להיות כאן ועכשיו, להרגיש מחוברת

kikona126

New member
להיות כאן ועכשיו, להרגיש מחוברת

בחודשים האחרונים עברתי תקופה של צפייה, של התבוננות, של הכרה, השלמה ולמדיה. אתמול בשיעור מדיטציה עשינו מדיטציה בה התבקשנו להיזכר בסיטואציה בה היינו מחוברים לעצנו, בה היינו אנחנו, בה נכחנו, בה היינו "כאן ועכשיו". רצו לי מול העיניים הרבה סיטואציות מהחיים. אולם הבנתי שברובן לא הייתי מחוברת לעצמי, תמיד היה לו חלק שריחף, שלא היה שם. המשכתי להריץ עוד מקרים בחיים, זכורות לי תמונות מגיל 6 ואולי אפילו לפני, לא מצאתי. המנחה אמרה לנו שעכשיו ננסה להשאיר את ההרגשה, התחושה הזו של החיבור לעצמנו, ללא הסיטואציה. איך שהיא אמרה את זה, ראיתי את עצמי כותבת, עלו לי השמות של שתי הדמויות בספר שאני כותבת, תום ולייה, ממש עלה לי חיוך על הפנים, זאת ההרגשה, זאת ההרגשה שבה אני מחוברת, יודעת מה הולך סביבי, מה הולך בתוכי, יודעת וזוכרת מי אני. השארתי את ההרגשה הזו איתי בהמשך המדיטציה, עלו לי הרבה רעיונות לכתיבה. וכשהמדיטציה הסתיימה, לקחתי את הבלוק כתיבה שלי שהיה לידי וכתבתי רעיונות. כל כך הרבה זמן שלא הרגשתי את זה. לא ידעתי שהכתיבה מגיעה אצלי משם. אחרי תקופה ארוכה בה כתבתי במיוחד לאחר מקרים מצערים (ידיד שנהרג ועוד...) לא יכלתי להמשיך לכתוב. אתמול גיליתי שהכתיבה לא מגיעה אצלי מהעצב, היא מגיעה מכך שבתקופה הזו ה"בריחה" שלי מהעצב היתה להתחבר לעצמי. כתבתי קצת אתמול, לפני השינה, אבל הייתי עייפה והפסקתי באמצע. כתבתי והיתה לי אותה ההרגשה שהיתה לי פעם, שכתבתי את הפרקים הכי טובים שלי. עכשיו אני בעבודה, והחלטתי שגם בזמן העבודה אני צריכה להתחבר לעצמי. וזה מה שעשיתי כרגע, התחברתי לעצמי, ואני עובדת לפי קצב יותר איטי, שיותר מתאים לי, ואני אגלה לכם סוד... ההספק יותר גדול מאשר מה שהוא כשאני בלחץ. רציתי רק לשתף.

יקירה../images/Emo24.gif אני נסערת מדי להגיב

יום טעון ריגשית פיגוע מצמרר כאב ועצב בלתי נתפסים. מאחלת החלמה מהירה לפצועים
תנחומים למשפחות השכולות

../images/Emo23.gifלהתחבר לעצמי....../images/Emo23.gif

מקסים!!! איזו חוויה נהדרת עברת. אני יכולה להבין אותך, אני מרגישה כך כשאני מציירת זה רק אני,הבד והצבעים. כבר 3 שנים שאני לא מציירת... הייתי עסוקה ביצירה אחרת
.... מתגעגעת שוב לחזור לצייר וזה יקרה בקרוב!!! להתחבר לעצמי- זה כמו מדיטציה שבה את נותנת יד לעצמך... את כל כולך אך ורק עם עצמך בלי מחוייבויות בלי הפרעות
תודה על השיתוף

kikona126

New member
טליה

זאת חוויה, הרגשה, תחושה, שלא צריך לחוש אותה רק בזמן הכתיבה (הציור במקרה שלך) הרעיון הוא לדעת להשאר מחוברת לעצמך כל הזמן, להכיר את ההרגשה, את הסיטואציה ולקחת אותה איתך בחיים. וזה בדיוק מה שאני עושה כרגע, מתחברת לעצמי כל הזמן. והעולם מחייך, הביטחון העצמי עולה, יש הרגשת חופשיות, ורצון לתת בידיעה שהנתינה לא לוקחת ממני וגם לא מוסיפה, זאת נתינה אחרת. אני לא יודעת להסביר את זה, אבל אני מצליחה להחזיק את זה כבר מיום שלישי. מעין הרגשה שהכל טוב! שכלום לא חסר, שהדרך נכונה, שאני אני. קרה לי היום דבר נפלא (מבין הרבה דברים נפלאים) שנחקק בזכרון שלי חזק
נכנסתי היום לדיזנגוף סנטר, ובדיוק מהצד שלי יצאה אמא עם תינוקת בעגלה מהסנטר, התינוקת היתה קטנה כבת 3-4 חודשים. והיא הסתכלה עלי. חייכתי אליה ואמרתי לה "שלום יפיפיה" והיא חייכה אלי חיוך ענקי, עם כל הגוף, כל הגב שלה זז, והידים והרגליים, והפנים אין בכלל מה לדבר. משהו מדהים. קשה לתאר את זה במילים...

סליחה שאני מגיבה רק עכשיו....

התינוקת בעגלה... זה קורה לי הרבה שתינוקות פתאום נועצים בי עינייהם ומחייכים חיוך גדול כאילו משהו בי מוכר להם....חחחח.... תינוקות רואים הילות שקורנים מגופינו ובוודאי ההילה שלך היתה לה נעימה למראה והיא הרגישה בטוחה בקירבתך.

kikona126

New member
באמת? ../images/Emo9.gif לא ידעתי ../images/Emo13.gif

קרה לנו משהו מוזר אתמול.... הייתי אצל בת דודה שלי ויש לה ילדה בת 5 ישבנו ואכלנו (היינו רק צעירים אצלה כל הבני דודים הקטנים ואני - עדיין מחשיבים אותי כשמזמינים רק את הילדים..) ופתאום באמצע האוכל היא אמרה שהכל יחזור להיות כמו פעם, שיהיו הרבה מלחמות כמו פעם, והמצב יהיה קשה... וככה היא אמרה כאלו דברים במשך כמה דקות. היא ילדה קטנה ולא ממש יודעת שהיו הרבה מלחמות במדינה או בעולם בכלל. אף אחד לא הבין מאיפה זה בא... אמא שלה שאלה אותה למה היא אומרת את זה ושלא אומרים דברים שכאלו. לא רציתי לעצור לא את הילדה ולא את האמא. לא ראיתי את זה לנכון. מצד אחד אם אני עוצרת את האמא זה נתינת לגטימציה לילדה, והילדה במידה וזה תקשור מה שקיבלה קיבלה תקשור שלדעתי קשה לילדה לקבל... אולי יש גיל שצריך ללמד אותם לחסום אותו? כמו שאני כרגע מתחברת לזה רק בשעות מסויימות?

למעלה