להיות אבא ......מתנת יום ההולדת ......גררררר

Master Stav

New member
להיות אבא ......מתנת יום ההולדת ......גררררר

כמעט 16 שנים עם עליות ומורדות לא הפכו אותי לאבא טוב יותר אני אבא מהרגע בו הבאתי את ילדי לעולם , ויש את המודעות למגרעות ולמעלות שיש בי הארועים של 7 החודשים האחרונים הם סוג של סחרחרה מטורפת שאני חייב לעצור כרונולוגיה ..... לפני כ7 חודשים ביתי בת ה15+ יצרה קשר עם אמא הביולוגית איתה לא היה לה קשר כ10שנים כחודש אחרכך מתבצע מעבר מגורים של ביתי אל הורי .... הסידור מחזיק כשבועיים ואז מתבצע מעבר אל גרושתי , הסידור הזה מחזיק 5 חודשים ואז בריחה מלאך מצא את אלמוג ברחוב והביא אותה אל "מקום אחר" עשיתי מעשה ויצרתי קשר עם גרושתי ....דיברנו החלטנו לעשות את הדברים יחד ואכן הגענו מאוחדים לשיחה ההכרות עם "מקום אחר" ושם הצגנו חזות אחידה אלמוג עברה ל"חללים" קרי המגורים הקבועים שם והתחילה צוברת פלוסים כמו שאני יודע שהיא מסוגלת מתוך מי ומה שהיא .... אחרי כחודש נערך דיון בנוכחות עובדות סוציאליות, המדריכה והמנהלת של "מקום אחר " ובהישתתפות של אלמוג שלי ושל גרושתי ...בדיון הייתה שיחה על מה קורה איך קורה ומה יקרה ..... סירבתי לדבבר על העתיד מתוך ידיעה כואבת שהדברים עוד ישתנו ולא ...לא לטובה בבת שלי אני מאמין ...במציאות ....בואו נאמר שאין נביא בעירו אבל אני פשוט רואה מה קורה והסקת המסקנות שלי בנתיים ואני מדגיש בנתיים ולצערי הוכיחה את עצמה כמדוייקת אלמוג הגיעה לשישבת אצלנו ....בבית ביקור שעשה טוב לפחות על פי ראיית עולמי התברר לי כמה ימים לפני כן שמאז אותו דיון הייהת שיחת טלפון אחת עם גרושתי שיחה בה גרושתי אמרה לביתי שהכל היה טעות .....ואלמוג נעלבה ....היא רוצה הסברים לטעמי לפחות מגיע לה ....אבל אני מסרב להיכנס בינה ובין ....גרושתי ב26 לחודש חגגתי 41.....יום שאני מקדיש לעצמי בדרך כלל ....מתוך כך הרמתי טלפון לגרושתי השיחה איתה זעזעה אותי ....לא ממש ידעתי איך לאכול את הדברים,על פי דבריה היא לא אמרה לביתי שהכל טעות אלא הדרך היא הטעות , ניסיתי להסביר לה שגם אם טעות המצב דהיום הוא שונה ויש לנו ....אחריות ? ככה קוראים לזה ? ( אני ציני ) סימנו את הישחה בלי להסכים מאחר ואני טענתי שזו חובתה לנסות ולהתקשר שוב ושוב עד שאלמוג תענה לה ....שוב ושוב ושוב ...ושוב .... היום הייתה לי איתה עוד שיחה ....התוצאה שלה הייתה מבחינתי עצירת הרכב בצד הדרך ורצון עז לבעוט אבל אין לי את האפשרות הזו יש לי אחריות וכן אני לא נימצא במקום זהה למקומה של גרושתי אני נמצא כאב מתוך בחירה והאחריות ההורית שלי לא נפסקה ולא תיפסק לעולם גרושתי טוענת ש10השנים בהם היה ניתוק השאירו את חותמם ..אני מקבל את זה גם עלי 41 שנים הותירו את חותמן .....( וכן אני שוב ציני ) לטענתה 5 החודשים בהם ביתי שהתתה אצלה לא קידמו את הקשר בינהן בשיט ואם ביתי לא מעונינתבקשר איתה ....היא לא רוצה לעבור שוב את הגהינום הפרטי שלה ..... לטעמי אין קשר בין הדברים אני יכול להבין מהיכן הם מגיעים אבל אני לא מקבל או שאתה הורה או שאתה לא הורה ..אלא חתיכת קוקיה .....ילדים זה לא פר שניתן להעביר ממקום למקום שמוג הייתה אצלה ביקרתי בבית הספר שלה מרחוק כדי לא להפריע ביקשתי מידע שלא באמת הועבר אלי אבל לא היה יום שלא שלחץי SMS או צילצלתי או ניסיתי ליצור קשר גם שסיננו אותי גם שהמספר הי תפוס גם שהיה לי קשה וקרע לי את הלב .....גידלתי אותה והיא החליטה ללכת ..... הורה מבחינתי הוא הורה ...אין פה עניין של בחירה אין פה עניין של אופציות אין פה עניין של כבוד לומר שלי שהאחריות ההורית מסתכמת בגג מעל לראש ואוכל וזה מה שיש בכל "מקום אחר" ו/או פנימיה סורי זה לא זה ....האחריות ההורית היא הרבה מעבר ולא נתונה להחלטתו של הצאצא.... אם כל אהבתי לביתי אני תמיד אהיה אבא שלה ואעשה הכל בכדי לאפשר לה להיות ולחיות בטוב סיימתי את הישחה עם גרושתי בכך שאבוא לקחת את הדברים של מוג ....היא הבהירה לי שאת הספרים שקנתה לה היא תמכור ....כדי להציל חלק מהנזק ....עצוב לי ...אני מי שנלחם עכשיו על הקשר שלהן ? כוס אמק....נשבר לי ....הסחרחרה הזו תעצר וכמה שיותר מהר ....אין לי הרצון להחזיק את הרוח בזנב ואני לא מתכוון ליפות את המציאות ....היום תהייה לי שיחה נוספת עם זוגתי .....ניראה איך אני אוסף שוב את השברים ....כמו לפני כמה שנים .....כאשר היה קשר בעידוד העובדת הסוציאלית .... יש לי 4 ילדים ....לא 3 ...אלמוג היא חלק בילתי נפרד מהמשפחה שלי גם אם בסופו של דבר תעבור לפנימיה מתוך החלטה משותפת שלה ושלי ( שלי כלומר כולל את זוגתי ) אלמוג מופיעה במנוי הבריכה שעשינו ולא כי זה קטע סימבולי אלא כי היא חלק בלתי נפרד ..... גררררררררררררררררררררררר...אחלה מתנת יום הולדת קיבלתי !!!

ronnm

New member
קשה לשמוע את כל מה שעובר עלייך לאחרונה

אני שמח שהפורום הזה משמש לך פלטפורמה לאוורר את התחושות שלך כולם צריכים מקום כזה תהיה חזק ואל תוותר - בסופו של יום משפחה זה חשוב, וצריך לעשות מה שאפשר לשמור עליה בכל מקרה מזל טוב...

Master Stav

New member
תודה על התגובה ....

אכן כתיבה עוזרת לי ואם אתה קורא אותי גם בבלוג לפעמים אתה יודע שלעולם לא אוותר על המשפחה שלי . ותודה על המזל טוב

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif איזה מזל יש לאלמוג, שבתוך כל הכאוס הזה, שסביבה ובתוכה, יש לה עוגן כזה, שקוראים לו אבא. ../images/Emo24.gif../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif../images/Emo48.gif../images/Emo213.gif../images/Emo212.gif../images/Emo42.gif../images/Emo79.gif

aviah

New member
האם היית יכול לנהוג אחרת?

לא קל... מה לדעתך היית צריך לעשות אחרת, לכל אורך חייה של אלמוג? מה תשנה בחינוך שלה מעתה והלאה?

Master Stav

New member
מה שבטוח שלא רק אצל אלמוג

אלא לכל ילדי ....אקשיב יותר ..... לגבי אחרת ...לא יודע .... אני עדיין בזמן העיכול

wild sands

New member
תחזיק חזק

גיל ההתבגרות והמרד בהורים זה טייפון אמיתי. צריך הרבה כח לשרוד בגלים שמכים בך, אבל חשוב לזכור שבגלים אי אפשר להלחם - צריך להשתמש בכח בתבונה כדי לשמור את הראש מעל למים. אני מאחל לך שתצליח לצוף תמיד (פעם על הבטן, פעם על הגב), ושמדי פעם תמצא גם קרש הצלה באזור שיעזור לכם לעבור עוד קצת מרחק. ביחד.

Master Stav

New member
תודה על גלגל ההצלה .....

נוכח תגובות קשות לאללה בפורום אחר ..... התגובות פה מחממות את הלב

hag70

New member
../images/Emo201.gifנשמע לא קל בכלל

אבל עם האופטימיות שלך והאהבה הגדולה שרואים מכל מילה שאתה כותב אני בטוח שהכל יסתדר.

Master Stav

New member
כבר טוב ....

הבוקר כתבתי את הדברים הבאים : קראתי הבוקר את מסמכי הגירושין הכל חזר אלי כמו מתאגרף שלא היה בזירה שנים רבות והנה הוא מפזז מנסה להתחמק בהטעיית רגליו מחבטות יריבו והיריב שלי הינה המציאות ...... קראתי הבוקר את התזכיר הפסיכולוגי קראתי הבוקר את צו ההגנה שניתן אי שם .....באפיזודה חולפת זה אני שם ? כל כך הרבה משאבים כלכלים נפשיים ואנרגטים הוצאו על העניין הזה ? מדהים ...אני לא מצטער לרגע .....לא על האנרגיה לא על השרטות הנפשיות ובטח שלא על הכסף ....למרות שזה האחרון היה יכול להועיל במקומות אחרים קראתי הבוקר ואני מחייך ..... אני מחייך כי אני יודע שבסופו של דבר בסופו של תהליך האמת תצא לאור .... כן חבל לי שאלמוג תשלם מחיר כבד ומהותי כל כך חבל לי שהיא תשא צלקות מסויימות ובכל זאת אני התגרשתי מאמא שלה היו לי כל הסיבות האמתיות והנכונות בעולם באם היא תשמור על קשר איתה זה כבר נתון לשיקולה ניסיתי לדבר עם גרושתי ....אנחנו נמצאים במקום שונה לגמרי הן מבחינת התפיסהוהן מבחינת ההבנה ..... לאלמוג תמיד היה יש ותמיד יהיה אותי בכל אשר תפנה היא ביתי ואין מבחינתי אופציה לניתוק הקשר קראתי הבוקר ונישארתי בחיים .....

ferdinand

New member
סיפור מורכב, וקשה לעיכול

וגם לא ממש הצלחתי להבין ולהיכנס לכל הפרטים, אבל זה לא חשוב! אני יודע (מהצד השני) כמה חשוב שלא תוותר עליה אפילו לרגע. בסופו של דבר זה יתן לה את הכוח להתגבר על כל השריטות. אני לא מאמין בחיבוקים וירטואלים, שנורא פשוט לתת אותם, במצבים כאלו. היה חזק ויציב ונוכח בשבילה. טוב, נו ולא יכול בלי:

הו דון קישוט...תתעורר למעני,כך או כך תישאר...

אבא. אתה יודע,הסיפור שלך נשמע מוכר.מוכר מידי. את הפוסט הזה יכול היה אבא שלי לכתוב לפני 13 שנה. הבחירות שנעשו אז ובעיקר הדרך המופלאה שאבא שלי בגדלות נפש (שהיום בתור אמא לא יודעת אם הייתי מצליחה לגייס)השאירו את חותמם על חיי כולנו ועל הקשר האמיץ שיצא מתוך הגהנום הפרטי שהמשפחה שלי עברה באותן שנים. הבאג,אם תשאל אותי מתחיל במשפט הזה: "....האחריות ההורית היא הרבה מעבר ולא נתונה להחלטתו של הצאצא.... אם כל אהבתי לביתי אני תמיד אהיה אבא שלה ואעשה הכל בכדי לאפשר לה להיות ולחיות בטוב," ניסית,עשית כל מה שבאפשרותך כדי לאפשר לה"לחיות בטוב". כנראה שזה לא ממש הצליח לך,כי אם כן,הרי היא לא הייתה בורחת. שים לב שהיא לא ברחה אליך,היא ברחה אל הרחוב. עשית הכל שיהיה לה טוב. לא טוב לה. למה לא? לא יודעת תשאל אותה תקשיב לה אתה לא יכול לנצח במלחמה הזאת,היא חסרת סיכוי. הדרך היחידה היא הידברות. הידברות עם הילדה כי היא כבר לא ממש ילדה,היא אישה קטנה,אם מנטרות משלה,עם חשיבה עצמאית,עם סולם ערכי משלה,עם רצונות משלה. אין דבר יותר נורא מלא להרגיש "בבית"בביתך שלך.(והתחושה היא סובייקטיבית שלה,לא בהכרח תלויית מעשיך) העצה היחידה שאני יכולה לייעץ לך מתוך ניסיוני הדל היא לשחרר. כן כן,אני יודעת כמה זה קשה,אני יודעת כמה אתה רוצה להציל אותה,אני מבינה את התסכול וחוסר האונים שבהרמת ידיים. אבל נראה שנדחקתם לפינה שבה כבר אין לך ברירה,אם אתה לא רוצה לאבד את ביתך לתמיד,אם אתה רוצה לתת לה איזה שהוא סיכוי אתה חייב לשחרר. אתה חייב להבין שהאישה הצעירה הזאת צורחת"תעזבווווווווווווווווווווווו אוווווווווווווווווווווווותייייייייייייייי" מתוך תהומות של תיסכול,מתוך משבר זהות ושייכות מתוך צורך להתבודד רגע מהעולם שלה(קרי אתם)ולנסות לזכות בקצת שקט. לנסות להבין מי היא ומה היא ולמה ואיך כנראה שהיא לא יכולה לעשות את זה במחיצתכם כנראה הכל טעון מידי עד כדי התפוצצות(שוב,סובייקטיבית) שחרר תן לה ללכת כדי שהיא תוכל בסוף לחזור. זה כואב,זה קשה.אבל השליטה שלנו בחיהם של אחרים(אפילו אם הם ילדינו)מוגבלת.אם נרצה ואם לא. תניח לה תניח לה ליהיות שם,בפינה הזאת שהיא מצאה לה ב"מקום אחר". תניח לה ואם זאת אל תשכח ליהיות שם,עם היד מושטת כל הזמן,מוכן לרגע שבו היא תבחר לאחוז בה. אבל תקשיב טוב למה שאני כותבת לך,תקשיב טוב כי הייתי שם. ככל שתלחץ יותר להחזיר אותה,ככל שתתעקש על"שלמות המשפחה שלך" יעלה הצורך שלה לברוח כמה שיותר רחוק ביחס ישיר. אם אתה רוצה לזכות לראות אותה מתגייסת,אם אתה רוצה לזכות לראות אותה עומדת מתחת לחופה,אם אתה רוצה לזכות לראות ממנה נכדים,או יותר פשוט מזה(ובכוונה אני אקצין)אם אתה רוצה שהילדה שלך תישאר בחיים,אתה חייב לשחרר. לוקחת את מלוא האחריות על הדברים שלי ומבקשת ממך תשחרר והיא תחזור לבד. אולי תגורו ביחד ואולי לא,אבל היא תחזור לחפש את אבא שלה ולך לעולם תיהיה בת.

Master Stav

New member
שלום לך ....

קודם כל תודה על תגובה אמיצה רחוקה מלהיות תגובה בלב הקונסנזוס ובכל זאת ......תגובה התהליך שאת מתארת של ההקשבה של השחרור מתרחש ....יחד עם גבולות אני תומך בהחלטות שלה היא תעבור לפנימיה ...בודקים עכישו אפשרויות, מצד שני הושמו גבולות והיא מתחילה להבין שנינו מתחילים להבין את המיגבלות של הקשר ....המורכב שלנו ...במיוחד שהאם הביולוגית עשתה את הצפוי מכל ושוב זזה הצידה ...... אתמול היה דיון על המשך הדרך במקום אחר .....המשך לאן והיתי שם לתת גב לבקשה שלה ומצד שני לתמוך בה כאדם אני אוהב את הילדה שלי וסביר להניח שעשיתי טעויות כך גם שאעשה ....השיחורר מתבטא בנתנית אחריות ובאפשרות לבחור בין דברים בין עם טובים ובין עם רעים ....וככזה אתמול היא הגיעה לפגישה....לחוצה מאד ....אבל ....עם מטרה כואבת את השבועיים האחרונים הקשים ואת הסופ"ש אותו תיארתי בבלוג שלי ( ראיתי שהגבת שם אני מודה לך על כך מוג קוראת אותי שם ) והכל זאת חזקה ויודעת שאבא שלה ....לא יוותר עליה שאבא שלה פה בשבילה גם אם היא בועטת ... הילדה שלי לא כישלון היא הפרח הכי מדהים בערוגה .....הערוגה לא משהו אבל אומרים שעל זב ..ל גדלים הפרחים הכי יפים ....

למעלה