להורים שביניכם..

BloodySkunk

New member
להורים שביניכם..

ולפי מה שאני הבנתי יש כאן די הרבה... אף פעם אל תאסרו על הילדים שלכם משהו שאתם לא יכולים להסביר את ההגיון שעומד מאחורי זה ופשוט להגיד ש"ככה זה"... ואם קורה מצב שאתם מתווכחים עם הילדים ואתם מגיעים לנקודה שאולי גרמה להגיון שעמד מאחורי הרעיון להישמע לא הגיוני - אל תחליטו בכל זאת לאסור על הילדים שלכם משהו רק בגלל שהחברה או כל אדם אחר רואה במשהו הזה אסור.. לכו על פי ההגיון והמחשב שלכם בלבד ותרשו לעצמכם להשתכנע. אתם לא יודעים כמה אפשר להיפגע מזה... וזה קורה במשפחות הכי טובות

מתרגשת

New member
אוףףףףףף כתבתי תשובה ארוכה והיא

נמחקה.... באסה
טוב זה היה בערך ככה: אתה צודק לחלוטין. אני מסכימה לכל מילה שלך, אתה נשמע בחור אחלה לגמרי וחבל שאתה ממורמר כבר בגילך הצעיר. אני מקווה מאד שאתה יודע שההורים שלך אוהבים אותך הכי הרבה בעולם אבל אולי יש להם בעיה עם ההגיון הפרטי שלך. אני מסכימה איתך על כך שצריך לעמוד על שלך רק אם אתה נשמע הגיוני אבל לפעמים ההגיון שלך זה לאו דווקא ההגיון של ההורים שלך. יום אחד הכל יעבור ואתה וההורים שלך תהיו חברים טובים. גם אני הייתי רבה עם אמא שלי כל יום כמעט והיום אנחנו חברות טובות ואני מתה עליה
אני מקווה שיהיו הרהב דברים שאני אעשה שונה ממנה אבל עדיין היא מודל שלי לחיקוי. אתה נשמע לי בחור פיקח וחכם.... תסדר את הדברים עם ההורים שלך תסביר להם מאיפה אתה בא ומה אתה חושב ותגיד להם שאם הם רוצים שקט בבית ושיהיה לכולם כיף... הם צריכים גם להקשיב לך ולא רק להשמיע את עצמם ועצם העובדה שהם ההורים ואתה הילד לא תמיד אומר שהם תמיד צודקים. אני מקווה שלא בלבלתי לך יותר מדי את המוח ושיהיה לך יום סבבה....

BloodySkunk

New member
אני בת ../images/Emo4.gif

ההורים שלי כן הקשיבו לי וכן שמעו אותי ואף פעם לא "סתמו פיות" אבל הם פשוט תקועים באיזה חוק לא כתוב שהחברה כולה תקועה בו והם לא יכולים לצאת ממנו... בכל אופן תודה..

מתרגשת

New member
sorry על הפניה בלשון זכר.. לא ידעתי

בכל מקרה... לדברים יש נטיה להסתדר על הצד הטוב ביותר... סתם סקרנות בת כמה את

דרדרית

New member
אני דווקא חושבת....

שהכי כיףף שיש לי כאמא הוא שלפעמים לא חייבת להסביר למה מנעתי משהו. עכשיו באמת.. לרוב זה נכון, ואני זורמת עם שלושת מתבגריי החמודים. אבל- וכאן ה- אבל הכי גדול- אני בכל זאת אמא שלהם ולפעמים למרות הכל, אני חושבת ההפך - בגלל פער דורות, ניסיון מה בהורות ובחיים ועוד.. ומותר ואף אצוי להטיל וטו גם בלי להסביר.. כי לפעמים ה- לא- נובע מתחושת בטן שזה אסור, לא ראוי, ולפעמים אפילו לא מקובל מן הסתם בעולמנו זה. אולי אני חברה של ילדיי אבל קודם כל-אני האמא שלהם וזה יוצר לי מן הסתם סמכות מה.. בטוחה שיתנפלו עלי פה ולגיטימי לחשוב ההפך ממני אבל אם אביא דוגמא אולי אנצל מההתנפלות :) נושא ה"פירסינג" - כן/לא/ איפה/ כמה/ מתי.. עד גיל 15 הטלתי ווטו וזהו! כן, כמובן שבסוף נכנעתי אבל היו כמה סייגים והגבלות ושלא ישכנעו אותי שזה בסדר כי לכל החברים יש .. או עוד כמה תירוצים דבילים.. כי בשלב זה שהמתבגרת הקטנה שלי רצתה פירסינג שום הסבר לוגי לא שיכנע וזו יודעת להתווכח ולשכנע .... כך שלפעמים פשוט סוגרים עניין. לא?? שיהיה לכולנו יום נפלא.

BloodySkunk

New member
...

לא אמרתי שתסבירי להם... אמרתי שאת בעצמך תדעי להסביר לעצמך את ההגיון מאחורי הדברים שאת אומרת... שמאחורי כל מחשבה יבוא ההגיון ועוד מחשבה.. שתרשי לעצמך להשתכנע ולא להתקבע על דברים רק בגלל שאת רגילה אליהם... אם את יודעת בעצמך למה את אוסרת על הילדים שלך פירסינג, אחלה.. אני לא חושבת שתמיד חייבים לתת הסברים, את חייבת את ההסברים לעצמך.

היגיון, היגיון היגיון.....

כשאת רוצה לדעת אם יש משהו שהוא בסדר הוא לא יש כמה דברים שצריך להביא בחשבון... 1) מה? מה הילדה שלך רוצה לעשות? 2) למה? למה היא רוצה לעשות את זה? 3) איך? איך היא רוצה לעשות את זה ומה התוצאה? אולי החברות שלה התגרו אותה: "אין לך אומץ לעשות פירסינג בגבה, אני מכירה אותך את פחדנית." או משהו בסגנון... להגיד לא לפירסינג זה כמו להגיד לא לפורנו: הסיבה לא מוצאת חן בעינך אז אתה חוסם את התוצאה. אין שום בעיה עם פירסינג. יש בעיה, בדרך כלל, עם הסיבה שבגללה אנשים הולכים לעשות פירסינג. (או צפים בפורנו...) זנות זו בעיה אחרת, אבל זאת תיפתר כשהיה פתרון, שלא יהיה ביקוש.(יש מצב)

PinkBarbieGirl

New member
אז איזה דוגמא את מראה לילדים שלך?!

איך את מצפה שהם יפעלו לפי ההגיון שלהם, ושמאחורי הפעולות שלהם יהיה הגיון ומחשבה, כשאת בעצמך לא מסבירה להם למה את אוסרת עליהם דברים?!?!?! מה שאמרת כרגע היה ממש טפשי. את באמת יכולה לאסור עליהם מה שאת רוצה, אבל אני חושבת שיש להם זכות לדעת מה עומד מאחוריי האיסור הזה, לא כך?

רוני 2112

New member
יש ויש

יש מצבים בגילאים מסוימים שאתה לא יכול עדיין להסביר למה אסור, כי הם עדיין קטנים בכדי להבין את המשמעות, בעיקר במין יכולים להגיד לי שאני שמרן, כן אני קצת שמרן אני רואה איך ילדים וילדות מדברים ולבושים, וזה קצת חורה לי אני לא אדם דתי אני שומר מסורת אישתי וילדיי דתיים, ואני לא אומר את זה בגלל שהם דתיים אני אומר את זה מהמבט שלי

למעלה