תוכן-מקודם
Member
קרדיט תמונה: pexels
לא משנה מה החלטתם ללמוד לתואר, אם זה: מדעי המדינה, פסיכולוגיה חינוכית או מדעי המחשב, קיימת ייתכנות גבוהה שיש שאלה שמטרידה אתכם לקראת הלימודים והיא – כמה יעלה לכם להיות סטודנטים?
הרי זה דבר ידוע שההוצאות של סטודנט לא מתחילות ונגמרות בשכר הלימוד והן כוללות גם: נסיעות, מגורים (במידה ולא נשארים בבית ההורים), כלכלה ורשימה ההוצאות הקבועות והחד פעמיות עוד ארוכה..
אז כמה באמת עולה להיות סטודנט? במאמר הבא ננסה לענות על השאלה:
ההוצאות שיש לקחת בחשבון
סטודנטים אשר עוזבים את בית ההורים למהלך הלימודים, יתמודדו בראש ובראשונה עם ההוצאה של שכר הדירה – עכשיו, השאלה מה יהיה גובהו של שכר הדירה, תהיה תלויה בפרמטרים שונים כמו: היכן הדירה ממוקמת, עם כמה שותפים הדיירים מתגוררים ועוד.. – מדובר בסכום אשר ינוע ברוב המקרים בין 2000 ל-2500 ₪ - כאשר, רוב הסטודנטים יבחרו לגור בדירות שותפים, ביחידות דיור או בדירות חדר.
גובהו של שכר הלימוד עומד על 10,932 ₪ ללימודי תואר ראשון – זה אומר הוצאה של קרוב ל-900 ₪ לחודש – כמובן, שעלות שנת לימודים במכללה פרטית תהיה גבוהה הרבה יותר ויכולה להגיע ל-25,000 ₪ לחודש.
בשלב הבא, צריך להכניס לתמונה את כל הוצאות הדירה: חשמל, ארנונה, טלפון, אינטרנט וכמובן, אוכל ומחייה – כידוע יוקר המחייה בישראל רק הולך ועולה עם הזמן, כך שמדובר בהוצאה שיכולה להגיע לעוד כ-1000 ₪ לחודש.
סטודנטים משלמים גם עבור הדפסות, עבור כריכים וקפה בקפטריה, עבור ספרים ועוד.. מדובר בהוצאה נוספת של כמה מאות שקלים בחודש.
כמובן, שיש גם את נושא הנסיעות – וכאן השאלה אם הסטודנטים מחזיקים ברשותם רכב, מגיעים בתחבורה ציבורית או גרים במרחק הליכה ממוסד הלימוד (מה שחוסך את ההוצאה הזאת).
סטודנטים הם לרוב אנשים צעירים אשר אוהבים גם לבלות וליהנות – כך שההוצאות שלהם יכללו גם ישיבה במסעדות, מסיבות, חדר כושר ועוד..
בסופו של דבר, גובה ההוצאה הכספית של סטודנט, אשר לא גר בבית הוריו יכול להתחיל ל-5000 ₪ ולהגיע גם ל-7000 ₪ ויותר.
ומה לגבי הכנסות?
סטודנטים רבים בוחרים לשלב עבודה עם הלימודים האקדמיים – זאת יכולה להיות עבודה במשמרות, עבודה מהבית, עבודה בערבים, עבודה בסופ"ש ועוד..
הכנסות יכולות להגיע גם ממלגות – אשר יכולות לכסות את רוב שכר הלימוד – מה שיכול לספק אוויר לנשימה עבור סטודנטים.
אז איך ניתן לחסוך?
זה אומנם נכון שלסטודנטים לא תמיד קל להסתדר מהבחינה הכלכלית, אבל ישנן מספר פעולות בהן כל סטודנט יכול לנקוט על מנת להוזיל את ההוצאות החודשיות ולעבור את התקופה הזאת עם קצת יותר מרווח לנשימה ובין היתר:
- להישאר לגור בבית ההורים – אם מסגרת הלימודים לא רחוקה מבית ההורים, אין כל ספק כי מגורים בבית ההורים היא פעולה אשר בכוחה לחסוך סכומי כסף משמעותיים.
- לנסות ולהפחית את עלות הנסיעות – לדוגמא, סטודנט אשר מגיע עם רכב פרטי, יכול להציע לעוד סטודנטים לנסוע איתו בתמורה להשתתפות בדלק או פשוט לעשות תורנות הסעות עם סטודנטים אחרים.
- להגיש כמה שיותר בקשות למלגות – אין ספק שמלגות יכולות לעזור המון לסטודנטים ולכן, ההמלצה היא כמובן, לערוך היכרות עם כמה שיותר מלגות אופציונאליות ולהגיש בקשות.
- להביא אוכל מהבית – זה אומנם חסכון קטן (אבל ברבות הזמן הוא יכול להפוך למשמעותי), אבל תמיד אפשר להביא כריכים מהבית במקום לקנות בקפיטריה.
- לחשוב פעמיים לפני שמוציאים כסף – כסטודנטים אין באמת סיבה שתוותרו על בילויים ועל דברים שאתם אוהבים לעשות, אבל אם יש הוצאות שאתם מרגישים שניתן לוותר עליהם, כדאי לחשוב פעמיים לפני שמוציאים אותן.