להיות בהריון וסטודנטית

כתומלי

New member
להיות בהריון וסטודנטית ../images/Emo63.gif../images/Emo95.gif

היי האם יש כאן סטודנטיות? אני סטודנטית שנה ב' ואני מתכננת "להעביר" את שנה ג' בהריון כך שאלד לאחר המבחנים...מה דעתכן? מלחיץ קצת...בנוסף חשבתי לתומי שלהכנס להריון יקח לי מכסימום חודש, אבל לפי מה שקראתי כאן כדאי להתחיל ולהתכונן?וואו קודם כל לעכל את הקונספט של הריון ואמהות כאשר המשפחה כבר מכרכרת מסביבי, בכל אירוע משפחתי עולה השאלה המנדנדת "נו יש כבר משהו בדרך?"מבחינתי אין לי כוונה לתת להם הודעה מראש בקיצור אני די מבולבלת רוצה אך קצת מהססת...נשמע מוכר?

פּוֹנְג

New member
מה זאת אומרת

"מבחינתי אין לי כוונה לתת להם הודעה מראש " ? את מתכוונת להזמין אותם ישר לברית?
ברוכה הבאה ובהצלחה. סטודנטיות בהריון עד כמה שאני יודעת יש כאן רק את מעין. אבל אני בטוחה שבפורום הריון יש עוד כמה.

אני לומדת לימודי תעודה

לא קשים במיוחד, אבל יש בהם חובת נוכחות ההריון הרבה פחות מטריד אותי, מאשר מה יהיה אחרי הלידה לכן אני מנסה לדחוס מה שיותר השנה ולהשאיר לשנה הבאה מה שפחות קורסים מטלות ועבודות. בכל מקרה, לדעתי זה תלוי בסוג הלימודים ובקושי שלהם. כשלמדתי לתואר ראשון במדעי המחשב, היתה אצלנו בשנה ב' מישהי אחת בהריון, ולדעתי היא פשוט פרסה את הלימודים על שנה נוספת. קל זה בטח לא. אבל אם זה מה שאת רוצה, וזאת הבחירה שלך, אז יאללה. בקשר לכל השאר אפשר להודיע להם בנימוס "נא לצאת לי מהרחם..." בהצלחה נעמה

m i c h a l y

New member
כתומלי ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

למרות הנידנודים הרבים מסביב, אני ממש לא נלחצתי, וחיכיתי ממש עד הרגע הנכון כדי להתחיל לנסות. אני לא ממש חושבת שיש טעם בלהודיע על הנסיונות (מבחינתי לפחות זה ממש מיותר) ולגבי הלימודים? לא קל אבל אפשרי. אני סיימתי כבר את התואר הראשון אך חושבת בימים אלה להרשם לתואר שני. אין שום סיבה שהחיים שלי ייעצרו בעקבות ההריון המתוכנן. אני יודעת בוודאות שאחרי הלידה הכל נהיה הרבה יותר מסובך, ולכך כדאי להעניק מחשבה (שנה ג' זו השנה האחרונה?) בכל אופן המון המון בהצלחה, וכמובן שהות קצרה בפורום זה. מיכל.

tooltool

New member
היי כתומלי

אני יכולה לספר לך על חברה שלי שהיתה בהריון בשנה 3 ללימודים במכללה וילדה בתחילת שנה 4 ( השנה האחרונה ) והיא הסתדרה יופי...וזאת למה? כי היא "דחפה" יותר קורסים בשנה 3, החבר'ה האחרים בקורסים עזרו לה מבחינת חומר לימודי, והמרצים התחשבו ברובם ( מה לעשות ?! ... תמיד יש את אלה שלא מתחשבים) אבל סה''כ עבר לה יופי עם הרבה תמיכה מצידנו... בהצלחה

כתומלי

New member
תודה לכולן ../images/Emo140.gif

אגב שנה ג' היא השנה האחרונה ללימודי, כך שבתכנון ללדת לאחר תקופת המבחנים האחרונה, כך יהיה לי זמן איכות עם התינוק ו..גם לחיפוש אחר עבודה. אנחנו צריכים להתחיל לקבוע תור לבדיקות השונות, כמה זמן לוקח העניין הזה?

מעין26

New member
לימודים והריון

אני סטודנטית שנה ג' וגם אני תיכננתי להעביר את השנה הזאת בהריון אבל עדין לא הצלחתי וכבר מגיע עוד מעט סוף השנה כך שזה לא יוצא כמו שתמיד מתכננים. אני מקווה שלך יצליח כמה שיותר מהר אבל בעינינים האלה אי אפשר לחזות מראש

כתומלי

New member
../images/Emo9.gif

היי, ככל שאני קוראת הודעות מנבכי מפורום אני אכן מגלה שזה לא כזה מדע מדוייק ואולי כדאי להקדים עם העניין...ורופאת הנשים בקופ"ח אמרה לי לפני שבוע כששאלתי אותה לגבי בדיקות הטרום, שבחודש הראשון לאחר הפסקת הגלולות יש סיכוי גדול להריון רב-עוברי...ואני אמרתי לעצמי או.קי. חודש שלם בלי?

בדיוק בשביל זה יש

אמצעי מניעה אחרים למשל פתילות (80% הגנה) קונדומים אם זה רלוונטי ועוד.

אם להוסיף מנסיוני

אני תיכננתי הריון- כך שאני אלד בדיוק בסוף המבחנים, אבל בסוף נכנסתי להריון רק במבחנים..... וגם זה לא היה קל (כי לאורך כל השנה הייתי במתח מזה שאני לא נכנסת להריון....). בקיצור- מה שאני אומרת- שעדיף לנסות, הריון לוקח בגדול על פני לימודים. כך לדעתי לפחות.

מעיןבר

New member
אני בהריון וסטודנטית

ההריון עצמו לא מפריע לי. אני בסה"כ מרגישה טוב וכיף לי בלימודים. העניין הוא שהלידה שלי צפויה באמצע תקופת המבחנים וזה קצת מלחיץ... אבל לסטודנטיות שיולדות יש זכות למועד מיוחד והנושא מוסדר (האוניברסיטה יודעת שחלקנו מצויות בגיל שבו מרחיבים את המשפחה...) מצד שני חופשת הלידה שלי כולה בתקופת החופש ואני אחזור ללימודים בתחית השנה כמו כל אמא שחוזרת לעבודה. ברור לי שזה לא יהיה קל אבל היות שאני סטודנטית לתואר שני אני רואה סביבי בחורות נוספות שעושות זאת ויודעת שזה אפשרי. ההריון שלנו הושג אחרי יותר משנה של ניסיונות ולכן עניין התזמון המדוייק הפסיק לעניין אותנו בשלב מסויים. אבל היות שאת מתכננת לקראת השנה השלישית - עם כל החשש מפני בעיות הייתי דוחה את תחילת הניסיונות בחודש, כך שגם אם יצליח בניסיון ראשון זה לא ייפול "בול" על המבחנים - אם אפשר לא אז למה לסבך את החיים? יש נשים שזה בהחלט מצליח להן בפעם הראשונה או השניה אז לא להיות פאסימית. לעניין ההכנות - הייתי עושה עכשיו את הבדיקות הגנטיות בשלווה (זה הרי תקף אח"כ לכל החיים) ולקראת תחילת הניסיונות מתייעצת עם הרופא לגבי בדיקה גניקולוגית, משטח פאפ (שממילא רצוי לעשות אחת לשנה) ובדיקות לנוגדנים (שיהיה כמה שיותר עדכני בזמן ההריון). חומצה פולית פשוט להתחיל 3 חודשים לפני תחילת הניסיונות - לא צריך מרשם רופא. לעניין אמצעי המניעה בחודש הראשון - פשוט נזהרים אם מאוד לא רוצים הריון מרובה עוברים. לא חייבים להתנזר במשך חודש, חוץ מהגלולות יש עוד אמצעים בשוק...

למעלה