להיות מי שאני ....בוקר של שבת .

• פותח הנושא vali9
  • פורסם בתאריך

vali9

New member
להיות מי שאני ....בוקר של שבת .

אהובים ויקרים. משהו נפלא קורה כאשר אדם מתחיל לאהוב את עצמו ..... הדחף להידמות לאחר מתפוגג ומאבד מכוחו . הרצון ללכת אחרי אחרים מתגמד לאיתו ומוחלף ברצון לחפש את הדומים לך כדי להיות.... השאיפה להשיג חולפת , מאבדת משמעות ... הנטייה לאסוף / להרויח / לבלוט / להיות אחר - גם היא נעלמת לתוך הוויה אחת של שמחה ואושר . כל חיינו מילים עוטפות אותנו מכל עבר . הורים , מורים , ידעונים , מדריכים אין ספור אנשים שיודעים לספר לתאר להגיד לפאר ........ אנחנו כמו ספוג , לעיתים משננים במרץ מילים וציטוטים .... דבקים בתורות ואמונות לרוב .... אף מילה לא יכולה להחליף את עוצמת החוויה . בעולם הטנטרה מילים הן מילים ... אפשר לדבר על זה שעות וימים ניתן לכתוב אלפי מאמרים לעולם לעולם לא נוכל לתאר בשלמות מדוייקת את מה שאנו חשים/חושבים/מרגישים/מפחדים/מאושרים/עפים/אקסטטיים/אורגזמיים ...... אורגזמה - החיבור לאלוהות האם מילים יכולות להחליף את החוויה ? האם בכלל ניתן להסביר את התחושה ? דוגמה נהדרת לחסרונן של מילים כאשר אנו רוצים לחוות . מפגשים רבים של תרגול טנטרי מתבצעים בשתיקה מוחלטת .... פשוט אין צורך..... הגוף מעביר את החוויה באופן כל כך ברור הנפש מתחברת למקום של ידיעה ברורה אין צורך במילים...... להיות טנטרי . להיות במקום שלם בו הגוף מתקבל באהבה ללא תנאי להיות טנטרי להיות בחוויה העילאית .... לחוש את החיבור לעצמך בעוצמה ברורה , לרחף עם האנרגיה ולהפוך לרגע אחד עם כל מה שיש . כשהתלמיד מוכן , המורה נעלם ...... אתה הופך להיות המורה שלך / העצמי שלך / האני שלך התלמיד הנצחי של החיים האלה החיים שבחרת ואתה ממשיך לבחור בהם בכל רגע מחדש ופשוט , מה שנשאר זה לאהוב את מי שאתה בדיוק את מה שיש .......... ללא מילים ............................. ואלי - כוהנת טנטרית .

vali9

New member
יקר מאד.

לשמחתנו , אין לאמונות שלנו יכולת סרוב להתפתחות . אמונות ניתנות לשינוי כאשר מתנהלים במודעות . אם אתה מאמין או לא , אין לזה השפעה בכלל על תוצאות של מפגשים טנטריים . ולתשומת ליבך .... טנטרה מלמדת דרכים רבים לתקשורת , אחת מהן הן מילים ...... תוצאות לאורך זמן ??! אין חיה כזאת בכלל . לכל ארוע /מפגש יש סיבה וגם תוצאה . תוצאה מובילה לסיבה ופעולה נוספת לכן לעולם הן לא תהיינה תוצאות לאורך זמן כי הן משתנות ללא הפסקה ((-: אדם בוחר את דרכו בחיים בכל רגע וזה בסדר לעצור ולהתבונן , אין נכון ולא נכון , לאורך כל חיינו אנו צועדים בדרך שעשוייה מסיבות ותוצאות לרוב ...קוראים לזה קארמה . לכן , אני מציעה להפוך את המשפט שלך ל: אני סקרן לגלות את דרכי התקשורת שקיימים והשפעתם ...(-: חיבוק ויום נפלא

מוזר לי לנהל דיון עם מי שחיה בצורה מסוימת

ומאמינה בדרכה זה כמו לדבר עם חרדים על כפירה ,אני משוכנע שלדברים שאנחנו עושים היום יש השפעה ארוכת טווח ,אפילו הכתיבה שלי כאן בפורום עשויה להוליד מהלך שישנה אצלי משהו בעתיד

ואתה צודק.

ולא רק שאתה צודק, אלא החכמים שלימדו מהי קארמה לימדו שיש גם השפעות ארוכות-טווח וגם תוצאות לאורך זמן. לא צריך אפילו להיות "מאמין" או "כופר" כדי לראות את העובדה הפשוטה הזו.

ההבנות שלך תמוהות בעיניי. מאוד תמוהות

קודם כל, אם אמונה כלשהי חזקה מספיק אכן יהיה לה את הכוח, לעצור התפתחות. דוגמה לכך הם אנשים בעלי כשרונות גדולים אבל עם אמונה חזקה בכך שאינם שווים דבר - עובדה המונעת מהם התפתחות בתחומם. שנית, סדנאות-תקשורת מלמדות תקשורת. אפילו היצמדת לסדנת-תקשורת את המילה "טנטרה" זו עדיין סדנת-תקשורת ולא טנטרה. הטנטרות (האותנטיות) מלמדות ומתוות את הדרך לשחרור והתעוררות ולא "תקשורת". שלישית: לומר ש 'אין חיה כזו בכלל, תוצאות לאורך זמן' (ציטוט חופשי שלי את דברייך) היא אמירה טועה ומטעה, והחיים עצמם מלאים בדוגמאות המוכיחות את ההיפך. דוגמה ראשונה היא עץ או צמח כלשהי המפזר את זרעיו. האם מיד לאחר הזריעה הזרע נובט? ישנם זרעים שתקופת זמן ארוכה עד מאוד תעבור עד שהתנאים המתאימים לנביטתם יחברו. או ניקח לדוגמה את אייכמן: כמעט עשרים שנים עברו עד שנשא האיש הזה בתוצאות מעשיו, ו 15 או 20 שנים בחייו של אדם אינם פרק-זמן מבוטל כלל. דוגמה אחרת הם צאצאיהם של נפגעי הפצצות האטומיות: שנים לאחר שהוריהם ואולי אף הורי הוריהם נפגעו בקרינה, גם הם נושאים בתוצאותיה. את כל אלה היצגתי וזאת אפילו מבלי לומר שכל החכמים שלימדו אותנו מהי קארמה לימדו גם את ההיפך הגמור ממה שטענת, ובמילים אחרות: לא רק שיש תוצאות מיידיות, אלא יש גם תוצאות לאורך זמן. רביעית: בחירה. הבודהה-דהרמה, היוגה והטנטרות השונות מלמדות אותנו שטרם עלייתו של אדם על הדרך הרוחנית וגם בתחילתה אדם מופעל כמעט לחלוטין ע''י התניותיו והרגליו, ואם כי פוטנציאל הבחירה קיים בו, למעשה כמעט ואינו ממומש. הדרך הרוחנית היא זו שמלמדת ומטפחת באדם את יכולת הבחירה שלו מצד אחד ומצד שני מראה ומתווה לו את הדרך להסרת עוּלם של התניותיו והרגליו ממנו עד כדי שחרור מהם. כך שלומר ש "אדם בוחר את דרכו בחיים.. " וגו' היא אמירה שאינה מדויקת כלל וכלל.

vali9

New member
אני בהחלט יכולה להבין את חוסר הבנתך......

מהסיבה הפשוטה , אתה בוחן את מה שאתה רואה שומע וקורא על פי שיכלך . אתה עונה ודן בדברים על פי מה שאספת . אני רואה את הדברים מנקודת מבט אחרת , חיצונית , מעין תקשורת עם מרכז מידע . השכל והידע שאספתי הם מישניים בתשובותי בדרך כלל . רוב התשובות שאני כותבת הן חידות גם בעיני לעיתים ומתבררות לאחר זמן . ההגדרה שלנו מהי תוצאה , שונה . מסלול חיינו הוא כמגדל עם שלבים רבים. אתה אומר שהשלב האחרון הוא תוצאה ארוכת טווח של השלב הראשון , אבל , אם לא יהיו באמצע כל אותם עשרות שלבים לא תהיה תוצאה ארוכת טווח . מכאן שכל שלב תלוי בזה שלפניו ובזה שאחריו , כל שינוי בדרך משנה את התוצאה ומכאן שאינני רואה דבר שהוא ארוך טווח , פשוט מרגע לרגע , הדברים כולם הם עכשויים , מהמודרה . כך גם עם חשיבתך על הדרך הרוחנית ואמונתך שהיא זו שמלמדת את האדם ... אך השאלה הראשונה היא מה מניע את האדם לרצות לחפש מלכתחילה אחר דרך רוחנית ??! הרובד שבתוכנו שעושה את הפעולות איננו אותו רובד שמניע ...... אמונה נובעת מפחד ומצורך היצמדות למוכר ולידוע . דחף הגילוי והלימוד חזק מכל אמונה משום שהוא נובע מהעצמי הגבוה שאינו יודע פחד מהו . ושוב , עניין של ידיעה ואתה יכול לקבל או לדחות . לעניין הרגלי האדם , אתה טוען שהדרך הרוחנית משחררת אותך מהם , אני חושבת שאתה פשוט מחליף אותם בהרגלים אחרים ובכלל הרגל זו לא מילה גסה ...... גם מדיטציה יכולה להפוך להרגל וגם השתטחויות . כל פעולה שנעשית מבחירה מודעת היא נכונה . הייתי רוצה שתגדיר את המילה תקשורת עבורך- תקשורת היא עבורי "העברת מידע" . הדרך לשחרור והתעוררות תלויה בתקשורת טובה שלך עם הגוף שלך ועם הנפש שלך וזה קשור מאד לטנטרה (-: כל העבודה האנרגטית שאנו עושים מקורה בתקשורת של הגוף עם עצמו - גוף אינו יכול לתפקד ללא העברת מידע (-: , צא'קרות , נדים , ינטרות מנטרות כולן עוסקות בחילופי מידע - תקשורת . נסיון להרחיק את הטנטרה מנושאי החיים , ניגוד גמור למארג שמכיל הכל ובכלל כשמנסים להכניס את האינטלקטואל לתוך המהות מתרחקים מהמקור ומהבית . ואלי.

דווקא מאוד הבנתי ../images/Emo13.gif

שדיון ענייני לא יהיה כאן, וזאת משום שאת "יודעת" שאני בוחן את הדברים 'באמצעות שכלי'. האמת היא, שאין לך שום מושג אמיתי מתוך מה אני אומר את דבריי, ובכל זאת מיהרת לחרוץ משפט אודותיי ואודות "שכלי". דרך אגב, הרטוריקה בה את משתמשת היא רטוריקה ניו-אייג'ית טיפוסית, שאף על התנגדותה הגלויה לשיפוט לא מפסיקה למעשה לשפוט, ובייחוד את האמצעי הכל כך לא מועיל מבחינתה שנקרא "שכל". בניו-אייג', הכל הולך. הכל לגיטימי. כל הזיה ומשוגת-רוח זוכה לכבוד. כל פרשנות, והזויה ככל שתהיה, הניו-אייג' מקבל, ולכן השכל זוכה בו לדה-לגיטימציה כל כך עמוקה. בדיון ראוי, כל טענה זקוקה לראיה שתתמוך בה, אם בעל-שיח כלשהו ירצה שטענותיו תתקבלנה ברצינות, וכל טענה הפוכה חייבת להיתמך בראייה משלה. לומר את הדברים ש'את רואה אחרת' יהיה זה כאילו לא אמרת כלום. אני הבאתי ראיות לדבריי, ולא מתוך שכלי או דמיוני בדיתי אותם, אלא מתוך החיים עצמם. בכל אופן, גם לדעת מתי לפרוש צריך לפעמים, וכאן אני פורש

חברים יקרים לאמת שני צדדים

ודיון רציני יכול להתקיים אם כל אחד יהיה קשוב לאחר אני שומע אותכם ובאמת לא מבין מספיק בכדי לומר מי צודק ומי טועה אבל יש הגיון בשני התפיסות אולי בן ואפרת ימצאו את שביל הזהב ונחכים כולנו --- או שלא עלינו ,נקבל דעה שלישית
איך שלו יהיה נהנתי לקרוא אותכם . לזמן יש משמעות עבורי והדרך סוגה בשושנים

vali9

New member
יקירי האהוב מאד.

אני מצטטת אותך : " בדיון ראוי, כל טענה זקוקה לראיה שתתמוך בה, אם בעל-שיח כלשהו ירצה שטענותיו תתקבלנה ברצינות, וכל טענה הפוכה חייבת להיתמך בראייה משלה. לומר את הדברים ש'את רואה אחרת' יהיה זה כאילו לא אמרת כלום. אני הבאתי ראיות לדבריי, ולא מתוך שכלי או דמיוני בדיתי אותם, אלא מתוך החיים עצמם." ובכן . דיון ראוי ?! מי מחליט מהו דיון ראוי , האם אפשר בכלל לקיים דיון ראוי על חוויה ? אתה מתרגם בכתביך את הפאווה של המוות , את ההכנה .... אני חוויתי את ההכנה ואת המוות עצמו
האם ניתן לקיים על כך דיון ? האם עלי מוטלת חובת ההוכחה ?? בלתי אפשרי ידידי , דרכך היא דרך ההוכחות והטיעונים ואינני הולכת בדרך הזאת. אני כאן לא כדי להגן על דעותי אמונתי והתנהלותי בעולם , ..... אני כאן כדי לשתף , לספר , לאהוב ותו לא . מי בכלל קובע כיצד אמור להתנהל דיון , זוהי נורמה חברתית , רגילות ..... חלק מדרכי לחקור את החיים האלה היא שינוי דפוסים , על פי רצוני ובחירתי ולא על פי נוהל חברתי זה או אחר , קוראים לזה טנטרה !!! הטנטרות העתיקות שאתה מדבר עליהן בידענות כה רבה - מטיפות לחצות גבולות , לעשן עלים ולעבור לעולם הרוחות , לשתות יין ולהשתכר , לאכול מכל הבא ליד - כל מה שאסור היא מעודדת ! נכון שהטנטרה היום איננה מרחיקת לכת למקומות האלה אבל זה הרעיון בכללותו ואם מישהו הולך בדרך שאחרים התוו לפניו הרי הוא ככדור מתגלגל ולא אדם חוקר...... ראיות לדברי ?? זה לא בית משפט כאן והשכל נשאר מעבר לדלת בחוויה שלי . הרוח חזקה מכל משב הבל פה האדמה חמה ומכילה כל תפיסה ושינוי מבחירה המים ישטפו את הרשעות ויזרימו רעננות והשמש והאש ישרפו כל התנגדות ויבעירו את התשוקה לחיים ולהיות
זו הטנטרה כפי שאני מנתבת בה את דרכי , מותר לך להקיא .... אני מביאה אהבה ואתה ?! נמסטה. ואלי - כוהנת טנטרית .

ושוב, רטוריקה ניו-אייג'ית

שאינה מתייחסת לגופם של דברים אלא נועדה לתקוף את דוברם בטענות שווא. הדברים שתרגמתי, ושאחד מהם שעדיין בתהליכי תרגום, הם "37התרגולים של הבודהיסטווה" ו "מחרוזת אבני-החן של השחרור". לא תרגמתי שום דבר שקשור לפו-ווה, ואינני מדבר כלל על פו-ווה. את מדברת על משהו, אני מתייחס לגופם של דברייך, ואת מגיבה בדברים אחרים. בהתייחס לשאר דברייך, אשאיר אותם לך ולמי שמתעניין בהם. שאי ברכה

vali9

New member
אמרת שאתה הולך והנה חזרת ...../images/Emo24.gif

הבנת הנקרא היא כנראה עניין עמום איתך..... לקחת שתי תגובות שלי ועשית מישמש שלם , זכותך...(-: מנסה להבין מי דרך לך כאן על הרגל ומדוע אתה כל כך כועס ומלא טירוניות על העולם , רק בגלל שהדברים אינם הולכים על פי דעתך ?! תמיד אני אומרת ואחזור על כך גם כאן - מה שאתה כועס עליו ומעורר בך רצון למאבק לעולם יהיה משהו שאינך אוהב בתוכך .... ואם אתה בורח כשלא מסכימים לאג'נדה שלך , זו דרך שאתה בוחר
ו-למרות חוסר "אהדתך" לניו-אייג' בלשון המעטה , אתה עדיין אהוב ו-על אף השתלחותך במנחי הטנטרה , גם בנאו-טנטרה וגם ב"דקינים" אני מתבוננת ומנסה ללמד על עצמי עוד משהו קטן כי הרי אנחנו השתקפויות ... ובטח תגיד שאני שבוייה באמרות הניו-אייג' שוב....
אז כן ידידי - זו דרכנו כאן וגישתך הקשה והפוסלת לא תמנע מאיתנו להמשיך לאהוב , לספר ולשתף היא תהווה שיעור קסום על האדם ועל עצמנו
ואלי - כוהנת טנטרית גאה

vali9

New member
" היותו שונה מן ההמון בכל מחשבה ומעשה........

" זה הסימן לאדם עילאי ..." נכון , תרגום מאנגלית "מחרוזת אבני החן של השחרור" וכן - אתה זה שתרגמת שנטידווה ... זו אני שאתה מדבר עליה . שונה בכל מחשבה ומעשה .......... קסם של דיון לא ?! אהבתי

הי ואלי.. את מדהימה!

פעם ראשונה שאני בפורום הזה ואני קוראת כל מיני תגובות שלך.. ואת פשוט חכמה ומדהימה.... סתם רציתי שתדעי..

למעלה