להיות הורה פאגן..

Justin Angel

New member
נהדר...

אני רואה אותכם בפיקניק הבא: א: "אתם זוכרים את הדיון האחרון על ג'סטין?" ב: "הזה עם הג'ירפות?" א: "לא לא לא, זה עם הוספת ה-י' בסוף שמות של אנשים" ב: "הדיון בסוף לא הגיע לסוגי המרק שאפשר להכין מארמדילו?" ג: "אני חושב שכן..." א: "אגב, באמת יצא מרק טעים" ב: "אני יודע" תפסיקו להתדיין עליי :)

November rain

New member
תשקלי שנית :)

וברצינות, אני מניח שאת יודעת שסביר להניח שזה לא "יעבור בשקט" ועלול לגרום לא מעט בעיות. נכון שלפעמים קל יותר לשתף את "הסוד" הזה, אבל כמה שזה יקל זה יכול לגרום גם יותר נזק. יש דברים שאדם צריך להשאיר לעצמו, אפילו אם מדובר באמא שלך, עם כל הכבוד. תמשיכי בלימוד, בדרך שלך, ותשמרי אותה בפרטיות, זאת דעתי בכל אופן, וזאת הדרך בה אני נוהג.

תינסי.....

לשים דגש ולהציג את הנושא פשוט כתחביב והתעניינות במיסטיקה, בלי הרבה פירוטים. כמובן על ידי הצהרות כמו "דת חדשה שלי" תמשכי לכיווניך המון אש ואנרגיות שליליות, שלא לדבר על וויכוחים חסרי תועלת.

L e s t a t

New member
תראי

בתור אחד שיצא מארון המטאטאים לפני כשנה, אני יכול לומר לך שזה לא דבר כל כך קשה אם זה נשאר בתוך המסגרת של המשפחה החילונית, אבל במקרה שלך אני לא הייתי ממליץ על זה. גם אם אמא שלך תהיה רפורמית. אצלי נפל האסימון במקום הנכון - משפחה מצומצמת חילונית. אבל המשפחה המורחבת היא אורתודוכסית ורובם מאוד דתיים, להם אני ב-ח-י-י-ם לא אספר כלום.. אבל את מכירה את ההורים שלך, ההחלטה שלך..

Weirdi

New member
my way...

הדרך הכי טובה... ומה שאני עשיתי::: להתחיל מדברים קטנים... להראות שיש לך התענינות בנושאים מיסטיים, להשאיר את המחשב פתוח עם אתר בנושא... להשאיר דפים וכאלו בבית... מפה לשם השנושא יעלה איפשהו - והאמת תצוץ לה. זה מה שאני בתהליכי עשיה, ולמרות שלאבא שלי יש זיכרון דיי סלקטיבי, ואחותי יודרדת עלי אמא שלי איכשהו הצליחה לקבל אז זה........... וזהו!:)

Darkness Within

New member
תשמעי...

הגיוני שהם יגלו בסופו של הדבר... גם אם לא, עדיף לשבת איתם ולהסביר... (ולקוות שהם יבינו) אני נאלצתי לעשות זאת כדי שאמי היקרה תפסיק לחשוב שכל פעם שיש חג אני שוחטת חתולים ועושה אורגיות בבתי קברות. קשה להיות קטינה
תמר.

suki da yo

New member
זו שאלה רגישה למעשה

כי אחרי שנה ושלושה חודשים כמעט, יצא לחבר שלי ולי לדון בנושא כמה פעמים. הוא לא פאגאן. למעשה הוא אתאיסט אדוק, ורק כדי שזה יהיה יותר טוב, אמא שלו עשתה לא מעט דברים שנעים בין אכזריים לאיומים לממש מטופשים אחרי שהיא נשאבה לתוך הניו אייג', כך שהוא היה מעדיף אותי אתאיסטית או לפחות יהודיה. הוא בהחלט תומך בכל הנוגע אלי ( רק בשתיקות שלו אני שומעת כמה שהוא היה רוצה לא לדאוג שאני אהיה כמו אמא שלו) ואפילו מגלף לי מטה:), אבל בכל הנוגע לילדים ( אם יהיו) הוא ממש לא רוצה שאני אחנך אותם לזה. למעשה, אחרי שחשבתי על זה בעצמי, אני יודעת שאני באמת לא יעשה את זה , כי לחנך ילד לפאגאניות זה באותו הדבר בדיוק כמו לחנך ילד ליהדות, ואני מאמינה שגם לילדים שלי מגיע לבחור לבד את האמונה שלהם, בלי שאני אשפיע עליהם קודם. אבל אני לא אסתיר את מה שאני. אני צריכה להסתתר בבית שלי ( אפילו שההורים יודעים, שומרים הכל בשקט בשקט) ואני לא רוצה לחיות תחת משטר כפוי גם בבית שלי, כאדם בוגר. והחבר שלי לא רוצה שאני אתן לילדים לראות בכלל שאני עושה טקסים, ובכלל לא לחשוף אותם לנושא עד לגיל מבוגר, כשיש להם דעה אישית. זו שאלה מאוד קשה, בעיקר אם לא שני בני הזוג הולכים בדרך הזו. ובלי קשר, ילד שיגדל בבית פאגאני הוא בערך כמו ילד לזוג חד מיני במדינה יהודיה- הוא מוזר, יוצא דופן, ויאלץ לפתח עור עבה עוד מההתחלה.

מי אגם

New member
כל ילד שגדל בכדור הארץ

צריך לפתח עור עבה... אל כל ילד נטפלים, גם אם הוא לא בא ממשפחה חד מינית או משפחה פגנית (או משפחה חד מינית פגנית
).

suki da yo

New member
כן, אבל יש כאלה שיותר

וילדים ממשפחות כאלה (פאגאניות, חד מיניות ודומיהם) יאלצו להילחם יותר קשה.... פעם זה היה ילדים לחד הוריים, בעיקר חד הוריות, אבל אולי יום אחד גם אנחנו ניהיה טבעיים...

למעלה