להיות חד הורית

להיות חד הורית

התגלגלתי לכאן במקרה, ככה סתם, חברה אמרה: "תיכנסי, יש לך מה לומר" אז הנה אני, ותהיתי איך לספר לכם עלי. אני פוגשת ומדברת הרבה עם מי שרוצות להיות חד הוריות יש בזה חלום: להיות אימא, ילד משלי ואם נשב עכשיו כולנו יחד, "על כוס קפה" נדבר בעיקר על הקשיים, על הבדידות, על העול הקשה אני חד הורית מבחירה ניתנה לי זכות גדולה להיות אימא לבני אבל... אני עובדת קשה בשביל הזכות הזאת חד הורית מבחירה, זה אימא 100% מהזמן חד הורית מבחירה, זה לקחת החלטות לבד לבד חד הורית מבחירה, זה להיות 5 אנשים בעת והעונה אחת חד הורית מבחירה חשופה יותר לביקורת החברה יש המון סוגים של משפחות חד הוריות אני נוטה להפריד בין: גרושים/ות, אלמנים/ות, וחד הוריות "אמיתיות" - פשוט אין הורה אחר אין מזונות אין משפחה נוספת אין הפסקות כש"הילדים אצל אבא" אין עם מי להתייעץ אין על מי לכעוס אין את מי להאשים אין על מי לפנטז - מה היה אילו... מה יש? 100% אחריות חוסר שעות שינה המון התלבטויות המון סימני שאלה המון רגעי משבר דרישה בלתי פוסקת לתשומי (תשומת לב) ויחד עם זה, המון אהבה ושמחה והנאה ותחושת זכות על שהגשמתי חלום וברכה גדולה לעמלי יש המון פחדים שמלווים הורים בכלל, והורה יחיד בפרט הם מלווים גם אותי אבל הם לא מנחים אותי בדרכי מה מוביל אותי? לראות את הבן שלי שמח בטוח בעצמו ונהנה ממה שהוא עושה מפתח את כישוריו הטבעיים ובמילים אחרות - פורח! מאושר! אשמח לשמוע איך אתן/ם מתמודדות/ים עם העומס והקשיים מול העילוי של תחושת ההורות נאוה אבל

TWEETY =^.^=

New member
נאוה יקרה שלי ראשית קבלי ../images/Emo24.gif

כמה שאני שמחה לראות אותך פה ועוד יותר שמחה לקרוא את מה שכתבת. הרבה שואלים אותי על ההבדל בין חד הורית מבחירה לבין להיות גרושה או פרודה שגם זו בחירה (לא תמיד), ואני מוצאת עצמי יושבת ומסבירה, ותמיד נראה לי שלא ממש מבינים. את תארת בדיוק את ההבדל, בשיא הפשטות, בשיא היופי ובשיא הכנות. אני מוקירה את היום בו פגשתי אותך ושמחה על כי נפלה בחלקי הזכות להכיר אותך ואת יהונתן. ולמען אלו שלא מכירים אותי עדין,,,קצת על עצמי. גם אני בחרתי בדרך של להיות אם חד הורית מבחירה, ואני עוברת טיפולי פריון כבר שנה שלמה. כולי תקווה שבשנה הבאה בזמן כזה, אחבוק את צאצאי הראשון. את נאוה הכרתי בתחילת דרכי והיא עזרה לי בצעדי הראשונים עם התהליך. חשוב לי לציין למען כל אלו שמתלבטות ומתחבטות ברעיון, שזה הולך להיות תהליך קשה, לפעמים גם מאוד מתיש ומאכזב. ההתמודדות היא ברוב המקרים לבד, ולמי שנתברכה במשפחה תומכת, יכולה להיות קצת הקלה. אבלללל "יש תמורה בעד האגרה"|
ולסיום,,,,אני פה בשבילכם,,,אני מוכנה לענות על כל שאלה ולעזור בידע המועט שצברתי. אז תרגישו חופשי להשתתף, להתיעץ ולחלוק. באהבה TWEETY

טווטי ../images/Emo127.gif

טווי היי אני פה מבקרת נראה לי לא רע בכלל מאוד חיי ועם הרבה אור לכי על זה נאוה ב.ש.

TWEETY =^.^=

New member
אחלהההה נאווה ../images/Emo45.gif ../images/Emo39.gif

כמה אני שמחה לראות אותך פה, ועוד יותר שמחה שאהבת את הממשק הזה, שלדעתי הוא אדיר. הוא נותן חיים למילים, וצבע למסך וממש אין מה להשוות למה שהיה לנו קודם, שיהיה לנו
והכי חשוב שנהנה נלמד ונהרה מהר

הרמוניה

New member
מכניבה רגל זהירה.....

אני עדיין לא אם אבל מאוד מנסה להיות.... ומכל מיני סיבות אני לבד בהרפתקאה הכי גדולה של החיים שלי... מקווה למצא כאן מקום-שאפשר יהיה להתלבט לשמח ולבכות ביחד הרמוניה

TWEETY =^.^=

New member
הרמוניה יקירתי ../images/Emo25.gif

ראשית קבלי מלאן חיבוקים
שנית,,,אני רוצה להודות לך על הפירגון והעזרה
ושלישית,,, ואני אכן מקווה שהמקום החדש הזה יהווה עבורך , עבורי ועבור כולנו המקום אליו נכספנו, מקום תומך , מפרגן , אוהב והעיקר,,,,שיהווה קרש קפיצה אל ההורות המיוחלת.
באהבה TWEETY

tipid

New member
הרמוניה בכייף!

נשמח להיות בחברתך ונשתדל שרק בשמחות ובבשורות טובות

ענת ענת

New member
לנו, האמהות החד הוריות ../images/Emo47.gif

נאוה, הזדהיתי מאוד עם התחושות שהצגת ("עומס וקשיים מול העילוי של תחושת ההורות"). אני חד הורית מבחירה, לבן שלוש וחצי. חבר (גרוש) שלי שאל אותי לפני כמה זמן: "תגידי, בסולם של 0 עד 100, כש-100 זה כמה שבאמת קשה לגדל ילד לבד, על כמה חשבת כשהיית בהריון?" נאלצתי להודות שבין 13 ל17... אבל גם את עוצמת החוויה לא שיערתי לי. ההחלטה הכי נבונה שעשיתי בחיים! ולכן, אלה שעדיין בדרך, הכינו את עצמכן היטב - חפשו מי יכול להיות תמיכה ועזרה, בעיקר בשנה הראשונה. אם המשפחה לא יכולה להיות כזאת, הכינו מראש חברים וחברות, שכנים, קרובים רחוקים יותר, אופר - אם יש לכן כסף, שהוא בעייה כאובה מאוד בהיותכן חד הוריות (יש בבית רק משכורת אחת, הוצאות גדולות מאוד בשנים הראשונות לפחות, יכולת העבודה שלכן היא כבר לא אותו דבר כשמסתבר שבארבע אפס אפס סוגרים את הגן, ומעבידים לא ששים להעסיק אותנו כאשר ילד חולה מצביע בבירור על חופש לאמא...) ומצד שני - הכינו את עצמכן למסע המופלא אל החיים האמיתיים - שום חוייה לא תשווה לזו!

TWEETY =^.^=

New member
שרותי לימוזין../images/Emo73.gifוהקפצות

מקפיצה שלא יעופו לנו הדפים בקצב מסחרר

מה זה? שוב עברנו דירה ../images/Emo8.gif שיהיה

בהצלחה לכולנו
איילת, אמא של אור (בת שנתיים ועשרה חודשים)

TWEETY =^.^=

New member
אלוההההה איילת ../images/Emo98.gif

מה לא יותר נחמד פה ??????. תראה כמה ציבעוניות,,,,,,כמה פרחים פורחים בגינה והשמש זורחת בשמיים
ואפילו כלבים וחתולים מסתובבים בגינה שלנו.

TWEETY =^.^=

New member
אגב איילת ../images/Emo9.gif

המעבר הראשון,,,,,לא היה באשמתי - השרת פשוט נפל המעבר הזה,,,,מודה באשמה, הוא באשמתי, כי אני פשוט לא אוהבת את הממשק ההוא, הוא לא נוח, מסורבל, ובלי פונקציות חשובות וגם אין לו את כל הפרצופונים המתוקים והמקסימים שיש פה. ואם בפרצופונים עסקינן,,,,מצאתי עוד כמה חיות להוסיף לנו בגינה

דבורי

New member
מצטרפת חדשה

שלום לכולם, זהו, אני רואה שכולם (כל העורקות מ"רווקה פלוס") פה, אז גם אני מצטרפת. למי שעוד לא מכירה: אני אם חד-הורית מבחירה לאביחי בן השלוש, וכעת בהריון עם תאומים. לפני 10 ימים עשיתי בדיקת מי-שפיר, אז עכשיו אני יודעת שהם בן ובת, ומחכה במתח לתוצאות הבדיקה.

TWEETY =^.^=

New member
היי דבורי../images/Emo24.gif

אחלה שהצטרפת,,,ומקווה שתהני מהפורמט עם כל הספקות. אבל הכייייייייי חשוב שיהיה לך אחלה הריון, ושיעבור בכייפפפפ ובקלות

למעלה