להיות עם ים על ההר

alongo1

New member
להיות עם ים על ההר

חג שמח ושבוע מאוד עצוב עוזבים אותנו בשעות אלו. שבוע שהתעצב לנו בגלל אירועים קשים שהתרחשו במהלכו במדינה, שפשוט מחמיצים את הלב כשמתוודעים אליהם, ולמשך שעות וימים אחר כך.
אירוע אחד שלא עוזב אותי וקורא לי לכתוב, הוא הידיעה על הישראלית שנהרגה במהלך טיול שלאחר צבא בגרמניה, ים לוי.
לפי הכתוב, היום שבו אבד הקשר עם ים היה יום הולדתה, ובו היא בחרה לטייל לבדה במסלול של נוף וטבע, במעלה הר, עליו מצאה את מותה.
ביום גילוי הגופה עברתי על הכתבות באינטרנט ו"פגשתי" בטוקבקיסטים מנומסים פחות ומנומסים יותר, הראשונים מביעים את כעסם על "הצעירים האלה שקוראים תיגר על סכנות העולם" והאחרונים מבכים את צערם במילות תנחומים למשפחה, תפילה ו"חבל".
ואני לעומתם רוצה להגיד, שאני מבין. מזדהה ומרגיש שאני יודע מה משך אותה כל כך לצעוד את צעדיה האחרונים בעולמנו.

ביום הולדתי ה-22 לפני 3 שנים חתכתי את שגרת יומי ועליתי לבדי על אוטובוס בדרך לעיר כלשהי בארץ, כמעט ואקראית, מקום חדש שאינו מוכר לי. לא עשיתי שם דבר פרט מלהימצא במקום הזר, אולי כדי ש"מה שאני" יבלוט מעל ל"מה שאינני", וכך אוכל לחשוב הכי צלול שאפשר, דרכי לאן.
כי כל הברכות לאושר גדול בעתיד ולהגשמה עצמית שמתקבלות ביום הזה הן כבר לא מספיקות לבדן, ואני יודע שהאושר מחייב אותי בעשייה. אם אלך בדרך הנכונה אגיע אל האושר. אם אשגה, אולי לא אהיה מאושר או שאחווה אושר מופחת. וגם אם אבחר בדרך הנכונה וודאי לא יחסרו בה מכשולים איתם אצטרך להתמודד...
אין יותר את בית הספר או את הצבא ברקע שמאפשרים לי להגיד "עכשיו אחשוב, אחר כך אבצע." זו הנקודה שבה אנו מבינים שלא חשבנו מספיק אז, ובעצם לא יכולנו לחשוב בצלילות באשר לעתיד, כשהיינו בתוך המסגרות.
ובנקודה הזו כשהכל פתוח לפנינו אנחנו עדיין לא מבינים, שכנראה לעולם לא נוכל לקבוע מראש את הדרך ולהיות בטוחים לכל אורכה שהיא היחידה מההתחלה ועד הסוף, ושהטעויות יימצאו בה כך או אחרת.
שזה פשוט לא עובד ככה.

ים הרחיקה עד גרמניה והוסיפה להרחיק ולהרחיק דרך מדרונו של הר מבודד - כדי להתקרב.
כבר לא נוכל לדעת בוודאות על מה חשבה ים באותם רגעים, איזו תובנה ביקשה לשלוף מעולמה הפנימי או עם אילו זכרונות ותקוות התמודדה. אבל אנחנו הצעירים, שותפיה לפרשת הדרכים, כן יכולים להזדהות,
להידהם, איך ברגע אחד עוברים מהמקום שהוא הכי קרוב לאינסוף שבפנים, אל האינסוף שבחוץ, המוות.
לקוות, שהטרגדיה של ים תלמדנו לפקוח עיניים ולנתב, כל אחד את דרכו, כך שיוכל להגיע למקום הכי קרוב או הכי רחוק שאפשר וגם לחזור ממנו.

יהי זכרה ברוך

Liliumit

New member
ים היתה חברה שלי,

אמנם לא קרובה במיוחד, אבל היינו יוצאות מבלות לעתים,
אני לא אומרת את זה בגלל שהיא מתה, אלא בגלל שזה מה שהיא שדרה לעולם.
ילדה חכמה. צוחקת, נותנת מעצמה. ילדה באמת באמת.. טובה.
ילדה שבביה"ס עשו לה חיים קשים והיא לא נתנה לזה לגיטימציה להוציא את זה על אנשים אחרים.
באמת באמת ילדה טובה.
וזה הזוי פתאום להסתכל על תמונות מלפני, כמה, חודש? פתאום לקלוט שזה כבר לא יהיה. פתאום איך ברגע אחד בן אםד מתאדה מן העולם.
שוב, לא שהיינו קרובות במיוחד, אבל זה כואב. וכואב לראות את החברות הטובות שלה מתייסרות, את כל מה שאנשים עשו בשבילה במהלך השבוע הזה שלא מצאו אותה.
כואב לחשוב על המשפחה, על ההורים שהיו צריכים לזהות את הגופה המרוסקת של הבת שלהם.
ילדה מקסימה, באמת.

פשוט כואב הלב.

למעלה