להיות שף

להיות שף

אני מעוניין לדעת כמה שיותר על "איך להיות שף" איפה הכי כדי ללמוד? האם בחו"ל עדיף ואיפה? ובקיצור מה צריך לעשות? תודה לעונים

terroir

New member
ברוך הבא, אבל.. למה לא לעשות חיפוש?

כמובן שאנחנו מאוד שמחים שמצטרפים אלינו עוד ועוד חברים חדשים. אבל לפני שפותחים שרשור חדש, מומלץ לבצע חיפוש קצר בפורום כדי לראות אם דנו בשאלה הזו בעבר. עניין של נימוס כלפי חברי הפורום הוותיקים, שעלולים למצוא את עצמם משועממים מדיונים חוזרים. רק אם השרשורים הקודמים לא מיצו את הדיון או לא נותנים תשובה, אפשר לפתוח שרשור חדש (ולציין בו את השרשורים הקודמים, להראות שהשקעת עבודה לפני שאתה מבקש מאחרים לעבוד בשבילך). הנה שני השרשורים שהיו לנו בעבר על לימודי בישול בארץ ובפריס.

באמת מצטער

אני באמת מצטער שלא השקעתי מאמץ.....נו מה אתם רציניים כולה שאלתי שאלה מה גם שאני לא מבין שיט בשירשורים אז פשוט יכלתם להתעלם ולא להראות כמה לא כיף לשאול פה שאלה תודה בכל מקרה

terroir

New member
אין בעד מה..

אני מקווה שהמידע שמצאת יעזור לך, ואם לא, אתה מוזמן להמשיך את השרשור בשאלות נוספות. ואגב, איני מוצא משום בקשת נימוס כלפי חברי הפורום משום חוסר נחמדות. אנחנו נוהגים להיות נחמדים כשנחמדים איתנו. שבוע טוב.

קונרד

New member
עוד כמה מילים על לה-נוטרה

בבי"ס מועברים קורסים בני 4-5 ימים המקיפים נושא מסוים ויכולים גם התאים לחובבים בעלי רמת ידע גבוהה. בקורס כזה לוקחים בחשבון שכל המשתתפים מכירים מינוחים מקצועיים של חומרים, שיטות עבודה וכלים ברמה סבירה (אלא אם כן מדובר בקורס בסיסי). חלק מהקורסים מועברים ע"י מורים דוברי אנגלית (רצוי לבדוק את זה במזכירות טרם ההרשמה), אבל מנסיון- ידיעת צרפתית בסיסית נחוצה ביותר. הלימודים מתחילים בשעה 8:30 ונמשכים עד 17:00. קורס שכזה יעלה בסביבות 800-1000 יורו. (כדאי לקחת בחשבון גם מגורים וטיסות בנוסף) ניתן לקחת מקבצי קורסים- ולצאת ללמוד לשלושה חודשים או חצי שנה, אבל גם קורס אחד של שבוע "הולך". חלק מהאנשים שפגשתי שם לקחו מקבץ שהתחיל בקורסים בסיסיים (מבואות עבודה וכו') דרך הנושא שבו רוצים להתמקד (נגיד קינוחים בסיסיים) ועד הנושא הממוקד שמאד מענין אותם (שוקולד), ובסמסטר הבא שוב- מבואות אחרים וגו'. פשוט לפנות אליהם ולבקש את קטלוג הקורסים במייל.

NIRGO22

New member
מי יכול לעזור לי?

ברצוני לברר על קורסי בישול בחו"ל, איפה אפשר לקבל מלגות אנא עזרתכם הדחופה

terroir

New member
זה עתה שורשרת אליו

כדי למנוע מהודעות לצלול להן אל הארכיון. אם תקרא את התשובה הראשונה להודעה הפותחת בשרשור הזה, תמצא בתוכה שני קישורים לשרשורים שהיו בעבר בפורום, בנוסף לאינפורמציה שנתנה קונרד על לה נוטרה למעלה.

למעלה