להיכנס להריון כמו לטוס לירח

vmoti

New member
להיכנס להריון כמו לטוס לירח ../images/Emo10.gif

אני בת 30 מנסה להיכנס להריון כבר 8 חודשים ללא הצלחה וכבר מיואשת מה לעשות???????????????????????????????????????????????????????????

nirush7

New member
לכי לרופא פוריות - ודחוף

תשאירי פה איזה מרפאה את ומאיפה את בארץ ובטח יהיו פה בנות שימליצו לך על רופאים טובים. ולכי לעשות את כל הבדיקות האפשריות. בתקווה שעד שתראי את זה או שתעשי משהו - כבר תהיי בהריון!!

rona33

New member
דחוף למומחה לפריון ../images/Emo70.gif

יש לך זמן מיותר? תגידי מאיפה את בארץ וכבר תקבלי המלצות "מקיר אל קיר" על רופאים באזור שלך. אל תבזבזי זמן.

שלום לך vmoti

8 חודשים מנסה להכנס להריון... קודם כל אני רוצה לספר לך שב"עולם הפוריות" זה לא נחשב המון זמן, למעשה זו אפילו לא התקופה שצריכה לעבור כדי שתוגדרו "זוג עם בעיית פוריות", אלא אם כן יש סיבה לחשוד בבעיה שקיימת עוד לפני הבירור, כמו למשל מחזור מאוד לא סדיר או בעיה אחרת שידועה עוד מלפני כן. אבל היות שלא ציינת משהו כזה אני מניחה שאין לך חשדות מוקדמים, פרט לעובדה שאין הריון
אז אני מציעה לך כן ללכת ולעשות את הבדיקות הראשוניות (בד"כ מתחילים עם פרופיל הורמונלי שלך ובדיקת זרע של בן זוגך) ויחד עם זה ממש אין טעם להלחץ. א - כי יש זוגות שלמרות שאין להם בעיית פוריות לוקח להם יותר זמן להכנס להריון ו ב - גם אם תתגלה איזושהי בעיה (ואני ממש ממש מקווה שלא!) אז לחץ ממש לא יעזור (תאמיני לי, אם לחץ היה עוזר כבר מזמן הייתי בהריון
) בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שמצד אחד חבל לבזבז זמן וכדאי ללכת להבדק ומצד שני אין סיבה להכנס ללחץ מיותר. שיהיה לך המון המון בהצלחה! כוכי

vmoti

New member
מה עליי לעשות???

להמתין ולנסות כי יש רופאים שיגידו רק אחרי שנה יש להתחיל לטפל או ללחוץ על הרופאים להתחיל עכשיו אנא ענו לי אני מהקריות

עמית@

New member
אם את חושדת שיש בעייה (כלומר

אם יש לך מחזור לא סדיר, או משהו כזה) אזי את יכולה לבקש (וזו זכותך) בירור ראשוני כמו פרופיל הורמונלי שיראה אם את מבייצת וכד´ ומשם להתקדם, חשוב מאוד לבטוח ברופא שלך, יש פה כמה בנות מהקריות שבוודאי יוכלו להמליץ לך על רופא טוב. לא חייבים יש לטפל, אבל לברר בהחלט אפשר ורצוי.

אופ טופיק - עמיתי

יקירתי, ראיתי שקיבלתי ממך מייל לוואלה עם קבצים מצורפים. המחשב שלי בבית נורא מעאפן ואני לא מצליחה לפתוח את זה, זה זורק אותי. אני אסתכל מחר בעבודה ואז אתייחס. בזמנו נתתי לך גם את המייל שלי בעבודה, אם את רוצה את יכולה לנסות לשלוח את זה גם לשם. ערב נעים זוהרה

עמית@

New member
זוהרה (ובעצם כולם ../images/Emo10.gif )

לא לפתוח את הקבצים, על שרתי "בזק בינ"ל" השתלט וירוס אכזר שיוצר לעצמו הרשאות ומתמש ברשימות הדיוור של הנמענים, הוירוס לא פוגם (בגרסתו הנוכחית) במחשב עצמו, הוא אפילו לא יושב על לוח האם,, כי אם על שרתי הדואר. היות שזה כך, קיבלו ממני המון אנשים (ואני קיבלתי מעשרות אם לא מאות אחרים..) מיל עם וירוס
צר לי. לא לפתוח שום מייל שבו רשום "מבקשת את עצתך וכיו"ב" מצטערת שוב על אזלת ידם של אנשי התמיכה של בזק.

מצטרפת להמלצות שקיבלת כאן

לפנות למומחה פוריות. נכון שבדר"כ מתחילים לטפל רק אחרי שנה של ניסיונות (במידה ואין בעיה ידועה מראש), אבל אף אחד לא עומד עם סטופר ובודק אם עברה בדיוק שנה. אני לא חיכיתי שנה. כשהתחושה הפנימית אמרה לי שמשהו לא בסדר, התחלתי לבדוק מה קורה. תוכלי לקבל כאן המלצות, אם תכתבי לנו באיזה קופ"ח את חברה. מקווה מאוד שדרכך לאושר תהיה קצרה ועד שתגיעי למומחה, תגלי שאת בהריון מרב

נעמה@@

New member
כמובן ללכת למומחה פוריות

אני לא חיכיתי שנה, אחרי חודשיים שראיתי שלא הולך ואין לי מחזור סדיר, פניתי לרופאת הנשים שלי ומשם התחיל התהליך. שיהיה בהצלחה. נעמה

נועם@בת

New member
יש כמה דברים שאת צריכה להבהיר

לעצמך. האם המחזור שלך סדיר? האם את יודעת בודאות שקיימתם יחסים סביב הביוץ? האם את מזהה בודאות את יום הביוץ שלך? אם אכן בכל שמונת החודשים קיימתם יחסי מין בימים שסביב הביוץ (יומיים שלושה לפני, ועד יום הביוץ עצמו, נחשבים לימים הפוריים) אז שווה לפנות לרופא. בכל מקרה, כדאי שתדעי שהסיכוי להכנס להריון הוא 20-25% בכל חודש. ושמונים אחוז מהזוגות הפוריים נכנסים להריון תוך שנה מרגע שמנסים. כך שהמצב שלך ממש לא מעורר דאגה. רק מאחר והדאגה כבר התעוררה אצלך, פני לרופא נשים, או למומחה פוריות, ותבקשי בדיקות. בדיקות זה אומר- בדיקת זרע לבעלך. בדיקת דם לקביעת פרופיל הורמונלי לך ולבעלך. רוב הרופאים נוטים לחכות שנה, אז אם את ממש ממש לחוצה, זה לא יהיה שקר איום ונורא אם תגידי שאת כבר מנסה שנה
שבוע טוב נועם

וימוטי (מקווה שזה השם)

אם את לחוצה, אז תתחילי בקטן עם ברור של פרופיל הורמונלי בתחילת מחזור ואולי אפילו בדיקת זרע לבעלך. אם אין בזירה הזו שום בעיה אז שווה לחכות ולנסות טבעי עוד מספר חודשים. כשתחליטי (ואני מקווה שלא תצטרכי) שזה הזמן "לעלות כיתה" תחפשי רופא שהוא מומחה לפריון, יש כאלו בכל קופ"ח והם יודעים מה לעשות. אל תבזבזי זמן על רופאים שלא מבינים, זה סתם מתסכל ולא מקדם. יש הרבה בנות מאיזור הצפון שישמחו לתת לך המלצות לרופאים טובים. שיהיה בהצלחה ושלא תזדקקי לעצותינו זוהרה

שאלה לי?

מה הפרופיל ההורמולי הזה אומר? אם עשיתי אותו והרופאה אמרה שהכל בסדר, זה אומר שאני מבייצת, ולא צריך למדוד חום?

נועם@בת

New member
הפרופיל ההורמונלי כשמו כן הוא

בודק מה רמת הורמוני LH, FSH, פרוגסטרון, E2 ופרולקטין בגוף שלך. סטייה מהנורמה מעידה על בעיה. אם הכל תקין, זה לא אומר בהכרח שאת מבייצת בצורה תקינה. בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 למחזור יכולה לתת אינדיקציה אם היה ביוץ או לא. מדידת חום מאפשרת לך לאתר את יום הביוץ. אם כי בדרך כלל את יכולה לזהות רק אחרי שהיה ביוץ. המדידה הזאת היא יחסית לא מדוייקת. נועם

מזדהה מאוד ../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

שלום לך! גם אני בת (כמעט) שלושים ומנסה כ 7 חודשים להכנס להריון! החלטתי לא לחכות ופניתי לפני כחודשיים לגניקולוגית שלי וזאת אמרה לי זה כלום תחכי עד שנה. החלפתי אותה והיום אני ובעלי מבצעים כל מיני בדיקות (לא נורא בינתיים) אני ממליצה לא לחכות לשנה ולהתחיל לבדוק (אבל כמובן אצל רופא טוב) הלוואי שהכל יסתדר לך הטבעיות אבל אם לא אז למה לחכות

@ריטה

New member
אם את לא רוצה להמתין ומרגישה שמשהו

לא בסדר גשו את ובעלך להיבדק. אני הרגשתי אחרי חצי שנה שמשהו לא בסדר (פשוט הרגשה אישית) והלכתי לרופא. את יכולה להגיד שאת מנסה שנה... הכי חשוב זה ללכת לרופא טוב!!! ואם הוא לא שולח את בעלך לבדיקות גם עיזבי אותו באותה השניה (מנסיון). שיהיה בהצלחה

למעלה