להיות ברמן/ית

להיות ברמן/ית

היי חבר'ה! הגעתי אליכם בלי הרבה רקע (בכלל!) בנושא חיי לילה-פאבים-ברים מפני שהחלטתי לכתוב ספר והדמות הראשית שלי היא ברמנית, והייתי מאוד שמחה אם תעזרו לי. אני ממש מקווה שתהיה הענות... כמה שאלות: 1. איך הפכתם להיות ברמנים? 2. מה אתם הכי אוהבים במקצוע? 3. מה הכי קשה במקצוע לדעתכם? 4. האם יש שתיה שמועדפת עליכם/ בכלליות על ברמנים? 5. אתם נוהגים לעשן? לשתות בזמן העבודה? אם כן - יש לכם איזשהו גבול מוגדר או שעושים מה שבא לכם? 6. יש לכם זוגיות? אם כן, האם סגנון העבודה משפיע על הזוגיות שלכם? 7. מהו הסגנון של מקום העבודה שלכם? (הקהל, המוזיקה, האווירה וכו') ואם עבדתם בכמה מקומות - זה עשה לכם שינוי גדול בתחושה/בדרך העבודה? 8. קרה לכם פעם משהו ממש מוזר/מצחיק/מגניב בתור ברמנים? 9. האם אתם מרגישים שבזמן העבודה שלכם אתם "אחרים" ממי שאתם ביומיום? כלומר, האם זה האדם שעושה את הברמן, או הברמן (המקצוע) שעושה את האדם? 10. אם יש לכם עוד משהו להוסיף, כל דבר, על להיות ברמן ומה זה בשבילכם וכל מה שעולה לכם לראש, אני אשמח
 
סבבה...

1. איך הפכתם להיות ברמנים? עשיתי עם חבר קורס לכיף ונתפסתי בזה אז אני אוהב חצי משרה... 2. מה אתם הכי אוהבים במקצוע? את האווירה... כולם תמיד באים לפאבים כדי להנות.. לא כמו שהולכים לפלאפון כדי לצעוק וכאלה... 3. מה הכי קשה במקצוע לדעתכם? שתמיד מתקשרים אלי בשעות שכולם ערים ואני רוצה לישון... ואני מכור לפלאפון.. לא מכבה לעולם... וגם המלחמה עם עצמי לא לשתות יותר מדי ולרחם על הכבד .. 4. האם יש שתיה שמועדפת עליכם/ בכלליות על ברמנים? לא יודע בכלליות, אני סאקר של גינס, משקאות האניס למיניהם וקוקטיילים לפעמים (כאלה שאני ממציא).. 5. אתם נוהגים לעשן? לשתות בזמן העבודה? אם כן - יש לכם איזשהו גבול מוגדר או שעושים מה שבא לכם? לא מעשן (בכלל) אבל שותה בירה שתיים במשמרת ולפעמים מוריד צ'ייסר עם לקוחות \ חברים שבאו.. 6. יש לכם זוגיות? אם כן, האם סגנון העבודה משפיע על הזוגיות שלכם? לא בקטע של זוגיות לאחרונה... 7. מהו הסגנון של מקום העבודה שלכם? (הקהל, המוזיקה, האווירה וכו') ואם עבדתם בכמה מקומות - זה עשה לכם שינוי גדול בתחושה/בדרך העבודה? אנשים איכותיים יחסית ומוזיקה "איכותית" (מה שהברמנים בוחרים אבל לא מזרחית או טראנסים וכאלה) 8. קרה לכם פעם משהו ממש מוזר/מצחיק/מגניב בתור ברמנים? נכנס אלי לבר בנאדם שלמד איתי בבי"ס באנגליה כשהיינו בני 8 עד 11 (הוא ביקר בארץ) וזיהה אותי מיד... דיברנו מלא והוא נשאר אחרי שחברים שלו הלכו, היה מגניב והחלפנו מיילים... 9. האם אתם מרגישים שבזמן העבודה שלכם אתם "אחרים" ממי שאתם ביומיום? כלומר, האם זה האדם שעושה את הברמן, או הברמן (המקצוע) שעושה את האדם? אותו אדם בדיוק ... 10. אם יש לכם עוד משהו להוסיף, כל דבר, על להיות ברמן ומה זה בשבילכם וכל מה שעולה לכם לראש, אני אשמח למי שאוהב ברים, אלכוהול ואנשים זאת אחלה עבודה עם כסף לא רע... אבל זאת מלחמה תמידית עם עצמך לא לשתות יותר מדי ...
 
גמני רוצה...

1. איך הפכתם להיות ברמנים? אני לא ממש ברמנית (עדיין) אבל יצא לי לעבוד בכמה מקומות.. ולא "נהפכתי" להיות ברמנית, אני פשוט אוהבת את זה וזה מעניין אותי אז למה שאני לא יעבוד בזה 2. מה אתם הכי אוהבים במקצוע? שאין הרגשה של שיט אני צריכה ללכת לעבודה עכשיו ומזה אין לי כוח.. זה כמו לצאת לאנשהו ולהנות.. 3. מה הכי קשה במקצוע לדעתכם? לשרת לקוחות חוצפנים !!! 4. האם יש שתיה שמועדפת עליכם/ בכלליות על ברמנים? אמממ אני בד"כ מזמינה סאותרן רדבול\בד אפל רדבול או איזה צ'ייסר סמבוקה שחורה.. אם סתם בא לי לשבת על איזה משו טעים אז מידורי סאוור וכו' וכו' וכו'... 5. אתם נוהגים לעשן? לשתות בזמן העבודה? אם כן - יש לכם איזשהו גבול מוגדר או שעושים מה שבא לכם? לעשן לא, אבל לשתות ברור שכן זה חלק מהעבודה.. בד"כ צ'ייסרים שכל מני לקוחות מזמינים אותי.. 6. יש לכם זוגיות? אם כן, האם סגנון העבודה משפיע על הזוגיות שלכם? לא מפריע 7. מהו הסגנון של מקום העבודה שלכם? (הקהל, המוזיקה, האווירה וכו') ואם עבדתם בכמה מקומות - זה עשה לכם שינוי גדול בתחושה/בדרך העבודה? אמממ דאנס בר עם כל מני סוגים של אנשים החל מערסים עד לגרושים בני 50.. ולא יצא לי לעבוד במקום שלא אהבתי תסגנון למזלי אבל אני מניחה שאם אני יעבוד במקום רגוע כזה בלי לחץ לא יהיה לי כיף במיוחד ומעניין 8. קרה לכם פעם משהו ממש מוזר/מצחיק/מגניב בתור ברמנים? אמא שלי באה לבר.. מספיק מוזר מצחיק ול-א מגניב? 9. האם אתם מרגישים שבזמן העבודה שלכם אתם "אחרים" ממי שאתם ביומיום? כלומר, האם זה האדם שעושה את הברמן, או הברמן (המקצוע) שעושה את האדם? לא הבנתי... 10. אם יש לכם עוד משהו להוסיף, כל דבר, על להיות ברמן ומה זה בשבילכם וכל מה שעולה לכם לראש, אני אשמח לא ממש חוצמיזה שזאת העבודה הכי כייפית בעולם אבל לא מתאימה לכל אחד !!
 

lb22

New member
סליחה על ההדחפות אבל..

בד אפל רדבול !?!? רק אני נגעל מהשילוב הזה של הגועל של הרד בול עם החוזק המתוק של הבד אפל...... למה כל דבר טוב צריך להרוס עם רד בול מספיק שאפשר להרוס את הוודקות ואת הייגר (ומצדי שימשיכו להרוס אותם) אבל להרוס בד אפל....אנשים רעים.
 

lb22

New member
מה אני סתם מה ?

לוקחים משקה מגעיל שנקרא רד בול ומטביעים איתו כל משקה אחר.. עם וודקה וייגר זה עוד נסבל אבל לקחת משקה סביר בהחלט כמו באדאפל ולדחוף לי את הגועל נפש הזה ..... זה פשע ... זה כמו ... זה כמו...... ..לא יודע ..זה פשוט רע.
 
ולמה אכפת לך בדיוק?

לפי דעתי רדבול זה אחד ההמצאות הכי טובות שיש.. ובד אפל ככה סתם חזק לי מדי למרות שלפעמים זה בא לי בטוב.. גם אני חושבת שוויסקי זה גועל נפש ובטח תהרגו אותי על זה.. אבל אנשים שותים את זה ושיהיה להם בכיף כל אחד ומה שהוא אוהב !!!
 

lb22

New member
כנראה שלא כ"כ הבנת את מה שאני אמרתי..

לא נורא....יעבור לך.
 

RastaIntrusta

New member
אני אשמח לענות על השאלות כל עוד תבטיחי לי שאת

מספרת לי איך ייקרא הספר...:) רציתי לציין שחיי הלילה לא נוגעים תמיד בכל הברמנים כי ברמנים שעובדים בבתי קפה והם בריסטים או בריסטות , מומחים בהקצפת החלב והגשת ההפוך בדרך כלל מצחצחים שיניים בבוקר , והאחוז הוא אחוז לא מבוטל של חבר'ה כאלה. הספר שלך פונה לקהל צעיר או לכל הגילאים? האווירה מתרחשת בתוך פאב? אשמח אם תוכלי לתת לנו החבר'ה בפורם טעימה מהספר או לפחות את התקציר של הספר :). ועכשיו לעיניינו: איך הפכתי להיות ברמן?שמי הוא מיכאל והסיפור מתחיל בתחילת כיתה ט'(יולי אוגוסט של שנת 2002) , ואני ממש אהבתי את נושא המזיגות , מתוך סרטים ומתוך הפאסון שנלווה לכל המקצוע, אחי הגדול הציע לי לעבוד בפסטיבל אורנג' בחוף פרישמן(באותה התקופה הוא עבד כשלוש שנים במסעדת חוף פרישמן)כשהפיתוי כמובן הוא יומיים עבוד כברמן ו-30 שקל לשעה כשכר בסיס , נשמע מפתה אפילו היום :)...מול קהל של אלפים אני מזגתי בירות והגשתי SKYY רדבול לכל לקוח שרק חפץ בכך. משם התחילו להכיר אותי ושנה וחצי אחר כך הפתעתי את כולם והתחלתי לעבודה גם כן במסעדה בתור ברמן , למען האמת הייתי יותר רץ-בר וברבק מאשר מוזג קוקטיילים אבל בטיפים שהמלצרים היו מפרישים לבר איתי היו מתחלקים שווה בשווה , כמעט שלא נתנו לי למזוג אלכוהול ולהתעסק איתו , רק כשהייתי לבד בבר אז לא הייתה ברירה , אבל ככה התחלתי כבריסטה והמומחיות שלי הייתה הגשת קפה עם צורות של תפוח ולבבות :) עבור 19.5 שקל לשעה בברוטו , ככה עבדתי במשך שנתיים עם הפסקות כי היה צריך גם ללמוד בין השאר, עד שפיטרו אותי בגלל שעברתי על חוק איסור שתייה בתוך המקרר .(המקררים במסעדות הם כמו חדרים קטנים המכילים הכל , ובין השאר שתייה. אסור לשתות שם כי זה נראה כאילו לקחת מארגז מלא , מותר לשתות על הבר את כל השתייה שבמקרר , אבל במקרר הגדול חל איסור להכנס ולשתות.) היום אני עובד בראשון לציון במסעדת -בר 4על 4 אחרי שסיימתי את לימודי התיכוניים , גם כן בחוף , עבור משכורת מאוד דומה לקודמת , כ20 שקל ברוטו ו150 אחוז בימי שישי ושבת...חישוב מהיר 30 שקל לשעה בימי שישי ערב\לילה ושבת בוקר. השאלה מה אתם הכי אוהבים במקצוע מתחלקת לכמה נקודות ראייה (לדוגמא בהתחלת המשמרת אני אוהב לראות שהכל מוכן ומחכה רק לי , אם זה בנושא הלימונים החתוכים ועד לעמדת הקפה שמצוחצחת ומבריקה ולא כשכפיות הערבוב בתוך הכוס עם המים העכורים והמגעילים מהכנות של קפה קודם או הקצפת חלב קודמת {הכפיות האלה צריכות לעבור ברז לפני שהם מגיעות לכוס , לפעמים ברמנים מתעצלים וזורקים אותם לכוס כי זה הדבר הכי נוח באותו רגע וזה יכול נורא לקומם}) עוד בנושא תחילת משמרת זה עיניין המקררים, כשהמקררים מלאים אז הראש נקי ואפשר לבדוק את הספידרק(עמדת האלכוהול המהיר שמכילה את כל האלכוהול הדרוש להכנת הקוקטיילים בסדר הבא מימין לשמאל: וודקה , ג'ין , רום , טקילה ,טריפל סק , ג'ימסון וסאוור שבמקרה שלנו זה מיץ ליים ובמקומות אחרים הג'ימסון מתחלף עם איזה סקוטש הבית , וויסקי סקוטי שלבעל הבית הוא הכי משתלם. ולראות מה חסר במקפיא איפה שכל הוודקה לסוגיהם , סמירנוף , רוסקי סטנדרט , אבסולוט ופינלנדיה ולטעום לימונדה\תפוזים , כי אצלנו הלימונדה והתפוזים בתוך תרכיז ומוסיפים עליהם בערך חמש ליטר מים על ליטר תרכיז , לפעמים מתוקה מדי , לפעמים חמוצה מדי , לפעמים בדיוק כמו שצריך , לטעום , להרגיש ולשנות אם צריך.
 

RastaIntrusta

New member
המשך

אני הכי אוהב במקצוע את הרגעים שהכל זורם בהם כמו שצריך , המלצרים מגישים אוכל ומדברים על המנות כשמלצרים אחרים לוקחים מגשים עליהם מנות חמות מהמטבח בעוד מנהל משמרת מחליף למשהו מנה ובודק שהכל בסדר , כשבדיוק ברמן מגיע להחלפת משמרת 20 דקות או חצי שעה לפני ובודק שהכל מלא לו , כששני ברמנים אחרים על עמדות הבונים (אחת לשתייה חמה ואחת לשתייה קרה , כשהחמה כוללת את כל עינייני הקפה , הפוך , הפוך גדול , מקיאטו, אספרסו כפול קצר , ארוך , אספרסו קצר , ארוך וסיידר חם המורכב ממיץ תפוחים ומשתי מקלות קינמון ושוקו כמובן :) כשבקרה זה כל עיניין הבירות בקבוקים, אם זה גולדסטאר , הייניקן , סול , טוברג רד\גרין , גינס , רד סקוור שזה משקה אנרגיה בעל אחוז אלכוהול נמוך המורכב מוודקה רד ומשקה אנרגיה .) קוראים את הבון היטב ומתחילים כבר להכנס למצב פעולה לקראת הכנת הבון. כשהטבח צועק "קוקוווווריקווווו" והבר מחזיר "שלום י'גנוב!!!" אלה הקטעים הזורמים והמהנים מבחינתי בעבודה היומיומית. טוב גם הקטע הכי קשה בעבודה יכול להתחלק לכמה נקודות , מבחינת עבודה אני חושב הבאת חבית ספייר והחלפת חבית זה הקטע הקשה ביותר , ובשעת לחץ , קוקטייל שאתה לא סגור עליו והדיפדוף בזיכרון שלוקח זמן מיותר ובדרך כלל גם סתם מטעה נחשב לטעמי לקטע קשה. קטע קשה נוסף לדעתי לפחות הוא התמודדות עם נכים , ישב אצלי על הבר בחור מבוגר כשחבושה לו היד ונראה כי האצבעות נקטעו מידו . לשאול יהיה חוצפה , לברר ייחשב לחטטנות , אז לקוח כזה עבורי הוא סוג קשה כי מצד אחד הלקוח מאוד רגיש מבחינתי, ומצד שני הציפייה ממני כברמן ,לדעתי, היא להתנהג באופן נורמלי גם אם המקרה הוא כזה , הוא ביקש ייגרמייסטר וכמובן התלונן שמזגנו לו ייגטראום (היום כבר יש ייגרמייסטר) ואין את המקרים הלא נעימים של כתוב בתפריט אבל אין על הבר. בעל המקום ראה שאני קצת מתקשה באינטרקציה עם שני החברים האלה שאחד מהם הוא הנכה והשני הזמין תה עם נענע, ובא לעזרתי כדי להראות שיש גם פנים מבוגרות שהם פחות או יותר בגילאים שלהם , זה עוזר מניסיון אישי). לגבי השתייה המועדפת עליי היא כמובן מיצים טבעיים וכמה שיותר טבעיים יותר טוב. לא שותה ולא מעשן בזמן משמרת , אצלי גם אחרי המשמרת אני לא שותה ומעשן . יש לי כדורים שאני נוטל אז אסור לי לערב בהם אלכוהול , והם נוגדי פסיכוזה ומעלים את אחוז הדאפמין במוח , מה שיוצר את הקשרים ההגיוניים במוח בין רגש לתמונה ובין מצב לזיכרון. אין לי זוגיות כרגע.:) אבל עוד תהיה לי . הסיגנון של מקום העבודה שלי הוא בעיקר צעירים , מרגריטות בקיץ , שוקופלט בחורף , מיטריות בקוקטיילים , משפחות צעירות עם ילדים , משפחות צעירות בלי ילדים , מבוגרים בגיל הזהב . המוזיקה היא בהתאם לשעה ביום , כשבלילה המוזיקה והבי פי אם עולה ובבוקר המוזיקה היא ישראלית שקטה כשהמועדף על כולם הוא שלמה ארצי. כן , כל מה שלמדתי בפרישמן הייתי צריך להתאים ולהקטין , כי מצד אחד יש פחות סוגי בירות מהחבית וככל שיש יותר סוגים, לדעתי הענייה, כך המקום יותר עובד ונחשק. הייתי צריך להשתפשף ולהבין שאני חדש ואין כבר את הקטע של "האח של" . קרה לי קטע מוזר שבחורה מאוד יפה הגיעה אליי והתיישבה לי על הבר כשבפיה הסיפור על חייה אבל מכיוון שהיא קלטה שאני מבין רוסית היא פשוט שפכה עליי הכל , מאיך היא התחילה בארץ ועד המבחנים שהיא הייתה עושה בתיכון עם מדריכים והמון פרטים שפיספסתי ולא ידעתי איך לקבל כמות כזו של מידע אז פשוט חייכתי והעמדתי פני מתעניין , כי אמרו לי שאני גם יודע להקשיב , אז עשיתי את פני המקשיב ופשוט נתתי לה לזרום כמו ברז מים. הבחורה הייתה יש לציין שהיא ציינה , יום לפני החתונה ומתרגשת נורא. מצאתי יונה כשהכנף שלה נשברה והחזרתי אותה בתוך קרטון לווטרינר השכונתי .(השארתי אותה ליד הדלת ואמרתי לקצב שיידאג שהיונה תגיעה לווטרינר כי נורא פצועה ולא יכולה לעוף , כי הם עובדים אחד ליד השני{איזו אירוניה}.) בזמן העבודה אני מרגיש אחר , כאילו יש עליי אחריות מסוימת שאין עליי בזמן שאני לא עובד. אני כן אחר , אני מנסה להראות יותר טוב בזמן העבודה , אני קצת יותר חברמן , אני דואג יותר לאינטרסים של האחר ולא לשלי , אני חושב שברמן עושה את הבנאדם וגם הבנאדם עושה את הברמן זה משפט דו כיווני. הייתי רוצה להוסיף שאני שמח להיות בפורם , אני צובר פה כמויות של ידע , אני די מתלהב מהידע , עשיתי קורס ברמנים בשביל להעשיר את הסביבה שבה אני עובד , לתת כיוון עם יותר ידע ופחות "לדעת לפנק". סך הכל אני צובר ניסיון ומחכה לשמוע ברמנים וברמניות נוספים שמוכנים לתרום למען הספרות :). עצה למשי סגול , ככל שתצאי ליותר מקומות כפאבים מסעדות עם שאלות מוכנות ככה תכירי באמת את האופי של האנשים ואת פרטי העבודה כי בסך הכל כולם יודעים לעשות הכל , גם למזוג , גם לערבב וגם לזכור כמויות אדירות של קוקטילים וסוגים שונים של משקאות , היופי הוא בהקשר שבין האדם למקום , הציפיות והניסיון אותו רוצה לשתף. אני בסך הכל ברמן אחד מתוך אלפים שעובדים ומעוניינים לעזור ולשתף אותך בניסיון ובסיפור שלהם , שיהיה לך בהצלחה!
 
היי לך ../images/Emo13.gif

איך יקרא הספר? זו שאלה טובה. את האמת שלמיטב ידיעתי בדרך כלל בוחרים לספר שם אחרי שכותבים את כולו או לפחות את רובו
זה בערך החלק הכי קל בכתיבה. הספר שלך פונה לקהל צעיר או לכל הגילאים? אני מניחה שהוא צריך להתאים לקהל רחב, אבל בעיקר למי שגיל הגיבורה מתאים לו (נאמר גילאי 20-30). אני רוצה לעשות אותו קצת סאטירי כזה
בכלליות אין לי מושג אפילו מאיפה נפל עלי הרעיון של לכתוב על ברמנית אבל זה נתפס בי חזק, אז אמרתי - יאללה נלך על זה. הבעיה היא שכמו שאמרתי אין לי ניסיון כמעט בתחום. אני לא שותה, לא מעשנת, לא עבדתי בפאב ואני גם לא מכירה יותר מידי פאבים איכותיים. ככה, שהייתי צריכה להתחיל מאיפשהו, לא?
האווירה מתרחשת בתוך פאב? בחלקו של הספר, אם לא רובו, כן. חשוב לי לדעת איך ברמן/ית מתנהג/ת (קווים מנחים), אווירה כללית של מקום העבודה, התייחסות של לקוחות וכו'. כמובן שאם היה לי ניסיון זה היה הרבה יותר פשוט, אבל לדעתי עצם העניין שזה יהיה מבוסס לא רק על נקודת מבט אישית שלי יהפוך את זה להרבה יותר מיוחד והרבה יותר קל להזדהות
אם אתה רוצה, דבר איתי בפרטי. אשמח אם יהיה מישהו שידבר איתי באופן שוטף בזמן הכתיבה, ויקל עלי מאוד. אגב, תודה על תגובה מושקעת ומפורטת. עשית לי ת'יום!
 
יאלה נו , נוותר על האנונימיות

1. איך הפכתם להיות ברמנים? מלצרתי, ומרגע שהתחלתי למלצר הבר קרץ לי . לא היה לי קורס (או סבלנות לעשות) אבל ידע נרחב באלכהול ואופי מתאים דווקא היה לי. התחלתי לבקש ובעיקר לנג'ס לבוסים שלי שיכנסו אותי לבר, אחרי נידנודים בלתי פוסקים , קבלתי הזדמנות בדמות 3 משמרות , הוחכתי את עצמי ולאט לאט כמות המשמרות שלי בבר עלו עד שהפסקתי למלצר. 2. מה אתם הכי אוהבים במקצוע? את האקשן , הלחץ של מליוני בונים במכה בשילוב לקוחות ,ההתעסקות עם אלכהול ובעיקר המגע הצמוד עם אנשים 3. מה הכי קשה במקצוע לדעתכם? לפעמים הלחץ , והבאסה שהשעות ממש לא קבועות אז השעות שינה נדפקות . 4. האם יש שתיה שמועדפת עליכם/ בכלליות על ברמנים? אני אישית חובבת בחרובקה , ובירות כהות , אני לא חושבת שיש דבר כזה "משקה מועדף על ברמנים) 5. אתם נוהגים לעשן? סיגריות בזמן משמרת , כל דבר אחר רק בסגירה לשתות בזמן העבודה?כמעט ולא, לא כי אני נגד אלא בגלל נהלים של המקום 6. יש לכם זוגיות?כן , בעקרון הבן זוג שלי מאוד מבין כי הוא היה פעם הבוס שלי וכי הוא עבד איפה שאני עובדת במשך שנתיים, אבל עכשיו שהוא עובד בקרים ואני לילות זה בהחלט מקשה . 7. מהו הסגנון של מקום העבודה שלכם? (הקהל, המוזיקה, האווירה וכו') ביסטרו בר, הבר שני עובדת בו עובד חזק מאוד אבל יש בו אווירה רגוע, מאוד רחוק מכל אווירת קרחנה שהיא, הקהל נע מגיל 22-40+, המוזיקה לעיתים פופ , לעיתים אינדי , ולעיתים ישראלי, כשלקראת הלילה זה עובר לטראנס אינדי (למרות שזה מאוד תלוי באחמ"ש). 8. קרה לכם פעם משהו ממש מוזר/מצחיק/מגניב בתור ברמנים? לא מעט סיפורם ואנקדותות , אני אספר אותם בהודעה נפרדת 9. האם אתם מרגישים שבזמן העבודה שלכם אתם "אחרים" ממי שאתם ביומיום? לא בדיוק אבל כן. כלומר אני חושבת שכשאני בתוך הבר יוצאים ממני צדדים שקיימים בי לגמרי , אבל אני לא כל כך מבליטה אותם באור יום . בעוד שבתוך הבר כל השריטות,הטרוף,ההיפר והסקסיות שבי יוצאת בפוול וליום. אני חושבת שהאדם עושה את הברמן והברמן מוסיף אופי לאדם ( או לפחות חיי הלילה , וההתעסקות עם יושבי ברים) אשמח
 

Symbolic

New member
תשובות

1. איך הפכתם להיות ברמנים? תמיד רציתי, וישר עוד בחופשת שחרור מהצבא עשיתי קורס. תמיד הייתה לי זיקה למקצוע 2. מה אתם הכי אוהבים במקצוע? את הלחץ, מתן השירות לאנשים שמגיע להם שירות טוב 3.מה הכי קשה במקצוע לדעתכם? אנשים קשים, שוק פרוץ לחלוטין מבחינת תנאים סוציאליים 4. האם יש שתיה שמועדפת עליכם/ בכלליות על ברמנים? אישית - וויסקי, קמפרי, וודקות פרימיום, בירות למיניהן. קשה להכליל 5. אתם נוהגים לעשן? לשתות בזמן העבודה? אם כן - יש לכם איזשהו גבול מוגדר או שעושים מה שבא לכם? אני מעשן, אבל לא מאחורי הבר. לשתות במשמרת - במידה. גם תלוי בנהלי הבר 6. יש לכם זוגיות? אם כן, האם סגנון העבודה משפיע על הזוגיות שלכם? כרגע לא, אבל כשהייתה לי העבודה לא הפריעה, בגלל שגם היא הייתה מלצרית שעבדה בלילות. 7. מהו הסגנון של מקום העבודה שלכם? (הקהל, המוזיקה, האווירה וכו') ואם עבדתם בכמה מקומות - זה עשה לכם שינוי גדול בתחושה/בדרך העבודה? כמובן. קהל טוב ובעיקר מוסיקה שאתה אוהב תורם למשמרת מנצחת 8. קרה לכם פעם משהו ממש מוזר/מצחיק/מגניב בתור ברמנים? בלי סוף... 9. האם אתם מרגישים שבזמן העבודה שלכם אתם "אחרים" ממי שאתם ביומיום? כלומר, האם זה האדם שעושה את הברמן, או הברמן (המקצוע) שעושה את האדם? יש אנשים שעקב היותי ברמן במשמרת אני נחמד אליהם וזורם איתם. אנשים שלא הייתי יורק עליהם אם לא הייתי במשמרת. 10. אם יש לכם עוד משהו להוסיף, כל דבר, על להיות ברמן ומה זה בשבילכם וכל מה שעולה לכם לראש, אני אשמח TIP YOUR BARTENDER!!!
 
למעלה