להיות שלם.

ronaviv

New member
להיות שלם.

הנושא של נשים שלא מעונינות ללדת, מרתק אותי, כבר כתבתי לפני כמה ימים על התפיסה האבולוציונית שלי את הנושא. אני באופן אישי, מאד דו ערכי לעיניין. אין לי חוייות לידה, גם לא חויות של הריון, להיות כנה, ילדים מעולם לא היוו אצלי צורך, אלה קבלה. קיבלתי את העובדה שנשותי רצו לעבור את החוויה הזאת כמשהו שיש לחיות איתו. השקעתי בילדי כשהיו קטנים, השקעתי בהם יותר מהמקובל, לומר שנהנתי להיות הורה של תינוקות, או של ילדים קטנים מאד, ממש לא, זכרונות הגן הציבורי שיש לשרוף בו שעות על נדנדות וקרוסלות, עוד עמוק בליבי. הם גדלו, נהיו לאנשים, אנשים מרתקים, קרובים מקסימים. אני נהנה מהם כבר שנים רבות, וההנאה רק הולכת וגדלה. אני לא חושב שיש לי זכות הטפה לתפיסה כזאת או אחרת, ברור לי שאין באף אחת מהתפיסות קדושה. כל מי שמכוון את עצמו להורות עושה זאת מטעמיים של אגואיזם פרטי או זוגי, כך גם מי שלא. האגואיזם הזה, הכל כך חשוב, נועד לסנן עבורנו מה טוב ומתאים לנו ומה לא. החשוב, לעשות את מה ששלמים איתו. לא פחות חשוב, להיות גמיש מספיק כדי להבין שמה שהתאים לנו פעם, עשוי לא להתאים לנו מחר. חשוב מאד מאד, להיות חזק מספיק כדי לחצות קוים מתפיסה אחת לאחרת, כי זה מה שמתאים לנו עכשיו. חשוב מאד מאד מאד להבין שבנושא כמו ילדים, החלטה על לא ללדת, היא החלטה אשר יכולה להשתנות לפחות בטווח גיל הפוריות, ההחלטה על כן ללדת, היא החלטה לקחת אחריות על חיים שהענקת, אך הם לא שלך. עוד חשוב, המעבר מאגואיזם צרוף אשר הוא הסיבה היחידה שבגללה נשים יולדות, מתחלף בבת אחת להענקה ללא גבול. יש בי הרבה השתאות על הטבע המתעתע, אשר מטיל עבדות, וזאת אשכרה עבדות ועל הנשים שלוקחות על עצמן את אותה עבדות באהבה או לפחות בקבלה. אך מי אני שאשפוט.

I s t a r

New member
מעניין מאוד לקרוא אולם

עליך לקחת בחשבון גם דברים נוספים- למשל- העובדה שלנשים רבות מאוד בעולמינו **אין ברירה** אלא להפוך לאמא -גם בעל כורחן. כלומר, אפשרות הבחירה אם להיכנס לעבדות הזו או לא אינה מונחת בידן כלל. סיבתן אינה אגואיסטית אלא חוסר ברירה מוחלט- בנוסף, הילודה היא כלי בלבד- כלי משום שבחברות רבות ללא ילדים שיקיימו אותך בגיל מאוחר- אין לך סיכוי לשרוד. כשהגבר /אישה מזדקנים באפריקה/סין בעיקר באיזורים כפריים לדוגמה- ללא ילדים שיאכילו אותם ויטפלו בחקלאות/עיזים וכו'- הסיכוי שלהם לשרוד אינו רב, כך שזה לא יותר מכוח עזר מיומן וחייב, בעיקר אם לוקחים בחשבון אחוזי תמותת תינוקות וילדים -חובה לעשות עוד כמה כדי להבטיח הישרדות. אם אתה מדבר על העולם המערבי- עליך להבין שהבחירה לא להפוך להורים קיימת רק בכמה עשורים האחרונים של המאה שהרגע סיימנו..בנקודת מבט כללית, זה כלום זמן.. אולם ברור שזה חלק מהתפתחות קוסמית- לאפשר לבני האדם להתחיל להציל את כדור הארץ ,את עצמם מעוני ורעב ומחלות, ולאפשר איזון בין אנרגיה גברית ונשית -או במילים אחרות -שוויון הזדמנויות בו כל אחת/אחת חופשי/ה לבחור את דרכה -כולל בנושא ההתרבות האנשוית שאורה לדעתי להיות חלק מההתפתחות הזו שתביא בסוף לביחרה חופשית לחלוטין ולכן גם להרבה פחות אוכלוסין והחיזוק משאבי הקיום שלנו כבני אנוש יחד עםפ מימוש עצמי שבא מבחירה ולא מכפייה. השמנים הללו עוד רחוקים, אולם כמה נפלא שקיבלנו את המתנה להיות נוכחים בתחיל ת התהליך הזה..

ronaviv

New member
את לגמרי צודקת..בעיקר שיש לנו אופצי

בעיקר שיש לנו אופציה לבחור, מה שאין לרוב העולם.

למעלה