להיות הורים ל-

להיות הורים ל-../images/Emo54.gif

כבר מיום שלישי שפנדה שלי חולה. ביום רביעי אחרי העבודה רצתי איתה לוטרינר, שמדד חום, נתן משחות עיניים ואנטיביוטיקה. מאתמול בלילה ועד עכשיו פנדה במצב נוראי - היא לא יכולה ללכת, לא זזה מהמקום, הראש והעיניים שלה זזים כל הזמן והיא נורא אומללה ומסכנה. אני מתה מפחד, לא יודעת מה לעשות. ב-12 יש לי תור חירום לוטרינר ואני משתגעת עד אז. בחיים לא ראיתי את אף אחד מהחתולים שלי כל כך חולה. אני פשוט משותקת מפחד. שמתי אותה כאן לידי על כרית עם מגבת כדי שיהיה לה חם. קודם היא היתה על המיטה איתי מאתמול אבל פחדתי שהיא תנסה לרדת ותיפול ותיפצע אז שמתי אותה על כרית על השטיח... אם היא מנסה ללכת היא פשוט נופלת, בקושי מצליחה לזוז... והעיניים שלה נראות נורא. לא יודעת אם יש לכם חיות אבל אני חושבת שזה בדיוק כמו לראות את הילד שלכם חולה, ולהרגיש כל כך חסרי אונים... אני מתה מפחד. תחזיקו לנו אצבעות.

ronnieyuval

New member
../images/Emo10.gifאוי ואבוי...

נשמע לא נעים בכלל! אני מקווה שהיא תרגיש טוב ושהוטרינר ימצא מה הבעיה ויוכל לעזור ולרפא. אני מקווה שזה לא נשמע OUT OF LINE, כי אני באמת דואגת לפנדה, אבל תבררי טוב טוב שאין לה שום דבר שיכול לסכן אותך ואת הצפרדע.

|אייקון של עדי בוכה|

חזרתי מהוטרינרית... לפנדה יש איזו בעיה נוירולוגית במרכז שיווי המשקל... ולא יודעים ממה זה נגרם... זה יכול להיות איזו מחלה זיהומית נוראה, איידס או לוקמיה של חתולים, או גידול במוח... לקחו לה המון בדיקות דם... יהיו תשובות ביום שני... בינתיים הרופאה אמרה לי לקחת בחשבון שהיא עלולה למות פתאום... אני לא יודעת מה לעשות אני לא מפסיקה לבכות כבר שעות. פנדה ישנה עכשיו מתחת לפוטון ואני כל שניה זוחלת על הרצפה לבדוק שהיא נושמת... אני מתה מפחד... היא לא מצליחה ללכת וכל הזמן נופלת. העיניים שלה זזות מצד לצד באיזו עווית משונה והראש שלה כל הזמן מתנועע... היא לגמרי חלשה ובקושי מצליחה לזוז... אני מאכילה אותה מים במזרק... והלב שלי נקרע... ואני פשוט משותקת מרוב פחד...

../images/Emo24.gif ענק

"הבן הבכור" שלי הוא חתול בן 11. לאחרונה הוא חלה והיה שלב שבו כבר התחלנו לחשוב על הנורא מכל (בינתיים הוא החלים טפוטפוטפו). מבינה את הדאגה והכאב והחשש... המון חיבוקים ואיחולי החלמה לפנדה.

Boston Guy

New member
Vestibular Disease

Vestibular Disease The vestibular system is a specialized portion of the nervous system found within the inner ear, brain, and spinal cord. Its duty is to maintain a state of equilibrium and balance. By communicating with the nerves supplying the eyes, limbs, and trunk, the body is able to coordinate the position and activity of these regions with movements of the head. Peripheral vestibular dysfunction (PVD) is a disease that affects the nerves of the vestibular apparatus in the ears of cats. PVD is characterized by a sudden onset of incoordination and loss of balance, which is often accompanied by a head tilt, involuntary twitching of the eyeballs, and, in many cases, vomiting. The causes of this disorder can include trauma to the ears, skull infections, and tumors involving the middle or inner ear. Diagnosis of PVD is achieved using clinical signs and various laboratory tests to rule out other potential causes of the symptoms. Radiographs of the skull may be helpful in the detection of any masses or infections that may involve the inner portions of the ears. Treatment, of course, depends on the underlying cause and usually includes high doses of corticosteroid medications designed to reduce inflammation involving the vestibular apparatus.
I would worry about feline vestibular disorder (sudden onset of balance problems with abnormal eye movements). This usually lasts less than two to three weeks and clears up with or without medication. Trauma is possible (a head injury). Ear infections and ear tumors are possible (tumors do occur in young cats at times). Feline leukemia, feline infectious peritonitis and feline immunodeficiency virus can sometimes cause central nervous system problems, too.​
עוד אפשרויות:
Outdoor North American cats commonly suffer from a parasitic condition in which larvae from the Cuterebra species of bot fly migrate into the brain. This has been suspected as a cause of feline vestibular syndrome (head tilt) and other neurologic conditions. These investigators will look at the migration of this parasite and whether it is a cause of acute neurologic disease in the cat. They will also develop a blood test to determine exposure of cats to this parasite.​

קראתי קצת על זה היום

כתוב שזה נפוץ, ושלא יודעים ממה זה נגרם. יכול להגרם מגידול במוח, או מדלקת באוזן התיכונה... או מFIPת FIVת או FELV ובקיצור ממה לא. פנדה היא חתולת בית, לא יוצאת החוצה לעולם... ופתאום זה פשוט קרה. יש לך נסיון עם המחלה הזאת?? שמעת עליה פעם??

שרונה13

New member
../images/Emo7.gif החלמה מהירה ../images/Emo24.gif

ותשמרי על עצמך ועל הצפרדע שלך קודם כל

../images/Emo10.gif עדיין אותו דבר...

הערב יש לנו תור לנוירולוג של חתולים... הבדיקות יצאו שליליות אז הסיכוי לגידול עלה
ובינתיים גם הצפרדע מוחה על חוסר תשומת לב ובסוף השבוע היו לי צירים ואתמול נשארתי בבית בהוראת הרופאה, והיום אחה"צ יש לי איזו בדיקת stress מיוחדת ויתנו לי חומר להשהיית צירים... מקווה שאצלכם הכל בסדר. צרות באות בצרורות...

מתוקתי, איך לא יהיו לך צירים

עם כמה אוכל וכמה שינה שצברת בסוף השבוע
תעשי טובה לעצמך ול
, ותתחילי לשים לב יותר טוב מה קורה איתך. (בתכל'ס, גם פנדה צריכה אותך בריאה ושלמה).

תשמרי על עצמך...

אני ילדתי 3.5 שבועות לפני הזמן ולעובדה שבאותו יום לא אכלתי בכלל ולא ממש שתיתי כנראה היה חלק. זה לא היה כיף. יותם נולד 2.3 ומלבד זה שהוא היה כל כך קטן שממש היה בא לבכות שמו אותו בחימום ואני הרגשתי אשמה נוראית. את חייבת לעצמך לצפרדע ולפנדה לשמור על הבריאות שלך. אני ממש מקווה שהבדיקה תצא טוב ושזה לא גידול אלא משהו שיעבור

שכחת לספר מה הפסדנו בגלל הלידה

יותם התחיל להיוולד כשנסענו להרצאה שבמשך חודש שלחתי הזמנות אליה. אם היית אוכלת כמו שצריך, לא היינו מפסידים את ההרצאה.

אני משתדלת... ועדכון

חזרנו מבדיקה אצל הנוירולוג, רופא מקסים שמסתבר שהוא חבר של הרופאה שלנו מאיתקה בכלל, שהיתה מדהימה לגמרי. יש לי רק דברים רעים להגיד על הוטרינרית הז*** שהלכתי אליה כאן וששכנעה אותי שזה גידול במוח ושפנדה תמות לי כל רגע. אבל אני לא אתחיל לקלל פה. בקיצור, הוא היה מקסים, נתן לה להסתובב בחדר, הסתכל עליה טוב ואמר שלדעתו מדובר בדלקת של האוזן התיכונה, או האוזן הפנימית, ובמקרה הרע, בפוליפ (ציסטה שפירה) באוזן הפנימית. בכל מקרה, שני הדברים ניתנים לטיפול. הגידול כמובן יצריך ניתוח, אבל לדעתו הסבירות לכך נמוכה. הוא אמר לי להמשיך עם האנטיביוטיקה עוד 30 יום, ורוצה לראות אותנו שוב בעוד שבוע. אם תוך שבועיים אין שיפור נתחיל עם צילומים וכו'. בינתיים הוא נתן לה עירוי נוזלים כי היא היתה קצת מיובשת, וכשחזרנו הביתה היא הלכה לבד (!!!) לאוכל ואכלה!! אבן ענקית ירדה לי מהלב, עכשיו צריך רק לטפל ולהשגיח, ולחכות ולקוות לטוב... תודה לכולם על הדאגה, עכשיו רק נקווה שהיא תתאושש מהר, וגם אני.

שרונה13

New member
עדי טוב לשמוע ../images/Emo70.gif

תשמרי בבקשה גם על עצמך... תאמיני לי את לא רוצה ללדת לפני הזמן...זה אומנם לא קרה לי (אני ילדתי ביום האחרון של ה 42) אבל זה קרה לחברתי וזה פחות רצוי. ותני חיבוק גדול לפנדה כהחלמה מהירה... (אפילו שאני אלרגית לחתולים)

למעלה