להיות מדריכת ספינינג

לייף3

New member
להיות מדריכת ספינינג

האם בשביל להיות מדריכת ספינינג עלי להיות קודם מדריכת חדר כושר או שאם אני מדריכת ארובי אז זה מאפשר לי ללמוד קורס ספינינג ולהיות מדריכת ספינינג? אני שואלת כי שמעתי שיצא חוק חדש...... תודה

אבישג7

New member
ואני חשבתי שמספיקה

תעודת זהות.. אבל.. טוב לדעת.. ובאמת אוכפים את החוק הזה?

renegade21

New member
בשביל המועדונים ומרכזי הספורט השונים

ובמיוחד עבור כל המתאמנים אי שם אני מקווה שכן. גם עבור הידע וגם עבור הביטוח נדמה לי שזו הדרישה של חברות הביטוח שמבטחות את אותם מרכזי ספורט שלמדריכים תהיה תעודה זו.

גדעון8

New member
נו באמת.....

זה כמו שאוכפים את החוק(?) שכל ספינינגר חייב לעבור פעם בשנה בדיקות רפואיות. (אבל אולי בעצם זה רק אצלנו???)

renegade21

New member
אצלכם בלבד

ברגע שאדם מגיש למכון הכושר אישור רפואי המאשר לו להתאמן האישור בתוקף ואם אותו אדם לא יידע את מכון הכושר בשינוי במצבו הרפואי לא ניתן לעקוב אחרי זה

מאז ומתמיד = שנים בודדות ?

עד לא מזמן (כמה שנים) לא היה אפילו חוק המחייב תעודת מדריך ספינינג (למעשה לדעתי גם היום אין כזה). באמת היה מספיק להיות בעל תעודת זהות. וגם היום כשיש כנראה תקנה כזו בחוק הספורט (לי אגב לא יצא לראות את החוק המתוקן), יש לא מעט מכונים ורשתות שלא אוכפים אותו. מהיכן הבאת את ה"מאז ומעולם" הזה?

renegade21

New member
לפי ההסבר של רן מגן

בגלל שאופני כושר נחשבות ע"י הוועדות הרלוונטיות כמכשיר חד"כ(הוועדות שדנות וקבעו את חוק מכוני הכושר) על המדריך להיות בעל תעודת חד"כ. ואגב התקנה קיימת מאז שהוחלט שמדריך חד"כ חייב להיות בעל תעודת הסמכה המוכרת ע"י המדינה. בשנת 2003 בוצע רענון אך התקנה וההתייחסות קיימת הרבה קודם לכן. בזמן הקרוב אחפש את החוק ואת ההתייחסות לכך.

ושימי לב

שבאמת בלינק היחיד שעובד משנת 2005 עוד לא היתה שום התיחסות לספינינג אני עדיין לא ראיתי את החוק המעודכן וגם עצם זה שעשו בו שינוי הוא מבחינתי סוג של אגדה אורבנית. סביר להניח שהיא נכונה אבל הייתי שמח לראות את זה כתוב. ובכל מקרה נראה שגם אם יש תקנה כזו, רבים הם המועדונים (כולל רשתות מכובדות) שלא אוכפים אותו.

למעלה