להיפרד לשלום

להיפרד לשלום

קיימת תמיכה גוברת והולכת בתכנית חילופי השטחים עם הרשות הפלסטינית (או המדינה לכשתקום), כאשר שטחים במשולש ובואדי ערה יעברו על יושביהם לרשות בתמורה לגושי התנחלויות שיחברו למדינת ישראל. הפתרון המוצע יעביר כחצי מליון ערבים מוסלמים (כ 40% מהאוכלוסיה הלא יהודית) לאזרחות פלסטינית אני פתחתי קומונה (=פורום "קטן") בתפוז לדון בנושא, לברר שאלות ובעיות שקשורות לתכנית וכמובן לגיבוש דרכים להתארגנות (חוץ פרלמנטרית, כרגע) על מנת לדחוף את הנושא. אתם מוזמנים לקומונה לדון בתכנית http://www.tapuz.co.il/Communa/usercommuna.asp?CommunaId=5329

EverMan

New member
לפני כשנה ...

כשיולי תמיר הציגה את תוכנית "קו הזהב" שלה ... יצא לי ולעוד כמה אנשים לדבר איתה. העקרון של התוכנית הוא "אופק מדיני שיועיל לישראל באופן מקסימלי". האפשרות הראשונה היא התנתקות חד-צדדית , שמשאירים בידינו כ40% מהשטח... והאפשרות האחרונה , זה בהסכם שלום , שנותנים "מקסימום" שטח , כ98-100% מהשטח... ושאלנו אותה : "למה לא לקחת גושי התנחלויות גדולים , ולתת על חשבון זה את שטחי אום אל פחם למשל ?" היא ענתה : משום שברגע שנתחיל לחלק את א"י , על בסיס דמוגרפי , ולא על בסיס מדיני - ישראל בסכנת הכחדה מהירה. כבר היום בגולן ובגליל אין לנו רוב יהודי... האם נחזיר גם את הגולן ואת הגליל על סמך אותו העיקרון ? כי ברגע שיש תקדים שעל סמך הלאום מחזירים שטח ... הרי שעוד יומיים מג'ד אל כרום (ליד כרמיאל) תדרוש עצמאות על בסיס לאומי. התקדים הזה מסוכן עד בלתי מקובל.

shay or eli

New member
לא מוותרים לאנשים על האזרחות

בגלל המוצא שלהם. תושבי אום אל-פאחם הם אזרחי ישראל שווי זכויות בדיוק כמוך, וכמו שתושבי כרמיאל לא יהפכו לאזרחי פלסטין כשתקום כך גם לא האזרחים הערבים. די לגזענות!

EverMan

New member
נכון.

לא נגעתי בפן המוסרי. נגעתי בפן המדיני. (וזה נוגע גם לתגובה מתחת)

Leiden

New member
רעיון דוחה

באיזו זכות מנהיג ישראלי יכול לקבוע העברת אוכלוסיה ישראלית היושבת באדמה ישראלית (ולא כזו שאינה מסופחת רשמית ואינה מוכרת על ידי הדין הבינלאומי אלא כאדמה כבושה) לידי ריבונות זרה? האם לדעתם של המקומיים ורצונם להמשיך להיות אזרחים ישראליים אין משקל בעינייך? עד לאן תרחיק טובתה האתנוטנרית של המדינה על חשבון טובת אנשים פרטיים? מה לגבי העברת שטחים מטעמים אסטרטגיים- ניתן לפלשתינאים מישורי השרון כולל בני ציון ויושביה המדושנים תמורת הרי דרום חברון. אין זה מפתיע שיולי תמיר השיבה כפי שהשיבה: היא הרי נמנתה על חותמי אמנת כינרת שהדיחה את הערבים הישראליים מהשיח על ציביון המדינה (ושל ציבורים נוספים, למשל:זרמים מתקדמים ביהדות, הקהילה ההומוסקסואלית). מסקנותייה של יולי תמיר מצויות בשמאל, רציונל החשיבה שלה בימין.

Azazel

New member
היי, אני לא רואה שמישהו מתנגד לזה

שדברים אחרים יילכו על חשבון טובת אנשים פרטיים. כמו למשל "רב-תרבותיות", ה"חופש" לשטוף את המוח לילדים שלך את המוח עם רעיונות חשוכים, וכך הלאה.

Leiden

New member
אתה צודק

ולכן אין גוף פוליטי שמייצג אותי בצורה מיטבית. אני סולד מכל חינוך למסגרות זהות לאומיות-דתיות ובוודאי שאיני מאמין ב"טוב למות בעד ארצנו".

Azazel

New member
../images/Emo45.gif לדעתי, כל זהות לאומית שכזאת,

צריכה לנבוע מנוכחות בחברה עצמה. ( כי אחרת, אנחנו לא מקבלים חברה, אלא הרבה אינדיווידואלים שלא קשורים לעצמם, ורסיסים כאלו אינם ברי קיימא)

למעלה