להורים הגאים :)

• פותח הנושא ZGGZ
  • פורסם בתאריך

ZGGZ

New member
להורים הגאים :)

שלום לכולם,
הופתעתי לטובה שנתקלתי בפורום הזה.

אספר קצת עליי ובתקווה שתוכלו לעזור לי להשכיל יותר, אני מאוד אשמח ...

אני בת 22, עם בת זוג מדהימה במערכת יחסים כשנתיים וחצי.
אנחנו לא גרות ביחד, והשאלה שלי בכיוון העתיד אבל בכל זאת,

אם אנחנו מעוניינות לאמץ תינוק(מחו"ל-ארצות הברית בעיקר),
איך עובד כל התהליך? מתחילתו ועד סופו,
כאמור דרישות מאיתנו, דרישות כספיות וכדומה,
כל זה כמובן לאחר מגורים משותפים ..
אבל לאחר כשזה יקרה אנחנו מאוד נרצה לאמץ תינוק,

תודה על הקדשת הזמן וההקשבה,
גאות בכם ומחזקות אתכם.

ninii

New member
בוקר אור!

גם אני התחלתי להתעניין בגילכן באופציות.
מעניין למה את מתעניינת דווקא באימוץ?
אין לי מושג מה התנאים בארה"ב (או בארץ) אבל רציתי להגיד ברוכה הבאה

ZGGZ

New member
בוקר טוב :)

טוב לדעת שזה מתחיל בגילאים האלו, לרגע חשבתי שאני קופצת יותר מידי גבוהה.

אני מתעניינת דווקא באימוץ מכמה סיבות:
1. העובדה שאת עוזרת לילד למצוא סביבה טובה ותנאי גידול טובים בהרבה מבתי יתומים וכדומה.
2. קצת אנוכי מצידי אבל אני לא מוכנה לעבור את כאביי הלידה (גם הבת זוג שלי).
3. כל עניין ותהליך תרימת הזרע קצת מרתיע אותי.

אני לא פוסלת אפשריות אבל אני מאמינה שהדרך שלי היא לאמץ.

ותודה רבה, מקווה להשתלב פה :)

אימוץ

אימוץ של זג נשים הוא למעשה במסלול של חד הוריות, כלומר רק אחת מכן תוכל לאמץ באופן רשמי, ולאחר מכן תצטרכו לעבור הליך של הכרה באמהות של השניה כאן בארץ.

לא שמעתי על אימוץ בישראל מארצות הברית, אלא אם מישהי מיכן היא אזרחית ארה"ב או שאתן מתגוררות שם כיום.

האימוצים המקובלים כיום הם אם אני לא טועה מאוקראינה, רוסיה ומספר מדינות נוספות , אני בטח לא מדייקת. בכל אופן בכל תקופה נתונה יש מספר ארצות שבהן ניתן לאמץ, כל מדינה עם החוקים והדרישות שלה.

ההליך בארץ הוא פניה לסוכנות אימוץ (יש מספר סוכנויות כאלה, מדובר בגורמים פרטיים) אשר מלווה ומדריכה אתכן בכל התהליך.

העלות היא כמה עשרות אלפי שקלים (בכיוון של 100 אלף ומעלה, אם אני לא טועה).

בפורום אימוץ בתפוז יש המון מידע בנושא. יש שם גם את כל האינפורמציה (מה שאני נתתי כאן זה מאוד בערך), וגם כמובן סיפורי אימוץ מרגשים ביותר.

וכמובן שאת מוזמנת גם להשאר כאן- יש כן גם הורים מאמצים וגם ביולוגים וגם- הכל בעצם..

ZGGZ

New member
ואו..

אני לא יודעת למה אבל יש לי הרגשה לפעמים שבישראל הכל בדווקא,

לדעתי אני אחכה קצת (אני לא מתכוונת להמשיך לגור פה בארץ), אולי זה יהיה יותר קל ...

קראתי שם, באמת מרגש.

תודה :)

גם וגם

תהליך האימוץ הוא מורכב הן מסיבות נכונות (הרצון להבטיח לילדים בית ומשפחה, למרבה הזעזוע יש בעולם תופעה נרחבת של אימוצים לצורך ניצול ילדים בדרכים שונות ומזעזעות, כך שברור שתהליך האימוץ צריך להתבצע בצורה מוקפדת, במיוחד כאשר מדובר במעבר בין תרבויות שונות) וגם מסיבות לא נכונות (בירוקרטיות, חוקים שונים ומשונים של המדינות, ואפילה בוטה כלפי כל מבנה משפחתי ששונה מהמבנה הרגיל של גבר ואישה נשואים).

בישראל אין כמעט אימוץ של תינוקות בני יומם - דווקא מסיבות טובות- מאחר ולנשים יש יחסית נגישות לאמצעי מניעה ולהפלות, דבר שלא קיים במדינות מפותחות פחות.

בגדול- בכל מקום בעולם שבו תגורי אימוץ הוא לא משהו שקורה ברגע, וזה תהליך מסובך וארוך. ואולי עדיף שככה.

een ogenblik

New member
האם יש ברשותכן אזרחות אמריקאית?

אמנם איני יודעת הרבה על אימוץ בארה"ב, אך מהמעט הידוע לי:
זוג נשים יכול לאמץ יחד, ולאו דווקא כל אחת בנפרד כחד הוריות.
בפורום אימוץ, לפני מספר חודשים (או שנים?) כתבה מישהי סעיף מלכוד 22 קלאסי, המונע מאזרחי ישראל לאמץ בעודם שוהים בארה"ב. על פיה טענתה קיימת דרישה לאישור האימוץ במדינה ממנה יש אזרחות (קרי ישראל), לפני שהאישור מתקבל בארה"ב. אבל אם ההורים המאמצים שוהים מחוץ לישראל זמן ארוך מספיק כדי לאמץ דרך המדינה בה הם שוהים, אין אפשרות לאשר את האימוץ בישראל לפני שמאשרים את האימוץ בארץ בה שוהים. כל עוד רשויות ארה"ב אינן מסתפקות באישור שהאימוץ יאושר ברגע בו יושלם בארה"ב, אלא דורשות שהוא יאושר לפני הם יאשרו אין אזרחי ישראל יכולים לאמץ בארה"ב.

זו דרישה יחודית לארה"ב, כי לא שמעתי על דרישה כזו בשום מדינה אחרת. אני מקווה שזו טעות הבנה שלה, או שזה היה משהו זמני. אבל זה משהו לברר לפני שעוברים לארה"ב, אם אימוץ נמצא במחשבות ואין אזרחות אמריקאית.

למעלה