להיות סקסולוג

עומרפ1

New member
להיות סקסולוג

אני מקווה שזה קשור לכאן :)

אני על סף סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה בתל אביב, ולאחרונה חושב להיות סקסולוג. בעצם יש לי שתי שאלות:

1. אם ארצה להיות סקסולוג דרך פסיכולוגיה, כלומר אלמד תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, אצטרך לעשות התמחות גם בפסיכולוגיה קלינית ואז בנוסף התמחות בסקסולוגיה? או שפשוט לאחר סיום התואר השני בפסיכולוגיה קלינית אגש להתמחות בסקסולוגיה?

2. הבנתי משיטוט באינטרנט שאפשר להיות סקסולוג גם דרך עבודה סוציאלית? האם זה אומר שבעצם אני יכול עם תואר ראשון בפסיכולוגיה שיהיה לי בקרוב ללמוד תואר שני בעבודה סוציאלית ואז להיות סקסולוג? זה יכול להיות מסלול טוב כי ככה תנאי הקבלה לתואר השני יהיו קלים יותר, לא? במקום שאני אצטרך להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, דבר הרבה יותר קשה. אם זה נכון, האם יש משמעות למסלול ממנו מגיעים לסקסולוגיה? כלומר בין אם זה דרך תואר שני בפסיכולוגיה או דרך תואר שני בעבודה סוציאלית.

תודה רבה מראש!
עומר

katzeran

New member
יש בכלל התמחות בסקסולוגיה?

למיטב ידיעתי תחום הסקסולוגיה לא מוסדר בחוק בשום צורה, אין התמחות שצריך לעשות או משהו כזה. לצורך העניין אתה יכול לקרוא לעצמך סקסולוג כבר עכשיו.

sense9

Member
מנהל
אאל"ט

יש לימודי תעודה בבר-אילן ואת"א לסקסולוגיה, שאליהם מתקבלים רק פסיכולוגים, רופאים, עו"ס קליניים וכד'.

katzeran

New member
צודקת

הנה למשל מבר אילן: http://www.biu.ac.il/soc/sw/hemshech/a01.html

אוכלוסיות היעד
עובדים סוציאליים בעלי תואר שני ומעלה בתחומי הטיפול
רופאים בעלי תואר MD ובעלי רשיון לעסוק ברפואה בארץ
פסיכולוגים בעלי תואר שני ומעלה והרשומים בפנקס הפסיכולוגים בתחום הקליני, הרפואי או השיקומי
בעלי תארים מתקדמים בתחומי הטיפול
קרימינולוגים קליניים

למעלה