להיות בזרימה
לפני מספר ימים, כתבה כאן רשף ששכחנו את מטרת הפורום...וואללה - צודקת! אז, תודה על התזכורת, רשף
ומאחר שמטרת הפורום הינה דיון ב"שיחות עם אלוהים" ומאחר שאני מקבלת בקביעות מכתבים מ-CWG , החלטתי להביא לכאן מידי פעם תרגום של קטע מתוך אותו עלון, כדי שיעזור לנו להיזכר בסדרת הספרים ולהעלות דיונים בנושא. הפעם תירגמתי משהו שכתב ניל דונאלד וולש, בשם "להיות בזרימה". קראו והביעו דעתכם... איך הכתוב משתלב/מתבטא (או שלא... בחיים שלכם, של חבריכם, בני המשפחה וכו' (לפעמים קל יותר להתייחס דווקא לאחרים, ורק אח"כ להפנים וליישם את הדברים בחיים שלנו
). אני מקווה לשיתוף פעולה פורה, שיעשה לכולם חשק לבקר כאן לעיתים תכופות יותר, לקבל עידוד, לתת עידוד - לצמוח ביחד!
____________________________ לאורך כל חיי תהיתי מהי הסיבה להימצאותנו כאן. מה היה בדעתו של אלוהים? מה עומד מאחורי כל הדברים? ואם בכלל ישנה מטרה – איך אנחנו מתיישרים איתה, איך אנחנו יכולים לדעת שאנחנו מתקדמים לעברה ולא חיים בפשטות תוך התעלמות מהמטרה? אלו היו השאלות המרכזיות בחקירותי את מהות החיים. כבר כילד רציתי לדעת את דברים כאלה. ניסיתי בשנות צעירותי וגם מאוחר יותר למצוא תשובות דרך הדת. אבל תשובות לשאלות אלו לא נמצאו שם. לדת היו אומנם תשובות, אבל לא כאלו שנראו הגיוניות לנשמתי. וכאשר התשובות נדמו כלא הגיוניות נדרשתי לקבל אותן "בדרך של אמונה". ובכל זאת, איך יכולתי להאמין במשהו שאיננו הגיוני? האם הייתי אמור להאמין באלוהים שאיננו הגיוני? אח"כ הגיעו שיחותי כפי שפורסמו ב"שיחות עם אלוהים". התנסות זו שינתה את חיי לנצח. אני יכול לסכם התנסות זו ב- 4 מלים: לפתע, אלוהים דיבר בהגיון! "שיחות עם אלוהים" אמרו לי שמטרת החיים היא התפתחות. כולנו אלוהים בהתהוות. אנחנו "כל היש", בתהליך של להיות, להעשות. ומה אנחנו נעשים? אנחנו נעשים מה שאנחנו באמת. ואנחנו מחליטים מהו הדבר הזה! זוהי מהות החיים! החיים הם תהליך של החלטות! או, במילים "רוחניות" יותר – תהליך של התהוות. "שיחות עם אלוהים" אומר "כל עשייה הינה מעשה של הגדרה עצמית". אנחנו נמצאים בתהליך משותף של התנסות במי שאנחנו באמת, בהחלטה של מה זה יהיה, בכל רגע של חיינו. החיים הם אלוהים, התהוות. מטרת החיים היא התפתחות. ולכן, זוהי מטרת הנשמה, משום שהנשמה היא החיים – מבוטאים בצורה אישית (אינדיבידואלית). החיים הם כל היש. הם הסיכום הכללי של הכל מהכל. זה אנרגיה אוניברסלית, הנמצאת בכל מקום ומבוטאת בכל מקום. החיים הם אלוהים, מבטא את עצמו. התבטאות זו היא טוטאלית ונהדרת, והיא נמשכת לנצח נצחים. היא מופיע בך, כפי שאתה, ודרכך. את/אתה היא/הוא אחד מערוצים רבים דרכם אלוהים זורם אל העולם. העולם עצמו הינו אחד מהערוצים האלה. העולם, למעשה היקום כולו, הינו התממשות של אלוהים במציאות הפיסית. לכן, אלוהים זורם מתוך עצמו אל תוך עצמו, דרכך ודרך כל החיים. אלוהים גדל, נעשה גירסה עצומה יותר ויותר של עצמו בכל רגע של עכשיו. אתם עושים את אותו הדבר. ההבדל היחידי הוא שאלוהים יודע זאת ואתם – לא תמיד... אבל, ברגע שגם אתם יודעים זאת – נאמר עליכם שהגעתם להארה. אז אתם עובדים עם אלוהים, בתוך אלוהים, כמו אלוהים – כדי להיות עוד מאלוהים. כך אתם מתפתחים. זהו התהליך של הנשמה וברגע שתבינו זאת, חייכם יקבלו משמעות חדשה. לא תוכלו לחיות יותר בדרך בה חייתם לפני כן. הבעיות הישנות, הקשיים הישנים לא יוכלו להיות יותר בעלי המשמעות הישנה שלהם. אתם תנערו אותם מכם כאילו היו חסרי משמעות. כפי שהם אכן. הם בסה"כ חסרי משמעות. הם רק הדרמה שלכם. והם חסרי משמעות במכלול הרחב יותר של מטרת החיים שלנו.
לפני מספר ימים, כתבה כאן רשף ששכחנו את מטרת הפורום...וואללה - צודקת! אז, תודה על התזכורת, רשף