להיות רחוק, להרגיש קרוב

GabyKoren

New member
להיות רחוק, להרגיש קרוב

אם אני צריכה לבחור את ה דבר הכי קשה מלהיות הורים בחו"ל, אז זה ה ריחוק מהמשפחה הקרובה ולראות את יותם גדל רחוק מהסבים, סבתות דודים ובני דודים. אמנם יש מצלמות ווידאו וביקורים פעם.פעמיים אבל העדר ה "יום-יום" הכי קשה לי. אשמח לשמוע על רעיונות מקוריים איך עזרתם לכל הצדדים להרגיש קרובים יותר שיהייה לכולם סוף שבוע נחמד

ניסינו כמה דברים

אחד זה טלפון - לא היה הצלחה גדולה. יותם (גם לבני קוראים יותם) היה מאד קשור לסבא שלו שהיה מטפל בו יום בשבוע. רק כשחזרנו לארץ לביקור הבנו עד כמה. שהם נפרדו שוב היה בכי קורע לב. (עזבנו שיותם היה בן 1.5 היום הוא בן 2.5) מה שהציעו לנו לעשות (יותם מקבל עזרה ממטפל במשחק מאחר ויש לו קשיים בתקשורת - חלק בגלל המעבר וחלק בגלל האופי של הילד) הוא להכין ליותם אלבום תמונות קטן עם תמונות של מקומות שהוא אוהב כאן וגם בארץ ועם תמונות של אנשים שהוא אוהב להראות לו ולדבר איתו. אנחנו הולכים לעבור שוב עוד חצי שנה ולכן חשוב לנו מאד לא להשמיד את העולם שלו שוב אלא לקחת את העולם הזה איתנו - תמונות יכולות להראות שהדברים עדיין קיימים ומאפשרות לדבר עליהם. יותם מדפדף רואה מקומות מוכרים וגם מקומות רחוקים אנשים רחוקים ואנחנו יכולים לדבר על זה. מעבר לזה יש את אניטרנט עם המצלמה אנחנו עדיין לא התקנו אבל אני מעוניינת, ברגע שיהיה לי מספיק זמן למצוא איזו מצלמה מומלצת,ככה אפשר לדבר ולראות בזמן אמת... זה שרשור ממש מעניין אני אשמח לראות מה אנשים אחרים עשו. גם לנו

הקראת סיפורים

תבקשי מהוריך/קרוביך אליהם מתגעגע יותם שיקליטו (על קלטת אודיו או וידאו) סיפורים ליותם ותשמיעי לו אותם.

ronnieyuval

New member
איזה רעיון מעולה!

אני אבקש מאמא שלי ושל בעלי, ומאחותי. רעיון פיצוץ! ויובל כל כך אוהבת לדבר איתם בטלפון, במיוחד שהם שרים לה שירים...

מנסיון, זה עובד מעולה

אני ממליצה דוקא על קלטות אודיאו, לא על וידאו. וידאו מצמיד אותך למכשיר הטלויזיה, עם אודיאו אפשר ללכת לכל מקום (בווקמן) או לנסוע ולהקשיב באוטו. אצלינו זה היה להיט. יש לנו כמה וכמה קלטות כאלה, אף פעם לא נס ליחן.

kloei

New member
פגישות דרך האינטרנט עם מצלמה

וגם אימי נוהגת להשאיר למורן הודעות במזכירה האלקטרונית ואנחנו לא מוחקים אותן כך שמדי פעם הוא ניגש ולוחץ לבד כדי לשמוע את ההודעות והוא מזהה את הקול ואומר "תא תא" (סבתא). חוץ מזה בגלל שהוא כבר פגש את הורי מספר פעמים בישראל ואצלנו בבית אז הוא מצליח לזהות אותם גם במסך המחשב עם תוכנת נטמיטינג (גם בלי אינטרנט מהיר במיוחד)

למעלה