עוד כמה מילים על לה-נוטרה
בבי"ס מועברים קורסים בני 4-5 ימים המקיפים נושא מסוים ויכולים גם התאים לחובבים בעלי רמת ידע גבוהה. בקורס כזה לוקחים בחשבון שכל המשתתפים מכירים מינוחים מקצועיים של חומרים, שיטות עבודה וכלים ברמה סבירה (אלא אם כן מדובר בקורס בסיסי). חלק מהקורסים מועברים ע"י מורים דוברי אנגלית (רצוי לבדוק את זה במזכירות טרם ההרשמה), אבל מנסיון- ידיעת צרפתית בסיסית נחוצה ביותר. הלימודים מתחילים בשעה 8:30 ונמשכים עד 17:00. קורס שכזה יעלה בסביבות 800-1000 יורו. (כדאי לקחת בחשבון גם מגורים וטיסות בנוסף) ניתן לקחת מקבצי קורסים- ולצאת ללמוד לשלושה חודשים או חצי שנה, אבל גם קורס אחד של שבוע "הולך". חלק מהאנשים שפגשתי שם לקחו מקבץ שהתחיל בקורסים בסיסיים (מבואות עבודה וכו') דרך הנושא שבו רוצים להתמקד (נגיד קינוחים בסיסיים) ועד הנושא הממוקד שמאד מענין אותם (שוקולד), ובסמסטר הבא שוב- מבואות אחרים וגו'. פשוט לפנות אליהם ולבקש את קטלוג הקורסים במייל.