להיכנס לכושר - כמה שאלות

להיכנס לכושר - כמה שאלות

קודם כל קצת רקע עלי: בת 35, שנה וחצי אחרי ניתוח טבעת, הורדה של 40 ק"ג, מנסה להוריד את ה- 10 ק"ג האחרונים בעזרת תזונה וספורט בלי לסגור עוד את הטבעת. עד היום לא עשיתי פעילות גופנית מסיבית. לאחרונה התחלתי הליכה של כשעה בפארק בבוקר ואח"כ אימון במכשירי הכושר שיש בפארקים, שבוע לאחר שהתחלתי עם המכשירי כושר עליתי 3 ק"ג, התזונה שלי לא השתנתה. האם אפשר לתלות את העליה במשקל בזה ? האם אוכל לקבל כמה טיפים להליכה נכונה ובריאה ? אני הולכת מהר, כמובן בקצב שלי, מזיעה מתנשפת, האם טוב לנשום מהאף או מהפה או משניהם ? עד כמה נחוץ שעון דופק ? ואם כן של איזה חברה מומלץ ? (לא מידי יקר) האם בהליכה (או במכשירים) יש נזק לרצפת האגן ומה צריך לעשות בשביל לשמור עליה ? ועוד שאלה - מקווה שלא תתיאש, במכשירי הכושר אני עושה 15 סטים בכל מכשיר, אחרי כמה ימים כל השרירים שלי תפוסים וכואבים האם לעשות הפסקה של יום או להמשיך למרות זאת ? בקיצור, אם היה לי כסף הייתי מזמינה מאמן אישי לפארק יומאחד כדי לקבל כמה הנחיות, בינתיים אסתפק בפורום הנפלא הזה, (אגב, כמה עולה אימון אישי (הדרכה) חד פעמי? )

johnniewalker20

New member
שלום חבצלת

קודם כל , ברכות על הירידה המוצלחת! והצלחה בהמשך הדרך. מספר תשובות: 1. עלייה של 3 ק"ג בשבוע (נשמע לי קצת מוגזם) בהנחה שלא נתקפת בהתקפי זלילה היסטריים , מקורה ( בהנחה שהמדידות שלך מדוייקות) בצבירת נוזלים של הגוף. מצב זה אופייני אצל מתחילים בפעילות גופנית שכוללת פעילות כוח. 2.נשימה - הדעות בעיניין חלוקות, יש שדוגלים בשאיפה דרך האף ונשיפה דרך הפה בלבד, ויש שאומרים שכמות האוויר ששואפים דרך הפה גדולה יותר, לכן גם אפקטיבית יותר. 3. הליכה נכונה(טכניקה)- קצת קשה להדריך אותך דרך האינטרנט, לכן,אם את חושבת שאת הולכת בצורה לא "נכונה" ,שווה לך לתת לאיש מקצוע לראות אותך. 4.הליכה בריאה - הליכה היא אימון לכל דבר. וכמו בכל אימון גם כאן יש מספר עקרונות. העקרון הבסיסי ביותר הוא הדרגתיות. בהתחלה רצוי להגדיל בהדרגה את המרחק וזמן ההליכה. לאחר מכן , ניתן יהיה להגביר קצב,לשנות שיפוע וכו'. 5.שעון דופק הוא אביזר נחמד ,ויכול לשמש ככלי עזר ובקרה באימון.הוא ממש לא "חובה". חברות נפוצות : פולאר,סונטו וגראמין. מחירים נעים בין 340 -3000 ש"ח. 6. לא מכיר נזק ל(שרירי) רצפת האגן הנגרם בהליכה.גם לא במכשירים. כדי ל"שמור עליה" עליך להכניס לתוכנית האימון שלך תרגילים יעודיים לחיזוק רצפת האגן. חשוב לציין ,שגם בתרגילים קונבציונלים יש שימוש בשרירי רצפת אגן. לכן, ביצוע תרגילי כוח בטכניקה נכונה יחזקו גם את השרירים הנ"ל. 7.א. אני מקווה שאת לא עושה 15 סטים על כל מכשיר, אלא 15 חזרות. ב. כאבי השרירים המאוחרים הם סימפטום ידוע של אימוני כוח. במיוחד אצל מתחילים.כאבים אילו חולפים לאחר מס' ימים. בכל אופן, רצוי לבצע תרגילי כוח בין 2-4 פעמים בשבוע עם יום מנוחה ביניהם. 8.הדרכה חד פעמית תעלה לך כמו אימון חד פעמי (לדעתי) : 150-250 ש"ח . יוני

למעלה