להזכירכם את ה-27.1

טיפקסית

New member
להזכירכם את ה-27.1

לפני שנה התקבלה החלטה באו"ם לציין את ה-27.1 ,יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ בירקנאו כיום השואה הבינלאומי. כל כתבה שתמצאו או כל דבר שנוגע ליום זה,אתם מוזמנים לשרשר לכאן. אגב איפה אתם תהיו באותו היום? תשובה:אני סוגרת את אותה שבת בבסיס שלי שבצפת,כמה צפוי הא? בכל מקרה כל עניין/אלוה/טענה/הערה/הארה מוזמנים לשרשר לכאן

lihi r

New member
אני...

באותו יום נמצאת באילת בחופשה לפני הגיוס המתקרב ובא עוד חודש ו-9 ימים.

הכנסת קיבלה החלטה מוזרה בנושא

ועדת הטקסים של הכנסת בראשות השר לשעבר דני נווה קיבלה החלטה לא לקיים טקסים ממלכתיים ביום זה, כדי לא "לגמד" את יום השואה. קצת מוזר, לא? העולם מכיר בשואת היהודים ובארץ מתעסקים ב"מלחמות היהודים". זאת בניגוד להחלטת משרד החינוך, לציין את התאריך במערכת החינוך.

Old Cat

New member
זה תואם את ידידו בחבר מרעיו

השר לשעבר (ומקווה שישאר כל חייו לשעבר) ביביהו הראשון, שהודיע כי הפחתה בקיצבאות הזיקנה ובסיוע לנכים קשים היא בעצם לטובתם שבכך ישתפרו אפשרויותיהם. זה תואם את ה"הגיון" בשמו טענו כי דווקא העלאת שכר הלימוד תאפשר גם למי שידו אינה משגת ללמוד באוניברסיטה. _______________________________________ "מעולם לא נתתי למערכת החינוך להתערב יותר מדי בחינוך שלי" - אוסקר ווילד

trigotrigo

New member
יש הבדל, בכל זאת

כלומר, אני חושב שאין צורך לערוך טקס ב-27 בינואר אם טקס באותה המתכונת נערך ביום השואה, שאצלנו הוא יום זיכרון לאומי, כיוון שאין שוני בין התוכן של הטקסים, ואז תיווצר כפילות מיותרת. עם זאת, אין שום סתירה בין ההחלטה לא לקיים טקסים ביום הבינלאומי לבין ההחלטה שכן לציין אותו במערכת החינוך, במסגרת שיעור ולא במסגרת טקס בית-ספרי.

למעלה