להיות חכמה ולא צודקת

bertik

New member
להיות חכמה ולא צודקת

שלום לכולן,
לקראת החגים והאירוחים הארוכים אני מעלה פה שאלה שהעליתי בפורום אחר. קיבלתי שם כמה עצות, אבל מכיוון שבפורום זה יש גם כלות וגם חמיות, אשמח לשמוע את דעתכן.

חמותי היא אישה נחמדה ולרוב לא מתערבת. עד פה הכל טוב. היא מעולם לא הייתה מרוצה מהבחירה של הבן שלה, והבהירה זאת בעקיצות שונות לאורך הזמן, אך מעצם היותה לא מתערבת- לא התערבה.
למעשה אני יכולה להצביע רק על מקרה אחד מובהק בו סיכסכה בנינו, ימים ספורים לפני החתונה, אבל זה עבר ואפשר לדון אותה לכף-זכות ולומר ש "היא לא ידעה".
מאז שנולד הקטן (11 חודש) המצב השתנה. בתחילה היא עקצה הרבה ואמרה עלינו דברים מגעילים מול המשפחה המורחבת. לאחר שהעמדתי אותה במקום היא התחילה לשמוח לאיד. כל פעם שמשהו לא הולך היא מבסוטה. ואני לא מדברת רק על שלושתינו (אני בעלי והילד), אלא גם על דברים שלא מסתדרים עם הורי או אחיי. זה הגיע למצב שאני פשוט לא מספרת לה כלום. הכל תמיד "בסדר". חוץ מזה, שמתי לב שככל שאני מחייכת פחות, כך היא עוקצת פחות. אז אני מפחיתה חיוכים ובעיקר מנידה את ראשי כי כך הכי פשוט לנתק קשר עין.
בעלי מודע כמובן. אומנם רוב ההערכות נאמרות כשהוא לא באיזור (כנראה בכוונה), אבל גם כשנאמרת הערה והוא שם הוא לא יכול לענות מכיוון שלא מתייחסים אליו ברצינות בנושא הזה. כלומר, אם מדברים על כלכלה או פוליטיקה יקחו את דבריו בשיא הרצינות, אבל כל מילה עלי או על חינוך הילד: במקרה הטוב התעלמות ובמקרה הרע מסובבים את דבריו לגמרי ועוקצים.

אתן שתי דוגמאות:

הילד מושכב לישון אחרי טקס שינה (מקלחת, בקבוק, שירי ערס).
כחלק מהטקס, כמה דקות אחרי שבעלי יוצא מהחדר, הוא נעמד במיטה וקורא לנו. בעלי נכנס, משכיב אותו, עושה לו ששששש, נותן מוצץ ויוצא. אחרי פעמיים-שלוש כאלו הילד נרדם. זו השגרה הקבועה אצלנו בבית ולמעשה גם בבית הוריי והוריו.
לפני שבועיים היינו אצל הוריו. הקטן, כהרגלו, קרא לנו ובעלי נכנס אל החדר כדי להשכיב אותו. באותו זמן, שבעלי לא היה נוכח, חמותי הסבירה לגיסתי שאנחנו נותנים לילד לבכות עד שהוא נרדם. כמובן שמיד אמרתי שזה לא נכון, אבל זה היה לא קשור כי אני הייתי בסלון והן היו במטבח, ודבריה היו "כאילו" לא מיועדים לאוזני (כאילו כי נאמרו בקול רם למדי). היא גיחחה ולא ענתה לי.
יש לציין שההערה הזו חוזרת על עצמה כל הזמן וכך גם הביטול שלי או של בעלי.

כשחזרתי לעבודה הפסקתי להניק. באותו זמן היא סיפרה לקרוב משפחה (שוב, לא דיברה אלי, אלא בקול מספיק רם כדי שגם אני אשמע) שהיא לא מבינה נשים שמפסיקות להניק, הן לא אימהות.
W T F ???????????
לא יכולתי להגיד כלום כי הדברים לא כוונו אלי. אם הייתי מגיבה זה היה כאילו אני נדחפת לתוך שיחה והייתי מקבלת את גיחוך ואת מבט ה "מה את נדחפת? לא תרבותית"

אז אפשר לרכז את כל הפוסט הארוף הזה לשתי בעיות:
בעיה אחת היא שהעויינות שלי ממש ברורה ובעלי ממש מוטרד מזה.
בעיה שניה היא הנוכחות אצלם בבית (באים לשבת פעם בשלושה שבועות כרגע ועוד מעט נהיה שם בחלק מהחגים). אני מרגישה שאני מבזבזת המון אנרגיות בהסתרה של מידע ובלא לחייך. כשאנחנו חוזרים הביתה זו ממש הרגשה של: "וואו. אפשר לנשום."

יש דרך טובה יותר להתמודד עם זה?

לגבי זה שבעלי ידבר איתה, כמו שהוצע לי- דיברתי איתו על זה, לא מאמינה שהוא מסוגל. באופיו הוא לא אוהב ליצור עימותים. אמא שלו מגיעה ממשפחה בה מנתקים קשרים על ימין ושמאל. הוא מפחד שהיא פשוט תגיד לו שלא נבוא והוא יפסיד את הקשר עם אביו ועם האחים הקטנים- כמו שכבר קרה במשפחה המורחבת...

לא לראשי

ויקה1222

New member
אני באופן אישי

לא מוכנה להיות עם אנשים שמשדרים אנרגיות שליליות, גורמים לי למועקה (בין אם באופן ישיר ובין אם בפאסיב אגרסיב למיניהם) ותוקעם לעברי סיכות.
כמו כן, מבחינתי עצם העובדה שאני צריכה לחייך פחות כדי לשמח את אותם האנשים היא חולנית.
אני לא הייתי הולכת לביתם פעם בשלושה שבועות אלא פעם בחצי שנה. לא מבינה למה קיימת הדעה המוזרה הזו שאנו צריכים לבלות את יום החופש היחיד בשבוע, יום שאמור לתת לנו אנרגיות ולמלא לנו מצברים בקרבת אנשים שליליים שסוחטים לנו את המיץ.
אז כיוון שלנתק קשר באופן הפגנתי, לוקח גם כן לא מעט אנרגיות וגורם כאב לב, לא הייתי עושה את זה אבל הייתי מתקרבת למצב ההזה במידת האפשר.
בעלך יכול לנסוע לשם מדי פעם לבד או עם התינוק ולעשות את זה באמצע השבוע כי סוף שבוע, לפחות לדעתי, נועד לא למילוי חובות משפחתיות מעיקות (ואם כן רק עבור אנשים שלא מזיקים לנו במזיד) אלא לבילוי עם משפחה אוהבת. החיים קצרים מדי.

kagome10

New member

mykal

New member
כמה רעיונות,

1)גם כשאתם מתארחים שם ליום יומים ברציפות--
אפשר ליצור 'נתקים' שלך, למשל, לשבת בארוחה ע"י אנשים שנוח לך יותר איתם,
לשוחח נאיתם בשקט מבלי לשתף אותה.(את צודקת מאוד בענין אי השיתוף)
שלא בזמן הארוחה צאי עם הילד לטיול--בגינה ליד, לא מוכרחים להיות צמודים.
אם הילד ישן, גם את יכולה להיות בחדר לישון/לקרא/ לשמע רדיו.
&nbsp
2)את יודעת שאינך מקובלת עליה--אז שתגיד מה שהיא רוצה--
אל תיעלבי, בד"כ לא צריך להגיב--לפעמים, אפשר לומר למי שהיא משקרת עליכם "זה לא כמו שהיא אומרת,
אבל זה מה שהיא חושבת--אז שיהיה..."
זה כדי שתוכל לגחך בנחת, ואת לגחך בחזרה.
&nbsp
אגב, נראה לי לפי הסיפור--שזה לא נגדך, אלא כל מי שהבן שלה היה מביא הביתה,
זו בעיה אישיותית שלה--מבחינתי זה לגמרי מרגיע.
&nbsp
ועוד שאלה--האם בעלך לא יכול לפעמים להיות שם בלעדיך?

bertik

New member
אני מנסה לשכנע אותו בימים אלה

שיסע לשם בכל יום שישי בצהריים עם התינוק.
הוא לא מסכים לזה כי זה "נראה לא טוב".
הסיבה האמיתית שהוא לא מסכים היא כי הוא גדל בבית כזה. אמא שלו (חמותי), בצעירותה, כמעט ולא הייתה מגיעה למפגשים משפחתיים בבית חמותה בגלל שהן לא הסתדרו. רק אחרי שנים רבות מערכת היחסים בינה ובין סבתא שלו (חמותה) הסתדרה ועכשיו יש אירועים משפחתיים.
הוא רוצה שאצלנו זה יהיה אחרת.
&nbsp
הוא אומר כל הזמן שהוא יגן עלי ויתערב אם תהיה הערה לא במקום. וכשזה קורה הוא באמת עושה את זה, אבל אז תמיד מתעלמים או הופכים את מה שהוא אמר.
רוב הזמן אמא שלו מעירה הערות שנשמעות ומיועדות רק לאוזני. כאשר היא מעירה את ההערות האלו למישהו אחר (זה נקרא פאסיב אגרסיב?), אני בעצם לא יכולה להגיב. התוצאה היא הפצה של שקרים על שיטות החינוך שלנו, ולפעמים גם על משפחתי. לכן הפסקתי לשתף בכל דבר.
בני המשפחה המורחבת לא שואלים אותנו שאלות ולא מעמתים את המידע שיש להם איתנו, אז אין אפילו אפשרות להתגונן...
&nbsp
ביקשתי מבעלי שידבר איתה בארבע עיניים, שיגיד שלא נעים להיות שם כשהיא מתנהגת כך. שהוא יודע שהיא לא מתכוונת (כן. בטח) אבל שתשים לב.
הוא לא ממש רוצה לעשות את זה כי הוא חושש שזה ייצור יותר גלים מאשר התעלמות מהבעיה.
&nbsp
כאן אני גם תוהה האם זה נכון. אני לא יכולה לצפות את התגובה שלה ואני חוששת שהיא פשוט תמשיך לעשות את מה שהיא עושה ואז מה? לא נגיע בכלל?
&nbsp
יש לציין שלבעלי מאוד חשוב להיות עם המשפחה ועם האחים הקטנים. היו ממש מריבות כדי להפוך את זה לפעם בשלוש שבתות במקום שבוע-שבוע.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

mykal

New member
זה ממש יפה

שהוא רוצה ש'אצלו' יהיה שונה מאשר היה לאימו עם חמותה--
אבל, למה על חשבונך? למה את אמורה להיות בשבי אצלם,
&nbsp
ההרגשה שלי--שהבית שהוא גדל בו הוא מקום לחוץ ומניפולטיבי--
הוא לא מעז לענות לאימו--כי הוא יודע שזה לא יועיל,
ובארוחות הוא 'מפחד' מאביו, ואת 'הקרבן'? לא ברור לי.
&nbsp
איך הזוג הנשוי הוא גיסך וגיסתך? אח שלו? אחותו? הם לא רואים מה האמא אומרת?או משתפים פעולה?
אני עדין ממליצה בחום על ויתור ביקור איתך,
שילחיץ בעלך היקר את אימו לא אותך, שתדע שהיא מפסידה.
הוא יכול להגיע כל שבוע, ואת פעם בחודש חודש וחצי.
זה בהחלט מספיק מכובד.
&nbsp
אין דין לסבול.
אגב, את לא אמורה להתגונן, על ההחלטות שלך.
את בוגרת ומחליטה מה שנכון לכם כמשפחה, לך לבעלך עבור הילד.
&nbsp
אני כן אומרת לך גם אם בעלך יגיד לה--היא לא 'תתחנך' אצלו,
את צריכה פתרונות בשבילך--
ולא בריב, ולא בנתק אבל בריחוק לא מציק.
ואין סיבה שתסבלי.
&nbsp

bertik

New member
גיסי הוא אחיו הקטן וגיסתי אחותו אקטנה

אין עוד מחותנים במשפחה פרט אלי.
יש לי הרגשה שאחותו שמה לב (אחיו עוד בבי"ס), אבל היא לא מדברת. אולי כי היא לא רוצה לעשות עניינים ואולי כי היא מסכימה עם אמא שלה.
בכלל, במשפחה הזו המוטו "לא לעשות עניינים" הוא מקודש ואף אחד לא מעיז לעבור עליו.
חוץ מזה שיש הילה של קדושה מעל האמא. היא "זורמת וכיפית" ותמיד הגנה על ילדיה מפני האבא "הלוחץ והמעיק".
&nbsp
צודקת. אכן בעיה. הנוכחות שם באמת ממש קשה לי.
הבעיה היא שבחגים יש מפגשים משפחתיים גדולים (כולם גרים באותו רחוב) שבעלי פשוט לא מוכן לוותר עליהם. נראה לי שננסה למצוא לזה כל מני פתרונות כמו אולי לישון במקום אחר ולא אצלם.

mykal

New member
נראה לי שחשוב

שתפנו ליעוץ --כי הבעיה האמיתית לפי דבריך האחרונים,
היא בעלך--
המשפחה המקורית שלו--(הורים אחים) המשפחה המורחבת שלו --
מסתבר --יותר חשובה לו ממך,
את טוענת ש'צר' לך שם, שלא נעים, שיש 'עקיצות'--והוא מתעקש על הקשר איתם,
בלי 'לרכך' עבורך את השהות.
הוא אמור להחליט על סדרי קדימויות--וכרגע הבית שלו זו המשפחה שהקים זו את וילדו.
זה מצריך שינוי עמדה וגישה שלו.
אני חושבת שלבד את מולו לא יעזור לך. כי זה להתמודד איתו על מערכת האמונות והגישות שלו.
אתם צריכים עזרה מבחוץ.

אין חוק כזה שאת לא יכולה להגיב

את יכולה ואת גם יכולה לעשות את זה קשה ופוגע אחרי פעם או פעמיים כאלו היא תרד ממך

תפסקי את ההתנהגות הקורבנות והבכיינות הזו
או שתכניסי לה כמו שצריך או שתעמידי את בעלך עם סולם העדיפויות העקום שלו במקום

bertik

New member
לגבי 1

אנסה לגבי הנתקים. החלטתי שבפעם הבאה שנהיה שם ובעלי ילך עם אביו לבי"כ אני אלך לנמנם בחדר עם התינוק.
לגבי הארוחות- זה מאוד בעייתי, כי אני היחידה הזרה למשפחה הגרעינית ויש בסה"כ שישה אנשים כולל אני מסביב לשלוחן. יש שם בעצם שני מעגלי שיחה: חמותי עם גיסי וגיסתי, בעלי עם חמי.
אני לא יכולה לדבר עם האחים שלו (גיסי וגיסתי) כי חמותי מדברת תמיד איתם כשהיא מעירה את רוב ההערות. אז נשאר לי רק בעלי היקר לדבר איתו בארוחה, אבל הוא תמיד יושב נורא מתוח ליד אבא שלו והם מדברים תמיד בניהם.
לגבי היציאות מהבית- היא מצטרפת אלינו לטיול...

mykal

New member
הנה כמה רעיונות--

1)בארוחה כשכולם מדברים, קחי את הילד לפינה שחקי איתו.
אם יקראו לך--שתשבי איתם--תגידי ב'סרקסטיות' סליחה הרגשתי שם מיותרת--תודהאני כאן עם הילד.
2)אם הילד הלך לישון--אז תביאי איתך ספר/עיתון ןתתעסקי בהם,
אל תראי שאת יושבת סתם.
3)אם חמותך תעיר על כך--תגידי לה--את מחקה כנראה את חמותך, אז אני מחקה את הכלה שהיית.
מי שנותנת הרגשה רעה--זה מה שהיא מקבלת חזרה.
לא בעימות--אלא בחיוך ועוקצנות--זו כנראה השפה שהיא מבינה.

וטיול--אם היא יוצאת את בבית, אין צורך בטיול משותף--ועל זה בהחלט בעלך יכול לעמוד,
בעלך צריך להבין שאת לא כלואה בקשיים בשביל הרצון הזה שלו.
זה מיותר--ולא יביא לטוב.

בעלך מוטרד אבל מסרב לעשות דבר

הוא מעדיף שאת תהיי זו שסובלת מאשר שהוא אולי ישלם איזה מחיר
לא נראה לך שלא הצלחת לשים אצבע על הבעיה המדוייקת שלך?

bertik

New member
את צודקת

עד לא מזמן המשפחה שלו הייתה ראשונה בסולם העדיפויות. אני מבינה את זה עכשיו כי עד הלידה זה פשוט לא הורגש מכיוון שהם לא התערבו לנו. לא היו נחמדים והתעניינו ומצד שני לא לחצו.
הלידה יצרה שינוי עצום.
פתאום כל דבר שאנחנו עושים שהוא שונה ממה שחמותי וחמי עשו- מיד עקיצות.
לפעמים סתם שולחת עקיצות למשפחתי, אבל מאז שאני לא מספרת לה כלום, היא כבר לא מדברת עליהם.
&nbsp
אז אתן בעצם אומרות שאין מה לתקן. אותה אני לא אשנה (בטוח), זו רק אני.
בעלי פשוט יצטרך להשלים עם העובדות האלה.
&nbsp

ayaht

New member
כמה דברים..

"חמותי היא אישה נחמדה ולרוב לא מתערבת" - לא נכון.
היא לא נחמדה, והיא דווקא כן מתערבת. בצורה נחשית כמובן.

בעלך מצד אחד לא רוצה להתעמת איתה כדי לא ליצור נתק.
מצד שני הוא חולם על משפחה חמה ואוהבת.
אבל, מה לעשות, אין לו אחת כזאת.
הוא לא בא מבית כזה, ואם הוא רוצה משפחה חמה ואוהבת, אז הוא צריך להקים אחת כזאת.
איתך ועם הילד ועם הילדים שעוד יבואו.

הדרך של בעלך עד עכשיו היא "לחפש מתחת לפנס".
לצפות ממך להסתדר ולספוג.
אבל את לא הבעיה, ולא ממך תבוא הישועה.
לאמא שלו יש אופי לא נעים.
היא עויינת כלפיך.
את לא יכולה לשנות אותה, לא התפקיד שלך לחנך אותה.
אבל כן צריך לשים לה גבולות כדי לא לאפשר לה לפגוע.

מציעה, כמו שאמרו לך, "רחוק מתוק".
להיפגש כמה שפחות, לא ליזום בעצמך מפגשים עם המשפחה שלו.
שיקח אחריות על הקשר, ושיתרגל שלא בכל פעם את מסכימה לבוא.
חשוב לו להיות בקשר עם אביו ואחיו הקטנים? שימצא דרך להיפגש איתם.

הכל בנחמדות ואדיבות ורוגע ונימוס כמובן.
שלא תצאי הרעה..

קליספרה

New member
אני חושבת שבמקומך הייתי נכנסת

בבעלי ובאמאמא שלו - בלי תיווכים ובלי עמאיית

כשאת רגועה - לא מייד שאת יוצאת משם בסעיף - לקרוא את בעלך לשיחה ולסדר.
להגיד שאם כל הכבוד והאמפתיה שלך לרצון שלו להסתדר עם הוריו ההתנהגות הזאת חצתה את גבול הטעם הטוב - את לא מוכנה לחיות במתח ובעצבים כדי שלו ירגיש סבבה - לכן אני מודיעה בזאת עד כאן. רוצה כל שלושה שבועות - אין בעיה תלכו כל שלושה שבועות - אבל היציאה הראשונה שלה נגדך את אורזת ועפה משם איתו או בלעדיו - שיחליט לבד ולא לכעוס עליו אם יחליט להשאר.
ברגע שהיא תעיר את אחת מהערות הארסיות שלה את לוקחת את הקטן והולכת הביתה - זה לא בר מיקוח את לא תיהי קורבן של אמא שלו כי היא היתה קורבן של חמותה - לא יקרה!

ואז תזהירי אותה
אם את שומעת מצב שהיא מרכלת עליך, תגשי אליה בצורה מנומסת ורגועה ותגידי לה "אני דורשת ממך להפסיק לדבר אלי מאחורי, הגב זאת התנהגות מכוערת וזה יפסק מהיום והלאה - תודה"
ברגע שזה חוזר (וזה יחזור כי היא כוחנית ותרצה להראות "למה מה תעשי לי") את הולכת לבעלך ואומרת לו כמו שאמרתי - זה לא ימשיך ככה "אתה יכול להצטרף אלינו או להשאר, זה בידיים שלך כל מה שתחליט בסדר" ללכת לארגן את הילד ואז לעוף משם.

עוברים שלושה שבועות את מגיעה אליהם לפי הספר בחיוך גדול - תנסי ליזום שיחות עם הגיסים עם חמך, אני לא מבינה למה את מצפה שהם יפנו אליך ולא יוזמת שיחות איתם בעצמך. - אבל - ברגע שאת שומעת מילה רעה - אותו סיפור - את קמה והולכת
או שזה יבהיר לה היטב שאת לא מוכנה לשחק יותר במשחק הזה, או שבעלך יתאפס ויבין שיש לו משפחה גרעינית שהוא חייב לתת לה גב, או זה יגמור את הנשואין אבל כמו שבעלך נשמע הוא לא מציאה גדולה -
צר לי על הבוטות.

bertik

New member
שלום לכולן וגם להדסה שכתבה למעלה וגם למי שכתבה לי במסר

אני יודעת טוב מאוד על מה אתן מדברות.
אני זעמתי (ועדיין זה עולה לי), רבתי, בכיתי, צעקתי. מה לא? בעלי ספג ממני *המון* בגלל אמא שלו. ביקור אצל הוריו היה יכול לגרור כמה ימים של עצבים, מריבות, ואפילו ברמה שלא הסכמתי לדבר איתו. פעם אחת הוא כמעט ישן בסלון מרוב שכעסתי.
&nbsp
ולמה כל זה? בגלל - אמא שלו.
בגלל אישה מרירה בת 57 (!!!!), לא עובדת, יושבת כל היום בבית ורק מחפשת, אצל כל אדם, מה רע ומה לא בסדר.
גם אם בעלי ידבר איתה זה לא יועיל. גם אם יכעס ויצעק. היא תמשיך לעשות מה שהיא עושה כי היא מכשפה רעה ונחש.
כנראה שזו בדיוק הכוונה שלה: לגרום לנו לריב. להרבות כעס בנינו כי היא בודדה ואומללה. אולי אפילו לגרום לנו להיפרד.
&nbsp
אז למה שאני אתן לה את זה???
&nbsp
אני מודה לכן מאוד על מה שכתבתן.
חידדתן את מה שהרגשתי ואת הבעיה כולה.
כנראה שאצטרך ללמוד כמה שיעורים במניפולטיביות.
לא נורא. באנו לעולם הזה כדי ללמוד, לא?!

&nbsp

למעלה