להיכנע זה חלק מהספורט.....

judoboxer

New member
להיכנע זה חלק מהספורט.....

ברצוני לנצל את המומנטום שנוצר מהאירוע המדהים האחרון, בו ראינו שתי הכנעות שצרמו לרוב חברי הפורום, בעיקר בהיבט של התוצאה הברוטאלית שעל פניו הייתה מיותרת לחלוטין. הראשונה, החניקה של ג'ונס על מצ'ידה, שאני יוצא מנקודת הנחה שמצ'ידה בחר שלא להיכנע. השניה, שפרנק מיר פרק לנוגרה את הכתף, וגם כאן אני יוצא מנקודת הנחה שנוגרה בחר שלא להיכנע. ברצוני באופן העלאת הנושא לדיון, לפרק מטען חומר נפץ בהגדרות קרב הלוחמים, שחלקם נשמעו אף נכתבו בשחץ וגאווה מעל דפי פורום זה בעבר וצרמו לי מאוד. אני מכוון לכך כי, בקרב בין סקורבה לרנזו גרייסי, בו סקורבה פרק לגרייסי את המרפק, בחר אחד מחברי הפורום "מהיותר מוערכים" להסביר שהוא בעצם לא הפסיד את הקרב, היות והוא בעצם לא הוכנע. אני כותב זאת, לחרף ידיעתי כי חלק מהחוקים נכון לאותו קרב היו כי כניעה תהא באופן אקטיבי ולא מכללא. יחד עם זאת, סבור אני כי, 1. הספורטאי הפסיד. 2. הפסיד שלא בכבוד. 3. יצא אידיוט ולוזר ברמה הכי נמוכה. מקרה נוסף, חמור לא פחות, גם הוא הועלה לדיון על דפי פורום זה, שמאט יוז תפס בריח מלא את הויס גרייסי, והאחרון בחר שלא להיכנע. במקרה, כן במקרה בלבד, הסיטואציה לא הסתיימה בשבר חמור של המרפק, היות ויוז הינו ספורטאי דגול ובחר במודע לוותר על ביצוע שבר לגרייסי, וכחלופה לנצח אחרי דקה באגרופים. לצערי, אני מסיק מכך מספק מסקנות עגומות, אולם, אדגיש כי כל מטרתי בפתיחת אשכול זה, לגדוע מהשורש את העקמימות בתפיסה ההגדרתית של המושג כניעה בספורט . עתה אבהיר את דבריי בהרחבה, לענ"ד, קיימת אסכולה שמקורה בעבר הרחוק של הלחימה בטרם הלחימה הפכה ל- "אומנות לחימה" בעלת שם ומגדר כלשהו, בו הסמוראי ו/או וואט אבר הלוחם היה נלחם בכל הכלים העומדים לרשותו עד המוות. דהיינו, לא שייך להכניס ללקסיקון כניעה, היות ומשמעותה כשלון של המסורת המשפחתית החברתי הלחימתית וכו' ולכן עדיף למות כקדוש ו/או כלוחם בעל "כבוד" ולא להיכנע כלוזר המסב בושה לשולחיו ו/או להשתייכותו הקבוצתית. להבדיל אלף אלפי הבדלות, כיום בימינו אנו שאנו עוסקים בספורט נטו, אני חוזר לטובת אלו שעדיין בסרטים של יפן מהמאה ה17, אנו עוסקים בספורט נטו, בו אנו מעוניינים לקבוע רק דבר אחד, והוא מי ניצח את הקרב. בין אם הוא היה יותר דומיננטי על פי דעת רוב השופטים, ובין אם הוא ניצח בצורה מוחצת, קרי, נוק אאוט, שאינה מותירה מקום לספיקות ביעילותו ובעליונותו על יריבו. בשני המקרים אנו, הכוונה כולנו הצופים והספורטאים והמארגנים, מעוניינים לשמור על בריאותו ושלמותו של הספורטאי, וכל החוקים מכוונים לכך. לפיכך, אציע בפניכם את הבנתי והגדרותיי בעניין "כניעה" במסגרת בה אנו אוחזים, "במסגרת ספורטיבית לחימתית". ספורטאי שנתפס בבריח ו/או בחניקה, ועשה ככל יכולתו וכישוריו ואינו מצליח לצאת מהסיטואציה, חייב להפנים את הכללים שחובתו המוסרית, להיכנע. להיכנע הינה הדרך הנכונה להודות שהספורטאי הניצב מולך נכון לקרב הונוכחי היה טוב ממך, יעיל ממך, וחובתך לכבדו על כך, ומשכך הכניעה היא היא גופא כבודך כלוחם שמעריך לוחם. אין בכניעה הספציפית כדי להעיד על קרב הבא בינכם, אלא רק להעיד כי בקרב הנוכחי הוכחה למעלה מכל ספק יעלותו עליך, וחובתך כלוחם לכבדו, וזה בעצם כבודך כספורטאי. ואם נבחן את הדברים כך אנו נוהגים יום יום באימונים, רק בזירה הפרופורציות והאגו הקבוצתי ועוד מרעין בישין של בעיות פסיכו קבוצתיות, מעבירות ספורטאי על דעתו, עד שהוא מוצא עצמו עם שבר, כתף פרוקה ו/או מעולף כמו סמרטוט , העיקר שהחבר'ה אומרים שיצאת גבר ולמרות הכאב לא נכנעת. לענ"ד זו שפלות המדרגה, זו הפחדנות בהתגלמותה, זאת בריחה מההודאה העצמית שהיריב בקרב זה היה טוב ממך, בריחה מההתמודדות מול הלחץ הקבוצתי של המחנה. אין יותר טוב ופשוט מההודאה הפשוטה והמתבקשת: "בקרב הנוכחי הוא היה טוב ממני, נקודה". הנזק מפציעה חמורה כזו לספורטאי, לעיתים מסיימת קריירה, זו חשיבה עקומה של סמוראים שעבר זמנם שבאספקט של ספורט ראויים לכל גינוי, היות והספורטאי מושבת. לכן, כשדן הנדרסון נתפס בחניקה אצל סילבה הוא ניסה ככל יכולתו להשתחרר וכאשר הוא הפנים שמכאן הדרך אבודה הוא נכנע בכבוד, וכך ראוי לנהוג. (זאת רק דוגמא) לסיכום: דבריי באשכול אינם מדברים על כאלה שרצו להיכנע ולא יכלו ו/או לא הספיקו עד שהיה מאוחר מידיי , ממש לא. דבריי מכוונים אך ורק לכאלה שמכבדים "ספורטאים" שלא נכנעים, ולהם אני בז, ועליהם יצא קיצפי בהזדמנות נהדרת זו. יש לחנך ספורטאים, וכחלק מהחינוך של ספורטאי זה ללמדם כי חלק אינטגראלי מהספורט הוא להעריך מי שטוב ממך, נקודה. ולפיכך, מי שהצליח לתפוס אותך בסיטואציה בה היית חייב להיכנע, המשמעות הינה אחת, שנכון לקרב זה הוא היה טוב ממך, וחובה עליך להיכנע בכבוד ולכבדו בכבוד הראוי, ולו על זה שהצליח להכניע אותך, והחשוב מכל להישאר שלם, כדי להשתפר לקראת הקרב הבא. קדימה עליהום.................. פגעתי בגרייסים ובנוגרות "האגדות", ששיכות לזמן אחר ..... מחלקה אורטפדית קומה ג',

elvis18

New member
סתם שאלה ..

"קדימה עליהום.................. פגעתי בגרייסים ובנוגרות "האגדות", ששיכות לזמן אחר ..... מחלקה אורטפדית קומה ג'," בשביל מה היה המשפט האחרון הזה ? ובנוסף אני לא מבין למה רשמת נוגיירות "אגדות" לשם מה המרכאות פה ? נוגיירה הוא בהחלט אגדה של הMMA ואחד ממובילי הדרך ..וגם אחיו עשה המון בשביל הספורט הזה .

judoboxer

New member
נוגיירה, כבודו במקומו.

יחד עם זאת, כתבתי לעיל כי, אני יוצא מנקודת הנחה שהוא במכוון בחר באופן שפוי ומודע שלא להיכנע, ורק על הקטע המצומצם הזה ביקרתי את שיטתו בחריפות, ובפרט שתפיסה פסולה זו אינה רק נחלתו, אלא נחלת "רבים וטובים" . אני מקבל את הערתך הבונה בעניין המשפט האחרון שהינו מיותר לחלוטין, אולם, מניסיוני עם חברי הפורום, כל פעם שכתבתי משהו שאופיו חרג מהמיין סטרים "המקובל" הם רגמו אותי במקלדותיהם וקראו לי טרול . לאור ניסיון העבר, בעדינות וסרקיזם הקדמתי רפואה למכה, אבל בהחלט הערתך מתקבלת וראוי היה להשמיט משפט זה,. תודה ידידי.

מרקו בי

New member
אני מניח שהחלפת ניק לדעתי אתה טועה לגבי

מאצידה, הוא נתפס בגליוטינה שונה ממה שהלוחמים רגילים אליה. גליוטינה בסגנון של מקנזי, גם בקרבות של מקנזי רוב הלוחמים שנתפסו באותה חניקה נרדמו. ככל הנראה הגליוטינה\חניקה הזו פועלת הרבה יותר מהר והרבה יותר ביעילות, הלוחמים לא מספיקים להגיב ועוד לפני שמבינים שהם נחנקים הם נרדמים. אני ממש לא מומחה גדול אבל אני חושב שהם מתרגלים חניקות באימונים אלו לא אותן חניקות כמו שהייתה בקרב וכנראה באימונים הם מחזיקים יותר זמן (נושמים) ומתורגלים לצאת מהמצבים האלו, קח לדוגמה את הקרב של אברסול שעוד רגע נכנע, החזיק כמה שניות בלי אויר וברח, כך גם ליוטו חשב שהוא יצליח להתחמק אבל לפני שהבין מה קורה נרדם. שוב זו רק דעתי אבל על פי הקרבות של מקנזי שחונק באותה שיטה והלוחמים מולו נרדמים לפני שדופקים אני מעריך שזה מה שהיה כאן.

iratherdie

New member
למה מצ'ידה צריך להכנע?

יש לו איזה סכנה לנזק מוחי? יש בכלל סכנה בלאבד את ההכרה? אני בטוח שמישהו יגיד שכן, תן לי לומר לך - גם להכנס לכלוב זו סכנה, גדולה יותר אפילו. מצ'ידה נלחם עד השניה האחרונה וכל הכבוד... היד השמאלית שלו נלחמה עד השניה האחרונה ונתקעה באחיזה של ג'ונס. הימנית נפלה כי מתישהו מצ'ידה הוריד את היד (אין לי מושג אם מרצון או לא, נראה שכן) ושניה אחר כך היא נפלה. נמאס לי לראות לוחמים מקצועניים שחונקים אותם דופקים בפאניקה, כאילו הם מעולם לא נכנסו לקרב שכמעט הכל מותר בו. אז לאבד את ההכרה, זה מה שמפחיד אותם??

iratherdie

New member
וחוץ מהמבט המת של מצ'ידה

כי מה לעשות, ככה נראה בנאדם חסר הכרה, לא נראה שמצ'ידה היה בפניקה כשהוא התעורר. נתן הכל וזהו, כל הכבוד. חשדתי בעבר בעצמי, שרק מי שאלוף אני פתאום אוהב אותו ואין לי באמת דעה. הקרב הזה הוכיח לי שמצ'ידה הרבה יותר גבר מג'ונס וזה שג'ונס לוחם יותר טוב ממש לא תפס עליי.

fatut7

New member
לייק ענק! מילים כדורבנות.

"ספורטאי שנתפס בבריח ו/או בחניקה, ועשה ככל יכולתו וכישוריו ואינו מצליח לצאת מהסיטואציה, חייב להפנים את הכללים שחובתו המוסרית, להיכנע. להיכנע הינה הדרך הנכונה להודות שהספורטאי הניצב מולך נכון לקרב הונוכחי היה טוב ממך, יעיל ממך, וחובתך לכבדו על כך, ומשכך הכניעה היא היא גופא כבודך כלוחם שמעריך לוחם". ניסוח מושלם!

sgracie

New member
וואו כמה כתבת, כמה מעט אמרת

ואם להתייחס לדבריך: בתחילת הסרט (המעולה) "טרויה" (זה עם בראד פיט) בא ילד להעיר את אכילס לקראת קרב ושואל אותו איך זה שהוא לא מפחד? אכילס שואל אותו אם הוא מפחד והילד אומר שכן אז אכילס עונה: בגלל זה ההיסטוריה לא תזכור אותך רוצה לומר, הלוחמים שאתה רואה בUFC אינם שחקני כדורת, הם גלדיאטורים בני זמננו, ויש מספר מניעים שגורמים להם להלחם בזירה בדבר הכי קרוב היום לקרב ללא חוקים, ובשביל להגיע לפיסגה הם מוכנים לפעמים גם להקריב עצמם, ורק מתוך אלו שמוכנים לעשות יופיעו תמיד הכוכבים... זה מה שנקרא באנגלית the extra umpppfffff יש מצבים שלוחם נתפס בבריח וברור לו שהיד עלולה להשבר, ובמקביל הוא יודע שיש סיכוי שהוא יצליח להשתחרר בעזרת מהלך מסויים אך אם הוא בוחר להשתמש במוצא האחרון הזה וייכשל היד תשבר בוודאות. אותו לוחם לפעמים מחליט לקחת את הסיכוי הזה כי המניעים שלו חזקים מספיק כדי להסתכן בנזק הזה. יש כל מיני מניעים: כספיים - כשההבדל המיידי בין ניצחון להפסד שווה ערך לכמה מאות אלפי דולרים ביד אתה מוכן לקחת סיכונים מקצועי - עליה בדירוג, רצון שההיסטוריה תזכור אותם אגו - יש גם כאלו, וגם אם זה לא מקובל עליך זו דרך החיים שלהם וממש לא מעניין אותם מה אתה חושב על זה
נב: זה לא פורום עורכי דין, ואני מניח שאתה לא מדבר באותו אופן כפי שכתבת את הפוסט הזה. יהיה לאנשים יותר קל לקרוא וכפועל יוצא מכך גם להגיב אם תכתוב בשפה נורמלית, כאילו אתה מדבר עם חבר

למעלה