להיזהר מגזענות

אלוני.

New member
להיזהר מגזענות

ולהיזהר משנאה . מגזענות לא תצמח לנו טובה ולא נגיע לשום מקום. כדאי מאד בימים אלו להיזהר מהיסחפות למקומות שמהם לא נוכל לחזור . גם אם טעינו בדרך , באופן זמני או קבוע , גזענות ושנאה אינה דרך. בבחירה בין החיים שלי לחיים של אוייב שלי אני בוחר בחיים שלי, אני לא בוחר במוות שלו רק כדי שהוא ימות , לא לחינם כתוב במקורותינו: בנפול אוייבך לא תשמח . בימים אלה , ימים של מלחמה ורוחות רעות כדאי להשאיר מקום להגיון , לא הכל ילך בכח או לפחות לא רק בכח . אין כוונתי להושיט את הלחי השנייה או להגיב בליטוף על מכות . לעניות דעתי , הנחיות הדרג המדיני לצה``ל בימים האחרונים הינן הנחיות נכונות וחכמות וצה``ל פועל כפי שצריך ( אין בכך כדי להעיד שהנחיות הדרג המדיני היו נכונות קודם ) ולכן לכל קריאות הגרוש ההריסה וההגירה אין מקום בין בני אדם והן ממילא לא יובילו לשום מקום אלא להנצחת המצב במקרה הטוב.... כאשר ישקע אבק המלחמה נצטרך לשבת ולדבר , מן הסתם התנאים יהיו שונים , ההסכמות יהיו קשות להשגה אבל נצטרך להגיע לכך. שימו לב גם למה שלא נאמר בפיסגה הערבית בקהיר , היו אם גורמים יותר מתונים מהאיטלקים..... שבוע טוב

גזענות..

היא לא מידה רעה היא גם לא אופי גזענות היא דעה! ודעות נתונות לשינוי על ידי X ה-X גרם להרבה אנשים מתונים מאוד לשנות את דעתם לגבי השלום והערבים בפרט אני לא רוצה להיות גזען הלא אנו סבלנו יותר מכולם מגזענות, אבל ה-X השתלט על דעותיי

הסקורר

New member
לאלוני.

ידידי, אני מסכים איתך ברוב מה שאתה אומר, אבל יש לי בעייה עם אופק הראייה של הדברים. בוא נסתכל על המצב בצורה קרה ורציונלית: א. אין פרטנר. ב. מפת ההתיישבות של הערבים בלתי אפשרית ולא ניתן לבצע חלוקה בטחונית סבירה שלך השטח. מכאן ש: או אנחנו או הם. לכן אני נוטה פחות ופחות להתנגד למדיניות של הפיכת חיי הערבים השוכנים במקומות שאסטרטגיים לנו לגהינום עלי אדמות עד שיברחו למקום שבו יהיה לי יותר נוח לשים מסביבם גדר. אנחנו נורא אציליים, אבל לפני 30 שנה, כשהם עשו בדיוק אותו תרגיל לחוסיין הבנאדם שלח 15,000 מהם לעזאזל והבריח את השאר ללבנון - ואתה יודע מה גבר ? הוא פתר את הבעייה שלו. וזה עושה ערבי לערבי (ירדן ללבנון), אז למה שיהודי ינהג אחרת ? איך אתה רואה פתרון טווח אחר ? אני מצטער, אבל אם הפתרונות שלך לא עובדים מ87 - אני אומר שלח להם מסר בדמות פיצוץ האמא של הצורה שלהם. כי דבר אחד אני מבטיח לך אלוני, את השפה הזו הם מבינים.

mbc

New member
תגובה לאלוניH-(

גזענות היא דבר רע, היא התחילה כאשר האפרקנים היו עבדים, היו קוראים להם ``כושים`` והם נעלבו ומתו ועכשיו אנחנו עושים בדיוק אותו הדבר לפלשתניים וזה יהיה דבר נורא כי אז נהיה בדיוק כמו אלו שקראו לאפרקנים כושים וזה דבר נורא מרדכי קרמר.

yms

New member
תגובה לאלוני

גזענות היא דבר רע, היא התחילה כאשר האפרקנים היו עבדים, היו קוראים להם ``כושים`` והם נעלבו ומתו ועכשיו אנחנו עושים בדיוק אותו הדבר לפלשתניים וזה יהיה דבר נורא כי אז נהיה בדיוק כמו אלו שקראו לאפרקנים כושים וזה דבר נורא . יאיר סטשבסקי

למעלה