להיות הורה פאגן..

TheBlueOne

New member
להיות הורה פאגן..

השאלה הבאה שלי מופנת לכל הפגאנים שיש להם משפחות פגאניות ו/או הם הורים לילדים, אך גם השאר מוזמנים לחוות את דעותיהם: ברור לי, לפחות בשלב הנוכחי של חיי שכאשר אמצא את האחת ואבחר לי את הנחלה וסופסוף אתיישב ואקים משפחה משלי, ילדיי יחיו באוירה של בית פגאני. אני אנחיל להם את הערכים המקודשים בעיני כפגאן ואף אלמד אותם את דרך החיים הוויקאינת (כמובן שכאשר יגיע השלב בו הם יבחרו, לא אמנע מהם לבחור כל דרך אחרת שתראה בעיניהם), אך בד בבד לא אזניח את המסורת היהודית. אך, כאן עלה הקושי במחשבותי- ואולי יוכלו הורים פגניים לענות על כך: לא עלה בכם הרגשה של קונפליקט כאשר הילד/ה עמד בפני טקס ברית המילה/בר המצווה? או בכלל, כיצד החברה מסביב,החברה בה ילדיכם מבלים וגדלים (כמו בגן ובביה"ס) מקבלים את נוכח העובדה שילדכם גדל למשפחה "שונה"? האם זה לא משפיע על חייו החברתיים של הילד בשלב מסויים, כמו בתיכון לדוגמא? האם שמעתם הורים השותפים לאותו גן מלחששים ודואגים שמא ופן יקרה משהו לילדיהם או שפשוט אורח החיים נשמר בשושו ואינו מוחצן? הרי אין זה סוד שרוב החברה הישראלית לפחות אינה פתוחה בנושא..(קרו מקרים שנתקלתי באנשים שגרמו לי להגדיר את החברה פרימיטיבית...) ובכלל, מה התפיסה שלכם לגביי משפחה פגאנית בחברה הישראלית כיום? מה מקומה?

hadaraviram

New member
וואו, איזו שאלה מצויינת!

תודה שהעלית את הנושא. אני חושבת עליו המון בימים אלה. אין לי ילדים (עדיין!), אבל הדילמות האלה מאוד מטרידות אותי. כאן בקליפורניה, יחסית קל לגדל ילדים פאגאניים, ויש המון מסגרות חברתיות שהם יכולים להשתלב בהן. בישראל זה נראה לי הרבה יותר בעייתי. [סקרנית לשמוע מה יש לאנשים אחרים להגיד]

siven16

New member
אולי אני רק בת 16...

אבל חשבתי על זה גם, זה בא לי בשאלה התחלתית כמו: יש במדינת ישראל חופש דת, אך אין הכרה בדת, להזכיכם הריב האחרון שלנו בנושא היה החתונה(לא, אני לא מתחתנת!!!!), איך לגדל את הילדים, נראה לי שאני אלמד אותם את עקרונות הוויקה(לא לפגוע באף אחד וכו'), אך לא בתוך מסגרת הוויקה, את הטקסים לעשות בשושו בהחלט... וחוץ מזה, עד שאני אהיה אמא אולי העולם ישתנה קצת... :)

graciella

New member
הורה פגאני

להיות הורה בכלל זה קשה!!! (יש לי 3 בנות) להיות הורה פגאני זה אולי יותר קשה, אישיות ההורה משחקת כאן תפקיד מרכזי, אדם שמקבל הכל בהומור וטבעיות יקל על ילדיו, כלומר בנותי יודעות כי אני וויקנית ובמשך השנים יודעות לכבד את דרך חיי הקניית הפילוסיה שלי באה בטבעיות כלומר אהבת הטבע, כבוד לזולת, כבוד לפולחן וכו', נכון אין הרבה מוסדות חינוך הנראים לי טובים אבל יש בתי ספר לדמוקרטיה אשר הלימודים יותר מורחבים ומתאימים לאורך החיים הפגאני, לשמחתי אמי (מכשפה נהדרת בת 78) קבלה את אמונתי בסקרנות ובכבוד הדדי, אבל תמיד הינו משפחה "מוזרה" אקס קומוניסטים, שגדלו בצפון ארגנטינה בין חצי אינדינים . בקיצור אפשר לגדל ילדים באורך חיים פגאני כשמתובל בהרבה מאד אהבה והומור בכלל מי אמר כי הכל קל בחיים? נכון שאין קהילה פגאנית אבל אתם דור ההמשך ואני צופה שבעתיד הלא רחוק כשתבנו משפחות יהיה מקום לילדים הפגאנים. דרך אגב לא פגשתם במפגש האחרון את ביתה של רינה? הינה דוגמא לילדה הפגאנית הראשונה בארץ!

Justin Angel

New member
תשאל אותי בעוד 10 שנים :)

אני לא הורה כיום (בתקווה עמוקה), ולא מתכנן להיות אחד בזמן הקרוב (שוב, בתקווה עמוקה). לפי דעתי משפחות פאגאניות זה דבר נפלא שצריך כמה שיותר ממנו (למה כמה שיותר? כדי שאני אוכל לשחק עם כל הילדים הפאגאנים בגילי, בין שנתיים לחמש) :)

llkessem

New member
כנציגת משפחה "פגאנית"

אני נהייתי הורה לפני ששמעתי על הפגאניזם, אבל מראש אני ובן-זוגי הבהרנו לכל ישות שאולי שוקלת להתגלם אצלי כעובר שאנחנו אכן משפחה יוצאת דופן, ושיהיו מוכנים לזה. ככה, שיהיה ברור לקראת מה הם באים. ואכן, היום יש שתי בנות נפלאות, בנות 12 ו8 והפגאניות בשום אופן איננה "שו-שו". אנחנו משוחחים, עושים טכסים, ואפילו קוראים ביחד פורומים.... תמיד היינו בדעה שברית מילה לא תהיה אצלנו בשום אופן. זה נראה לנו התעללות ברברית בשם דת שהיא לא שלנו, גם אם היתה של הורינו. ותתפעלו, יש גם בארץ תנועה נגדה, מי שמעוניין יכול להתעניין באתר http://www.af-mila.org.il ויש גם תנועה לנטוריזם, וכמעט כל דבר אחר שהורה פגאן יכול למצוא במקום אחר. אנחנו בחדרה, בקהילה די רדיקאלית סביב בית הספר הדמוקרטי, ומי שיודע על עיסוקיי הרוחניים מקבל אותם בכבוד ובעניין. בכל אופן, ההורות אכן אתגר גדול, אבל נראה לי יותר קל להיות הורה שמכיר את דרכו והולך בה עם כל הלב מאשר אחד שאיננו יודע. -רינה קסם

llkessem

New member
אני ילדה פגאנית

זה באמת מעצבן שאני צריכה לשמור את כל הענין בסוד, לכל החברות שלי אין בכלל מושג בפגאניזם (לפחות לא שאני יודעת) ואם אני רוצה לספר להם אני אצתרך להסביר הכוווווול, אבל בעצם זאת לא הבעיה, אם אני יסביר להם אז הם בטח יחשבו שכל הענין מטופש ביותר ושאני משוגעת. עוד משהו, אמא שלי היא פגאנית והיא כמובן יודעת הרבה יותר ממני, אני רוצה שהיא תסביר לי, אבל משום-מה זה לא כל-כך הולך. מסכנה: לא קל להיות ילדה פגאנית. אמירה

hadaraviram

New member
אמירה ורינה היקרות,

תודה רבה לכן על ששיתפתן אותנו! כשיהיו לי ילדים, אדע למי לפנות לחפש השראה...

תלוי היכן מתגוררים

אתה יכול להיות הורה פאגני, הורה הומוסקסואלי, הורה מטאליסטי וכל מה שתרצה במקומות בארץ שהתושבים בהם אימצו עקרונות ליברלים, כגון בתל-אביב, בנווה שלום(ישוב ערבי-יהודי) וכו'. במקומות האלו תמצא מוסדות העונים לצרכים שלך, וכמובן תפגוש אנשים הדומים לך או לפחות מקבלים ומבינים אותך. כמובן שבעיירות פיתוח(שזה בעצם יותר מחצי ישובים וערים בארץ) כגון שדרות, כרמיאל ואום-אל-פחם, תיתקל בהמון אנשים שממש ימררו את חייך וחיים של ילדיך.

hadaraviram

New member
אני מסכימה.

פערי הסובלנות בין מקומות שונים בישראל הם מדהימים. אבל זה ככה גם כאן, בארה"ב. החוף המערבי והחוף המזרחי סובלניים ופתוחים, ובאמצע - שממה...

siven16

New member
אני שוקלת לגלות להורים...

מה דעתכם? נא לזכור- אמא חוזרת בתשובה... אחי- חילוני, אך פנאט יהודי וערס...

גם אני התלבטתי בסוגיה, ויש כמה

אנשים בפורום שיכולים להעיד שזה לא היה לי פשוט בכלל. לצערי, אין לי אף פתרון טוב לתת לך, כי בסופו של דבר לא גיליתי (אבל זה כנראה יהיה בקרוב). אני רק יכול להגיד לך שכל מה שאת עושה תעשי בז-ה-י-ר-ו-ת. את לא יכולה לצפות בדיוק איך אנשים יגיבו, ולכן צריך להזהר ולנהוג בטקט מקסימלי. חוץ מזה - אני לא יודע כמה את מגובשת בדעתך לגבי הדת שלך (ואם את לא אז אולי עדיף לחכות עם זה), אבל כשאת מדברת עם האנשים תשתדלי להשמע כמי שיודע, מבין ולוקח את העניין ברצינות - זה גורם לרושם חיובי יותר. חוץ מזה תשתדלי להראות את הצדדים הטובים יותר של הדת: ליברליות, כבוד, אהבת הטבע והאדם. אני לא מכיר את המשפחה שלך, אבל אולי כדאי גם לציין את המקורות הפאגאנים של היהדות - אבל אני לא סגור על זה. בכל מקרה, המון בהצלחה! -רובין עוטה המגבת.

LeeCooper69

New member
יציאה מהארון../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo6.gif

זה נורא מזכיר את פורום גאווה שאני מנהל (כאן)/

Justin Angel

New member
יש דמיון רב בין המצבים

אם תיתן דעתך לשנייה לכך ששני הדברים "אינם מקובלים" במיוחד בחברה המודרנית ואכן כן צריך לספר את החדשות לקרובי משפחה וחברים, אז אתה מגיע בערך לאותה נקודה. אבל אומנם סיווני שלנו פישטה את המצב יש על המידה היות ואצלנו מדובר ב"ארון המטאטאים", ולא הארון.

Swicca

New member
או שהוא כן התכוון מי יודע חוץ ממנו?

(רומז לך לא להיות חוצפן..... חחחח) אור ואהבה ,שימי.

למעלה