להיות אבא זה לא תמיד .....גן עדן

Master Stav

New member
להיות אבא זה לא תמיד .....גן עדן

לפעמים הורים מסויימים עוברים גהינום .... אני מביא פה קישורית שהתפרסמה בפורום שכן פה בתפוז חושב שאפשר לעזור ולחתום על העצומה הזו אשמח כמובן גם לתגובות פה בפורום

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif הקדמת אותי ../images/Emo140.gif צירפתי שירשור שהיה בפורום אחר באותו נושא. אני כבר חתמתי, מקוה שנצליח לאסוף הרבה חתימות.

hag70

New member
ברור לי שהסיטואציה לא פשוטה (בלשון המעטה)

וקשה לי אפילו לדמיין איך מרגישים הילדים וההורים שלהם כשדבר כזה משודר בטלוויזיה. מודה, מעולם לא ראיתי את התוכנית, ואין לי מושג אם מדובר בדמויות קבועות או שמערכונים קצרים שמשתנים כל הזמן. אבל אני לא בטוח שהורדת התוכנית היא הצעד הנכון והוא בכלל רלוונטי (אלא אם כן אחת הדמויות הקבועות היא טורטניק ואז כל הדעה שלי משתנה). יש לי בעיה עם פעולה כל כך גורפת וקיצונית, בגלל כמה דקות בעייתיות. זה לא שאני חושב שזה בסדר מה שהם עשו. בהחלט קצת רגישות לא היתה מזיקה. אבל לפסול את התוכנית כולה? לא אוהב את השיטה הזו. היא נראית לי מתלהמת מדי. למה לא להוריד מהשידור את דידי הררי בגלל מה שהוא אמר (מה שצריך לעשות בלי קשר. זוועה של תוכנית
. טאקט זה לא שם המשחק שם
). אפשר לחשוב על "עונש" אחר. יש לרשות השניה כל מיני אופציות. ואני חייב לסייג את עצמי: 1. אולי טעיתי בניתוח התוכנית. 2. אני באמת צופה מהצד בכל נושא הטוראט. אולי קל לי לדבר כמי שלא צריך לחיות עם זה יום אחרי יום, שעה אחרי שעה, 24 שעות ביממה. בכל מקרה זאת גישה שאני מנסה לאמץ כמה שאני יכול.

schlomitsmile

Member
מנהל
הדמות של הטורטניק היא דמות קבועה כמו גם הדמות של המפגר החי במעון, וכן כל שאר הדמויות. כל התכנית, מתבססת על הדמויות האלה, שהן כאילו כתבים המדווחים על כלמיני אירועים. המנחה, "הנורמלי" היחיד בחבורה, מראיין אותם, וכך כל פעם מחדש, הקהל אמור לגעות מצחוק מהקריקטורות המעוותות של החריגים.

smailie

New member
אגב, הערב (ליל שבת) בחדשות של "ערוץ 10"

החל מן השעה 20:00, תשודר כתבה על תסמונת טוראט. בין השאר, תתראיין שם צעירה הלוקה בתסמונת.

schlomitsmile

Member
מנהל
תשובה מד"ר קדמן כפי שנשלחה הבוקר במייל לאחת מחברות פורום "תסמונת טוראט", כמענה לפנייתה: לד"ר בXX. שלום רב, תודה על פנייתך. מכתבך נגע מאוד ללבנו. נא מסרי גם בשמנו מסר של חיזוק לבנך ועליו לזכור שגם ילד שונה הוא ילד שווה. בטוחני כי בעזרת התמיכה העקבית שלכם הוא יצליח להתגבר על הקשיים הרבים. למרבה הצער, גורמים רבים בחברה עדיין לא מבינים, לא קשובים, ולא רגישים לסבלו ולקשייו של האחר ובמיוחד שמדובר בילדים. וכך גם אמצעי התקשורת שכמעט הכל אצלם הוא בידור ורייטינג בלי לעצור לרגע ולחשוב במי ובמה הם פוגעים ומה ההשלכות של מה שהם משדרים. אנחנו מתכוננים לפנות עוד היום לגורמים המוסמכים ברשות השניה (האחראית גם על הפיקוח על ערוץ 10) ולהסב את תשומת לבם לעוול שכבר נעשה מתוך מטרה לפחות לגרום להפסקתו בשידורים הבאים. נקווה שנצליח. בכבוד רב, ד"ר יצחק קדמן מנכ"ל המועצה להגנת הילד ../images/Emo20.gif כמובן שזה לא מבטל את הצורך בחתימות נוספות ../images/Emo13.gif

smailie

New member
אני גם חבר בפורום "תסמונת טוראט"

כמישהו שסובל ממנה (בדרגה קלה יחסית) ולא טופל נכון ע"י ההורים והמערכת. תוייגתי כילד עם בעיות נפשיות ואת המחיר אני משלם עד היום. מיותר לציין, שגם אני חתמתי כבר על העצומה. אגב, המועצה הלאומית לשלום הילד היא הגוף היחיד שהשיב עד כה לפניותינו וזה בהחלט ייאמר לזכותם.

aviah

New member
דעה הפוכה

התכנית דווקא מעלה את המודעות למחלה הזו ועוזרת להסיר את הסטיגמה מעל מחלות שנחשבות היום למבישות ומבזות. חישבו על כך שאף אחד לא מתייחס לאסטמה של דביר בנדק, אבל בתקופת "מסע אלונקות" אסטמה גרמה לחייל צנחנים להתאבד.

schlomitsmile

Member
מנהל
התוכנית עושה קריקטורה מעוותת של התסמונת וגם של דמות המפגר, מבזה אותם ושמה אותם ללעג. הרי כל העניין שם, זה לצחוק עליהם, לא להכיר באמת. עובדה שהאנשים האמיתיים (טורטניקים ומפגרים, והוריהם) נפגעו עד עומקי נשמתם.

aviah

New member
בכל קומדיה צוחקים על מישהו

זה התפקיד של קומדיה: להפוך משהו לשיחת היום, למרות שנראה שהוא לא מעניין אף אחד. העובדה הרלוונטית אינה ההיעלבות של מישהו, אלא שמדברים על זה. לפני היות הקומדיה הזו אף אחד לא ידע מה זה טורט ולא התעניין בזה. בזכות הקומדיה - זו שיחת היום.

schlomitsmile

Member
מנהל
השאלה היא האם זה יסקרן אנשים ללמוד מה זה באמת, או שמא הם יסתפקו מההנאה (../images/Emo4.gif) של ללעוג למישהו. אני חוששת שהאפשרות השניה תתממש. במיוחד כשמדובר בילדים, אני חוששת שמנת הלעג וההתעללות שהם סובלים ממילא, עוד תעלה...../images/Emo10.gif

Master Stav

New member
כאשר זה פעם אחת זה הומור

ואפילו משובח יש שיאמרו ... כאשר זה עניין קבוע זה הפוך פושט לטעם לפגם ....או פשוט לטעם רע ....

למעלה