להיות איתו (או לא להיות)?

להיות איתו (או לא להיות)?

שלום,
קוראים לי צליל, אני בת 29 ואני רוצה לספר, לשתף, לפרוק, להתייעץ, לשתף ולקבל מכם נקודת מבט...
לפני שאספר את הסיפור שלי להלן רקע קצרצר עלי: אני גרה במרכז הארץ, אקדמאית, עובדת בעבודה מסודרת, נראית סבבה פלוס. לצערי אני לא מרגישה שלאורך השנים היה לי מזל באהבה. בזמן הצבא היה הקשר הראשון שלי שלא הייתי מגדירה אותו כוואו, אחר כך הייתי עם בחור מדהים ומקסים שהוא היה האהבה הראשונה שלי, אבל אחרי חצי שנה נפרדתי ממנו כי הרגשתי שאני לא במקום הראשון אצלו ולא מקבלת את האהבה שאני מרעיפה עליו (מה שלימים התברר כהחלטה נכונה מצידי ומקריאת מפה נכונה כיוון שאחרי כמה שנים הבחור.... יצא מהארון
!!!). אחרי שנה הייתי בקשר עם בחור מקסים אחר שאהב אותי בטירוף אבל לצערי אני לא הצלחתי להתאהב בו אז הוא נפרד ממני אחרי חצי שנה. מאז הייתי בקשרים פה ושם שלא התרוממו או כי הבחורים לא היו מספיק רציניים או כי מהצד שלהם לא היה מספיק עניין והייתי בטוחה שיותר אני לא אתאהב וכדאי שאתרגל למצב. לפני שנה וחצי המצב הזה השתנה. נהייתי ידידה של מישהו, הפכנו להיות חברים טובים והתאהבתי בו. לצערי זה היה חד צדדי אבל האהבה שלי אליו היתה כל כך גדולה שהבנתי שזה בדיוק מה שאני מחפשת. לצערי בגלל שזה היה חד כיווני נאלצתי לנתק איתו את הקשר. הסיפור הזה איתו גרם לי להבין שאני עוד יכולה להרגיש את זה ונהייתי רעבה לקבל את זה שוב. מאז ניסיתי לצאת עם בחורים לדייטים אבל לצערי או שזה לא היהזה או שהם לא היו רציניים ומתאימים או שאני לא הייתי הטעם שלהם. עד ש..
לפני חצי שנה הכרתי באינטנרט בחור מקסים והתחלנו לצאת, ולמרות שכבר אחרי כמה פגישות הבנתי שזה כנראה לא זה, בשונה מהפעמים הקודמות לא רציתי לפסול כל כך מהר ולכן נתתי לזה הזדמנות שרדפה עוד הזדמנות ועוד הזדמנות והיום אנחנו חצי שנה ביחד. הבחור מקסים בכל קנה מידה אפשרי רק לצערי- אני לא מצליחה להתאהב בו. לפעמים אני מרגישה שהוא קצת כבד לי מידי, מוריד אותי מבחינת האנרגיות, אין לי איתו במאה אחוז שפה משותפת, הוא לא מצחיק אותי ואני לא מתגעגעת אליו מספיק. מצד שני הוא בחור באמת מקסים: הוא דואג ואוהב ואכפתי ומשקיע ומחזר ורציני ואחד שניתן לסמוך עליו. אנחנו שנינו באים מרקע תרבותי דומה ושנינו במקום דומה בחיים ובטווח הארוך אין לי ספק שהוא יכול להיות איש משפחה מעולה ואבא טוב לילדים שלי.
ולכן, בגלל שיש את הבעד והנגדים אני די חצויה מה לעשות. מצד אחד אני לא לגמרי התגברתי על הבחור ההוא שבו הייתי מאוהבת (הידיד) והחבר הנוכחי פשוט לא מצליח לגרום לי להתאהב בו ולמלא לי את הצורך הזה שכה חסר לי- הצחוקים המשותפים, הנינוחות והגעגוע, ולכן להיות איתו מרגיש לי פשרה. מצד שני אם הייתי בת 24-25 יכול להיות שהייתי אומרת לו שלום יפה וממשיכה לחפש אבל בגלל שעוד שניה אני בת 30 ובגלל שבעברי בחורים לא נפלו עלי מהשמיים ואלה שפגשתי לא היו מספיק רציניים, טובים וכאלה שהתאהבתי בהם או שאני לא התאמתי להם והם אמרו לי ביי- אני שואלת את עצמי שאולי אם אני אפרד ממנו אני אפספס את הרכבת האחרונה... אני מסתכלת אפילו פה בהודעות בפורום ורואה בנות מתוסכלות שמחפשות זוגיות (בדיוק כמו שאני הייתי כאן וכתבתי כאן פה ושם בעבר) ונחרדת מהמחשבה ששוב אהיה לבד ואתחיל בחיפושים שיכולים לקחת עוד הרבה זמן ולהוביל אותי עדיין לנקודת פשרה או לשום מקום ומצד שני אני לא יכולה להימנע שלא להסתכל על חברות שנמצאות בזוגיות מאושרת ואוהבת וזה מעורר קנאה.
אז מה עלי לעשות? אני באמת חצויה....
אומרים שעם השנים האהבה בכל מקרה עוברת ומפנה את מקומה לחברות ולכבוד הדדי- אז למה לא להתחיל ישר מהנקודה הזאת? אולי לא נועדתי לאהבה ואולי החיים הם לא אגדה וצריך להתפשר...? מצד שני- אני כל כך רוצה לאהוב, יש לי כל כך הרבה מה לתת ואני נותנת- אז למה לא מגיע לי לקבל את כל ה בחזרה ולהנות מזה מכל הלב?

נותנת צ'אנס...

חשבתי שאם אהיה איתו כמה זמן אכיר אותו ואולי אצליח להתאהב...
זה לא שאני סובלת בקשר. כייף לי איתו, אנחנו עושים דברים ביחד, מדברים, מטיילים, הסקס ממש טוב. מצד שני... משהו שם לא מתחבר לי.
ולעזוב אותו מפחיד אותי... מפחידה המחשבה להיות רווקה בת 30 :(

בדיוק.

את מפחדת מהבדידות ולא מתוך זה שאת מפחדת להיות בקשר שהוא לא טוב.
מה את מעדיפה לחיים שלך?
חתן שתשנאי יום אחד או להיות בקשר שבאמת טוב לך בו?

הפחד מבוסס על רציונל מסויים.

זה לא שאני תמיד בזוגיות ואני מפחדת להיות לבד.
אני רואה שככל שהזמן עובר הבחורים הטובים נתפסים ונשארים אנשים פחות "מתאימים", וכפי שאמרתי ההיסטוריה הרומנטית שלי לא היתה הכי הכי.. לכן זה ועוד זה ועוד זה מביא אותי למצב הזה.

זה ברור, אבל השאלה היא

למה.
למה את מוכנה להתפשר על משהו בשביל ה'חברה' ולא בשביל עצמך?
ומה זה בחור טוב?

זה כן ואת מסבירה את זה במשפט השני בעצמך

את פשוט נכנסת מלחץ ופחד של לא להתאים למה שהחברה
מכתיבה לך "להתחתן לפני שיש קמטים, תעשי ילדים ותהיי אמא אחרת
לא נספור אותך".

אז הכותרת הנכונה זה להיות איתו או להיות איתו, הפליטה שלך
שאת לא קיימת אם לא בקשר, זה כבר מחוץ לשליטתו.

יש לך שתי אופציות בגילך המתקדם:
להתחתן איתו, שזאת פשרה
וזה תמיד מגיע מתישהוא בכל קשר אם רוצים להתמיד.
אולי הרגשות יגיעו אולי הרגשות ישתנו לטובה כשיהיו ילדים או חתונה.
ואולי תמיד תחיי בספק, החיים זה לא חזרה בתשובה.
הרבי לא קובע כל דבר ותמיד יש ספקות.

או להבין שלמרות גילך המתקדם את יכולה עוד להתקדם ולהבשיל
בנוגע לזוגיות ולעשות את התהליך הזה לבד, להפנים שזה בסדר
להיות לבד. והכל פתוח משם, כולל הספקות שיגיעו עם ההחלטה.

החיים הם באמת לא אגדה

ולהתאהב במישהו לא מבטיח שבאמת יהיה לך טוב איתו במשך שנים.

אבל משהו בתיאור שלך גורם לי להבין שאין שם אהבה- גם לא רגועה כזו.

את רוצה להתחתן עם פשרה?
את באמת רואה את עצמך חיה איתו ככה ומגדלת איתו ילדים?

רואה 6 6

New member
קודם כל,הנרטיב הזה של "מגיע גם לי"מכניס אותך

ללוע הקורבנות. גישה מעצבנת שלא מקרבת אותך לשום דבר שהוא רחוק יותר מקיטור על החיים שחייבים לך משהו.
לגבי תכנון המשך חייך,מה שנשמע לי הכי הרבה מכל דבר אחר זה שהזהות שלך לא מגובשת עדיין, שעוד לא ממש התחלת לחיות הכי בשביל עצמך וצרכייך ואת יותר מנסה לדמיין מה אחרים היו רוצים בשבילך כשלך.
לפני כל זוגיות שהי תתחילי בלקרב את החתיכות של עצמך למרכז.זה יקל עליך לזהות את מה שמתאים לך בהמשך אצל גברים והמשימה הקודמת,גיבוש של עצמך,דחופה יותר,שלא תחיי בתבוסה עצמית או בהפסד אמיתי כמו בחירת מישהו שיבגוד בך,נגיד.

p0st

New member
קודם כל, די עם הרחמים העצמיים

שנית, נשמע שאת עסוקה יותר בלהשוות בין הידיד לחבר הנוכחי, מה שמן הסתם מוריד ניקוד ומוריד את האטרקטיביות שלו.
אם הוא כזה בחור טוב, למה שלא תנסי לפתוח איתו דף חדש, מבלי להיזכר בידיד ומבלי להשוות כל מיני דברים ביניהם?

ואם זה לא עובד, את באמת חושבת שאת רוצה ליות עם מישהו שהוא פשרה? או - להיות עם מישה ושמאוהב בך מעל הראש בעוד שאת תתחילי לפזור לצדדים בעוד כמה שנים, כי לא תהיי מסופקת מהקשר הנוכחי?

נשמע שמשהו חסר לך בזוגיות הזו

והתחושה שלי שמה שחסר במערכת היחסים הזו, זו את.

עד כמה את באמת בתוך המערכת היחסים הזו? האם את כל כולך במערכת היחסים? או האם את נותנת נגיד 50% מעצמך ומחכה שהקשר ישתפר ואז תהי כול כולך בקשר? כי זה עובד הפוך, את קודם נותנת 100% לקשר ואז הקשר משתפר ויש יותר אינטימיות והחיבור הוא יותר גדול.

כיוון שאת גם ככה לא הולכת להיפרד ממנו כי את מפחדת מלהיות שוב רווקה, למה שלא תנסי בשבועות הבאים להיות יותר נוכחת במערכת היחסים?
ואיך עושים את זה?
פעם הבאה שאת איתו פשוט תשאלי את עצמך - מ0 עד100% עד כמה אני באמת נוכחת במפגש איתו עכשיו, אם התשובה שלך היא פחות ממאה פשוט תגידי לעצמך או.קיי אני אנסה להיות 10% יותר נוכחת ...
ברגע שתהי יותר מודעת לזה שאת לא תמיד נותנת לו ולקשר 100% מעצמך ותתחילי להיות יותר בקשר הזה תשימי לב אם יש שינוי, אם את מרגישה יותר קירבה כלפיו וכו'...

מצד שני, אם לא תרגישי שום שינוי, ועדיין תרגישי שזה לא באמת זה אני הייתי מעדיפה "להתפשר" על להיות רווקה ומאושרת מאשר להיות בזוגיות שאני לא שלמה איתה כי ככה שני אנשים סובלים וזה לא הוגן..

Cade Foster

New member
אי אפשר להתאהב בלחיצת כפתור

את אף פעם לא תהיי שלמה איתו. בדיוק כמו ההוא שיצא מהארון רק מהצד השני - גם הוא יום אחד ייפרד ממך כשיבין שאת לא באמת אוהבת אותו.

yaniv450

New member
יש

המון דברים שאפשר ואפילו צריך להתפשר בהם בנוגע לזוגיות אבל יש דבר אחד שאי אפשר להתפשר עליו והוא משיכת הלב.

Survivor Man

New member
אני לא חושב שאת צריכה להתפשר.

חייב לציין שיש משהו בנימוקים שלך, אבל לדעתי יש לך מספיק "זמן" למצוא מישהו שלא תצטרכי להתפשר עליו. יש מספיק בחורים שמחפשים בחורות בגילאים שלך, וגם אם את כבר לא התפוח אדמה הכי לוהט בשוק, זאת עדיין לא סיבה לבחור להיות עם מישהו פושר רק בשביל לסמן וי.

שלום

אהבה יותר חשובה מהתאהבות. על התאהבות אפשר להתגבר. אם את אוהבת את האקס, תוכלי לשמור אתו איזשהו קשר רגשי לא מחייב. אם תחליטי מתוך הרגשה שאת יותר אוהבת אותו זוגית מאת חברך, תוכלי להחליט לעבור אליו בהדרגה. בקשר לחבר הנוכחי, בדקי מה את מרגישה אליו, כמה את אוהבת את תכונותיו וכמה אישיותו נעימה לך, משמחת אותך וכולי. אם את אוהבת אותו, כדאי שתהיי אתו בקשר. עצתי שלא תמהרי לפרק את הקשר אלא תתני לו הזדמנות, כי לא רצוי למהר לעזוב קשרים וייתכן שתמצאי בקשר הזה מעלות חדשות שיתרמו לך.

אייבורי

New member
יושרה

הכי קל לבדוק.

תחשבי שהוא היה כותב את זה עליך.

מכאן הכל ברור.

מה שאייברי אמר

ובנוסף שמתי לב לעובדה מעניינת
שבאופן כמעט גורף כל מי שכותבת כאן ומבקשת עזרה היא אקדמאית, עם עבודה מסודרת ונראית סבבה
וגם נוטה להגיד בהרבה מילים את מה שאפשר להגיד בפחות.
סתם טריוויה מענינת שהבחנתי בה.

בשורה התחתונה - תעשי טובה לעצמך ולו ותשחררי.
לא מתחילים חיים משותפים בפשרה.

למעלה