להיזהר מהקופון של גוגל

seoprocedo

New member
להיזהר מהקופון של גוגל

שלום אני בדרך כלל לא כותב בפורומים אבל הפעם אני רוצה לספר על חוייה לא נעימה של לקוחה שלי. הלקוחה קיבלה בדואר שובר פרסום מתנה מגוגל. היא שמחה מאוד ועשתה לו אקטיבציה. העלתה קמפיין. אולם לאחר שהוא נגמר הוא המשיך לחייב אותה. הלקוח בתום לב אמיתי גילתה להפתעתה שהקמפיין נגמר. גוגל , אלא אם כן הגולש מציין אחרת ממשיכה לחייב....זה לא נעשה כמובן מתום לב אלא מדיניות עסקית ברורה. הלקוחה צלצלה אלי וסיפרה בדמעות על חיוב של כמה מאות שקלים.... המלצתי לה להסדיר את החוב במיידי ולקפיא את הקמפיין..כדי למנוע ממנה חיובים עתידיים ועוגמת נפש.. אנא הזהירו את לקוחותיכם שישימו לב בייחוד לקופונים של גוגל... הלקוחות הקטנים המשחים לקבל מתנה חינם עומדים לעיתים מול שוקת שבורה ולא רוצים להסתבך משפטית עם גוגל..

אני מצטער, אבל...

ממש לא מובנת לי הטענה שלך... הרי כשמעלים קמפיין בגוגל נותנים לו תאריך סיום, ואפשר לקבוע את זה כיום מסוים או כאשר נגמר תקציב מסוים. מעבר לזה, כדי להתחיל לפרסם בגוגל צריך לתת כרטיס אשראי לחיוב, ונראה לי די ברור (והגיוני) שלאחר שנגמר לך הקופון, ובהנחה שלא קבעת להפסיק את הקמפיין, יתחילו לחייב לך את כרטיס האשראי... קצת תמים לחשוב אחרת... כמובן שזוהי דעתי בלבד.

seoprocedo

New member
יש גם לקוחות תמימים לא כולם כרישי עסקים

נתתי את המקרה כטיפ עבור הגולשים ועבור מקדמים וכל מי שנותן שירות שכזה. יש גם אנשים תמימים בעולם :)

hatkyinc

New member
עצות יותר חכמות

להגביל תקציב יומי ולהגביל זמן חיים של הקמפיין. זה מה שהיית צריך לייעץ ללקוחה מראש. כן, יש פה משהו המשכי ברור, ופיתוי של סכומים קטנים בדיוק כמו החשבון פאלאפון. ואם לקוח יתלונן, שנתנו לו 50 דקות שיחה חינם ובסוף החודש הוא עשה 500, אז זה בסדר? יצאת קצת מוקצן, אולי כי היית מחובר רגשית מאוד לסיפור. זה לא סיפור נעים, אבל זה גם לא מפתיע, ולא מניפולטיבי במיוחד.

seoprocedo

New member
הלקוחה פעלה על דעת עצמה.

מעבר לכך, אני נפגש ומייעץ לאנשים שונים - חלק עשו דברים מאוד גדולים אבל אין להם מושג בקידום אתרים, אינטרנט או טכנולוגיה... העלתי את העניין בגלל הנגיעה של זה בעסקים קטנים שלא ערוכים להוצאו בלתי צפויות... לקחות נוטים לפעמים למרות שיש להם איש מקצוע לפעול על דעת עצמם. מטרת הפוסט הייתה למזער נזקים ולשתף. שכל אחד ייקח מהפוסט מה שהוא רוצה.

למעלה