להחיות בטריות

Cranio

Well-known member
כל מדבקה לבנה תסתיר מצלמה. נייר אלומניום פשוט חוסם אור לחלוטין.
נכון, אבל לרדיד אלומיניום יש שימושים נוספים

כמו חיזוק פעולת סוללות-​

הקפיצים שמחזיקים בקונטרה את הסוללות בשלטים, פנסים, צעצועים ושאר מכשירים מאבדים מתח ובהדרגה לשבש את פעילות המכשיר.
אם דוחפים בין הקפיץ לסוללה חתיכה קטנה של נייר אלומיניום מקופל למעין כרית קטנה, זה ימלא את החלל שנוצר מהקפיץ הרפוי ויעזור לשמור על הכול במקום.

דיברגנט חדש

Well-known member
אין לי מושג איך -
ככה שמעתי .
שמעתי גם על הטריק שנייר אלומיניום מסתיר מצלמה בלפטופ ובטלפון.
אפקט סופרמן? ;) (למען הסר ספק, כוונתי לדמות מהסרטים ולא לגולש שזהו כינויו)
מאז שיש Wi-fi בכרטיסי אשראי, הכרטיס שלי נמצא בארנק מלופף בעטיפת אלומיניום בכדי שפלוני לא יוכל לבוא ולחייב אותי מבלי שאדע.
לגבי מצלמה, גם נייר מסתיר אותה, אצלי יש מדבקה.

Cranio

Well-known member
מאז שיש Wi-fi בכרטיסי אשראי, הכרטיס שלי נמצא בארנק מלופף בעטיפת אלומיניום בכדי שפלוני לא יוכל לבוא ולחייב אותי מבלי שאדע.
זה מה שקרה לי לפני מס' שבועות . למזלי הגנב טעה בתוקף הכרטיס ורק כשנשלחה לי הודעה לתקן את התאריך כדי שהעסקה תתבצע , האסימון נפל.

certified.woke

Well-known member
אין שום Wi-Fi בכרטיסי אשראי.
יש בהם שבב Near-field communication ,NFC, הפועל בפרוטוקול תקשורת סבילה לטווח קצר, כאינץ' וחצי (כארבעה ס"מ), לחיוב בלא מגע, contactless.

הגנה על כרטיס אשראי בעל שבב NFC ברדיד אלומיניום - מעט מגושמת.
קיימים בשוק "נרתיקים" דקים לאחסון כרטיסי אשראי כאלה, מעין "כלוב-פאראדי", החוסמים נסיונות תקשורת עם השבב.
לצורך תשלום - מוציאים לרגע את הכרטיס מן הנרתיק ומשיבים אותו מיד למקומו בתום הפעולה...

נערך לאחרונה ב:
או בנייר אלומיניום
put these on the hot plate AFTER cooking (in some aluminium foil, or metal container, so that there is no leak). This will somehow mix the material in the battery AND remove gas deposited on the electrodes. Thus these batteries will provide some more electricity, but not for long. DO NOT try on a very hot plate they may explode - leaving them in midday sun for a couple of hours may have the same effect.

דיברגנט חדש

Well-known member
put these on the hot plate AFTER cooking (in some aluminium foil, or metal container, so that there is no leak). This will somehow mix the material in the battery AND remove gas deposited on the electrodes. Thus these batteries will provide some more electricity, but not for long. DO NOT try on a very hot plate they may explode - leaving them in midday sun for a couple of hours may have the same effect.
בסוללה ישנם 3 מרכיבים קבועים: האלקטרודה החיובית, השלילית שמתרחש תהליך חמצון, שבו נמסרים אלקטרונים למעגל החיצוני. ביניהם יש אלקטרוליט (בסיס, חומצה או מלח) מפריד המאפשר את הפרש הפוטנציאלים ביניהן.

ואז אתה מכניס בטריה מלאת מי מלח למכשיר
מה שיעשה חלודה ויקצר בהרבה את חיי המכשיר.
קנה בטריות נטענות
קמצן
הבעיה זה שנניח בטריה חדשה מחזיקה כמה שנים - זה מחזיק כמה חודשים.

כדאי רק למי שיש ממש מעט כסף והרבה זמן ולא יכול/רוצה לעבוד ולהרויח יותר.

למעלה