להיות פיזיותרפיסט- אופי העבודה

Just a sheeeep

New member

שלום לכם,

אני מתעתדת ללמוד פיזיותרפיה
אבל אני לא הולכת לשאול אתכם על אופי הלימודים, אלא דווקא על אופי העבודה האמיתית

כל מה שאתם יכולים לספר לי יתקבל בברכה
עד כמה הקושי הוא פיזי? האם ניתן להשתכר בכבוד גם בלי לעבוד בכמה משרות? האם מתמקצעים בתחום אחד, וכמה תתי תחומים כאלה יש? האם אופי העבודה בבתי חולים שונה מבקופות חולים או מוסדות פרטיים?

זרקתי לאוויר כל מה שהיה לי בראש, אבל בטח יש פה שאלות שאני עדיין אפילו לא יודעת לשאול, ולכן אשמח לכל בדל מידע:)

המון תודה, חג שמח!

בוקר טוב,

פיזיותרפיה היא מקצוע נפלא, מאד רחב ומגוון - מטיפולים נשימתיים ביחידות טיפול נמרץ ובמחלקות אשפוז בבית חולים ועד טיפול בליקויים ברצפת האגן ומניעת דליפת שתן, משיקום פצועים במרכזי שיקום גדולים ועד טיפול בכאבים כרוניים במסגרות שונות. ועוד ועוד (טיפול בפציעות ספורט, טיפול בסחרחורות, טיפול בחולי טרשת נפוצה, טיפול בילדים עם ליקויים התפתחותיים, טיפול בקשישים סיעודיים בבתי אבות, טיפולים בבריכה, ועוד ועוד ועוד) בסופו של דבר, בלימודים נחשפים לרוב התחומים, עוברים התנסויות בתחומי העיסוק העיקריים (טיפולים נשימתיים, טיפולים אורטופדיים, שיקום, ילדים, גריאטריה) ואחרי כן כל אחד לוקח את זה לאן שמתאים לו.
מטבע הדברים, כן, העבודה בבית חולים שונה מעבודה בקופת חולים, במכונים פרטיים וכד'. אני ממליצה בחום, לפני תחילת הלימודים, ללכת לראות בעיניים מה זה פיזיותרפיה - הרבה מקומות (במיוחד ציבוריים) מאפשרים להגיע לצפות בעבודה.
לגבי ההשתכרות - עם עבודה קשה, אפשר להשתכר בכבוד פלוס. אני לא מכירה הרבה פיזיותרפיסטים עשירים..

בהצלחה,
עדי

Just a sheeeep

New member
המון תודה
עוד שאלה קטנה...

עד כמה המקצוע נחשב למלחיץ?

יש מקצועות עם רמת לחץ גבוהה יותר וכאלה פחות, איפה זה ממוקם על הסקאלה?

(אחד הפרמטרים החשובים בשבילי הוא סביבת עבודה רגועה יחסית)

המון תודה עוד שאלה קטנה..

אני חושבת שזה גם תלוי בתחום שעוסקים בו וגם בפיזיותרפיסט/ית עצמו/ה.
הלימודים עצמם עמוסים ומלחיצים. אחרי כן אפשר לעבוד במקומות מלחיצים יותר ופחות

למעלה