להורים - כדאי לקרוא

ברגע שראיתי מי כתב

הפסקתי לקרוא. איש חשוך במיוחד וחו"ח שנלמד ממנו משהו על חינוך ילדים. אבל, אשמח אם תעלה את עיקרי אמונותיך שלך בנושא.

ATAF151

New member
את צריכה להיות פתוחה לאנשים אחרים

האיש יכול להיות חשוך בכל מיני נושאים, אבל זה לא אומר שהוא חשוך הנושא הצורך לחנך ילדים, הרי הוא לא מציע להכות או לקלל ילדים.

ארזS

New member
היא כנראה לא מסוגלת לכך.

פשוט מקובעת בדיעותיה. חבל''ז...

ארזS

New member
אני אומר לעצמי.

לא זקוק שיגידו לי. ואת יכולה לזלזל כמה שאת רוצה.

BellA עלמה

New member
אני דווקא

חושבת שיש משהו במה שהוא טוען אם למשל נקח את המקרה שהיה (או לא היה) של האונסבילדה בת ה12(נדמה לי) עי ידי 2 הנערים, לדעתי האחראים כאן הם ההורים . המשפט הראשון שלו חכם לדעתי "הורים יקרים, אל תאשימו אחרים באלימות, בשכרות ובעבירות המין של הנוער. האחריות להתנהגות ילדיכם היא שלכם בלבד" הרי זה ידוע שילדים מושפעים מהאווירה הביתית ומהתנהגות הוריהם . שיש אלימות צריך לחזור אחורה לסביבה הביתית

גור 2

New member
זה לא הכל ההורים.

יש אחריות גדולה על ההורים. זה נכון. בית הספר אינו הצד השני של המשוואה אלא לכל היותר צד שלישי. החברה הישראלית מעודדת אלימות כמעט בכל היבט. התעמרות ממוסדת בחלשים: ע"ע, משטר הכיבוש, היחס לאדם העובד, החולה, הזקן וכו' וכו'. פרסומות מוכוונות צעירים הכוללות אלימות "מסוגננת", השפה הישראלית שזוהמה בז'רגון צבאי ושזורה במילים אלימות ולוחמניות. "נכנס בבעיה בכל הכח"... מלחמה בתאונות הדרכים. אפשר להגיד מאבק. התאונות אינן אויב אלא תופעה שיש לה סיבות שנגרמות ע"י אנשים. הן נהגים והן אלה שעל התשתית. מה עינין המלחמה כאן? ביעור הנגע ומלחמה באלימות. איך אפשר לטפל ברצינות באלה כאשר הגישה, המחשבה והטרמינולוגיה אלימים? ההורים אחראיים אבל לא רק הם. החברה הישראלית כולה שטופת אלימות בכל היבט שח החיים.

ארזS

New member
את לא יודעת עד כמה את צודקת.

חמותי עובדת כגננת כבר שנים רבות. לאחרונה היא סיפרה לאשתי ולי סיפור שקרה בגן : אחד הילדים בא אליה ואמר לה שהוא נורא מפחד כי בכל לילה הוא רואה את אבא מועך את אמא ואמא צועקת ומרביצה לאבא בגב והוא מאוד אוהב אותם אבל הוא נורא מפחד. ותסיקו מכך את מה שתסיקו.

ארזS

New member
הוא צודק בכל מילה שכתב !!!

למעלה