לבית החולים אפילו שבית החולים במרחק של חמש דקות אפשר ורצוי להפשיט את הפצוע כדי (לכולם יש מלעכ באמבולנס נכון? גוזרים!)לבדוק פציעות נוספות ולהעביר לצוות הרפואי שמקבל מקסימום אינפורמציה על הפצוע, לזהות שטדים למניהם וכו... מה דעתכם?

inbale

New member
לאאאאאאאא../images/Emo70.gif

מעולם לא קיבלתי במיון פצוע מופשט ואני לא אציין מאיזה איזור אני מקבלת פצועים קשים לפעמים עם נידל ובגדים עליהם!

תלוי באיזה מקרים.

כל פצוע שאני מביא לחדר הלם (בד"כ בינוני ומעלה), מקבל הפשטה מלאה + כיסוי בשמיכת מילוט ושמיכת צמר. אני קורא לזה "אריזת מתנה". פצועים אחרים לא מופשטים (אני לא רואה צורך לקרוע בגדים מ"נפגע ביטוח"), אלא אם הדבר רלוונטי לפציעה (גזירת מכנס ברגל פגועה עם דימום וכו´). ולסיום- לדעתי, מי שלא מפשיט פצוע קשה, הוא רשלן. אבל אחרי שימות לו פצוע אחד או שניים הוא בטח יבין...

PJ01

New member
אבל למה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

צריך לחכות עד ש"פצוע אחד או שניים ימותו"
מד"א זה לא משחק, תעבדו לפי הנוהלים ...בכ"ז..מדובר כאן על חיים של אנשים...

מה לא ברור ?

ההסבר פשוט: חובש שלא הבין בקורס את חשיבות ההפשטה של נפגע כחלק מהטיפול, יאבד בשלב זה או אחר של עבודתו פצוע, כי היא ראה חור כניסה בחזה האחורי, או כי הוא לא ראה את הדקירה בבטן או או או... ואחרי שהפצוע ימות לו באמב´, אז אולי הוא יבין ויתחיל להפשיט את הנפגעים שלו. יש פנימאי ?

PJ01

New member
אמרתי שמשהו לא ברור../images/Emo35.gif

זאת הנקודה..זה דבילי שחובש יחכה עד שפצוע ימות לו באמב´ בכדי להפנים את הנהלים.. צריך להפשיט- תפשיטו... זו הייתה מעין הודעה צינית...

גלגולX

New member
חשוב בהחלט - סיפור מקרה...

לפני חצי שנה אנחנו מקבלים נסיעה לצעיר שנפלה עליו מעלית, הוא מדמם בראשו ובהכרה מלאה. הגענו למקרה (עם אמבולנס רגיל) ומצאנו אדם עם פתח בראש בגודל תעלת סואץ מדמם כבר חצי ליטר לפחות, בקיצר הבנאדם עם מדדים מעולים אבל קינמטיקה קשה ביותר. משיקולי זמן לא הוצאנו נט"ן ודהרנו איתו למיון וביקשנו חדר הלם. בחדר הלם הזדעזעו מהמכה וגם מהמדדים שהיו תקינים ולימים התברר שלא היתה פגיעת ראש, אך מה שעוד יותר הזדעזנו לראות זה סכין נעוצה בברכו של הפצוע, גילינו את זה רק בחדר הלם אך במשך השתים וחצי דקות של הנסיעה טיפלנו בראש. מסקנה - תפשיטו (אתם/ן עוד עלולים/ות להנות מזה...)

gal-or

New member
כן, צריך להפשיט פצוע קשה

אבל תדאגו גם לצנעת פרט! אם אתם יכולים לעשות את זה באמבולנס, זה עדיף. אם לא, תנסו להסתיר עם הגוף

למעלה